Prosím, máte zkušenosti s covidem u dětí? Měli horečky? Jak dlouho? A nějaký jiný příznak krom horečky a kašle?
Je to hrozně individuální. Holky ho měly teď, 10 a 12 let, mladší neměla žádné příznaky, starší měla rýmu a ztratila čich asi na týden. Byly teda víc unavené, že třeba odpoledne usly.
@jaja01k Mladší roční syn, že soboty na neděli horečky, rýma, kašel. Teploty měl střídavě s horečkou do úterního večera. Od vceeejsi noci bez teplot. Ještě trošku pokašlává. Starší syn od neděle kašel a horečky. Horečky mu vylezou až odpoledne, včera až v noci. Neztratil čich, ani chuť, ale moc toho za den nesní. Jinak covid nemáme potvrzeny. Na testech jsme nebyli. Nevím, jestli je to třeba jiná viróza. Přijde mi divné, kdyby covid měli, že ani jeden nemá lehký či bezpříznakový průběh. A my dospělí neměli vůbec nic.
3 lety 3 týdny šílený kašel, celé dny 37,5 a jen ležel a neměl na nic sílu a ani nechtěl jist.Ale je to individuální a my měli navíc tu slavnou Deltu+
Nám se zatím pořád vyhýbá, ale nedavno kamarádky dcera 9 let, 4 dny horečky, rýma a kašel, nikdo další to od ní nechytil (rodiče a mladší 3 léta sestra). Holčička už je naštěstí v pořádku, držím palce ať to máte brzy za sebou 🍀🍀🍀
@vladenkamaminka Děkuji. No, mladší už to má s největší pravděpodobností za sebou. Starší, pokud dnes bude mít opětovně horečky, tak to bude pátý den. Jen mě prostě přijde divné, že by v rodině své malé děti měli takový příběh a dospělí vůbec nic.
@ada22 Děkuji!!!!!! To je přesně to, co si myslím. Napsala jsem do otázky covid, abych si mohla přečíst zkušenosti ostatních. Mě to na covid taky právě úplně nepasuje, ale neříkám, že ho mít nemůžou. Včera jsme byli u Dr., starší má Ventolin, a při horečkách zítra zase přijít.
@denisq U nas to probehlo dost podivne, tak vlastne nevim. Vsechny deti mely tri dny teploty kolem 38. Pozitivni byl ale jen nejstarsi sestilety. Ten prisel na chvili i o chut a cich. Prostredni a sestimesicni byli negativni, ac meli priznaky stejne. O 14 dni pozdeji prostredni tridenni sileny ryma, sel znovu na test a covid+ byl. 🤷♀️
a proc teda nevezmes deti na testy? jsou zdarma a kdyz budou pozitivni, pak maji 180 dni vyhody napr. v tom, ze nemusi do karanteny, atd...
Samozřejmě, existuje dalších stovek nemocí, nemusí to být zrovna covid, pokud chceš mít jistotu, není nic jednoduššího než udělat dětem test.
@denisq ještě jsem si vzpomněla, že ta jeji dcera měla i bolesti očí, poslední dobou o tom slýchám čím dál častěji..... možná novější příznaky tech nových mutaci.
@denisq syn 3,5 let -ryma a dva dny teolota max 38
Syn 2 mesice - dva dny teplota max 38 a mene pil mlicko ☺️
@vladenkamaminka bolest za ocima u toho nekteri mivaji, uz i u tech prvnich mutaci.
@denisq obě naše děti měly vysoké horečky 4 dny, roční syn měl poslední noc 40 a šly hodně těžko srazit a vždy jen na pár hodin.. byly hodně zahlenene a kaslaly a smrkaly. Manzel kaslal, bolelo ho celé tělo a byl unavený, já měla 2 dny horečky, ale spíš až odpoledne/večer, kašlala jsem, jinak nic 🙂 deti mají 1 rok a 3 roky a měli jsme o ně strach, nebylo to nic příjemného. Jo a dcerka měla 2x negativní PCR test, i když měla úplně stejné příznaky jako syn.
Dcera od soboty měla bolesti hlavy 2 dny nemívá nikdy,pak rýmu ,a byla unavená 3 dny taky neobvyklé...ve čtvrtek jsme byli na testu je pozitivní.syn 2 roky nic a my s chlapem taky nic ..
Syn 7let a dcera 4roky bez příznaků. My rodiče jsme lehli na 14 dnů.
@denisq Pred měsícem chytli dvojčata vysoke teploty ktere trvaly 4 dny. Velky kašel ryma. Test na covid negativni.. Pak jsem covid chytla já a kluci ho chytli ode me. Potvrzeny covid z pcr. Kluci meli jeden den horečky, jinak pak uz vubec nic. Pomahal nurofen a zvlhcovac vzduchu.
Je to individuální.. Zname syn 5 lety mel v noci 40 horecky mel hrozne stavy...
Dcera 8 let, 1 den horečka 39, pak týden teploty 37,3, kašel, bolesti zad, na týden ztráta chuti a čichu
@denisq loni, britská mutace, my s manželem a 19let. dcerou k.o. asi 14 dní, děti (4 a 7) nic jen jeden den pokašlávaly.
Naše dítko mělo jen rýmu. Trvala o dva dny déle, než klasická viróza. Jinak nic.