Covid kašel u dětí. Co dát proti urputnému kašli?

calvac
26. lis 2021

Nás syn (3,5 roku) má covid. Vše se dá zvládat až na kašel. Ten je šílený. Mudr doporučila Stoptussin, který syn bere už dva dny a efekt není žádný, kašel je spíše horší. Co jste dávaly na kašel u takto starých děti??? Jinak kašel je převážně suchý, jen chvilkami vlhky.

calvac
autor
26. lis 2021

@calvac ještě dodávám, že také bere třikrát denně půlku Dithiadenu.

rubesovak
26. lis 2021

Malému pomohl nejvíc Levopront a vysoké dávky colostra

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak děkuji a myslíš, že mohu Stoptussin vyměnit za Levopront? Kombinovat oba léky určitě ne, že?

rubesovak
26. lis 2021

@calvac stejně ale kašel syna přešel úplně až po měsíci. Jsou mu 3 roky v září takže prcek a byla jsem z toho dost zoufala

rubesovak
26. lis 2021

@calvac kombinovat určitě ne, ale vyměnit bych zkusila. Mě doktorlw říkala že když do cca 4 dnů neuvidím zlepšení a lék změním

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak a ten měsíc, než ho to úplně přešlo, jsi mu dávala co na ten kašel?

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak nejhorší je noc, kdy i ten Dithiaden působí asi jen dvě hodiny.

rubesovak
26. lis 2021

@calvac začínali jsme myslím stodalem, pak měli stoptusin, mucosolvan a pak zabral ten Levopront. Jojo noc byla nejhorší vždycky. Nespali jsme snad nikdo a když už usnul malej tak jsem kašlala já... Navíc teda máme inhalator s vincentkou který jel několikrát denně

martt
27. lis 2021

@calvac S covidem zkusenosti zatím naštěstí nemam. Ale zkus mu k tomu udělat cibulový čaj s majorankou a cibulovy sirup . A namazat prsa obyčejným nesolenym sádlem a na to dát bavlněný kapesník. Synům to vždy na kašel pomáhá a synovi to pomohlo i při akutní bronchitidě, kdy cca 3 dny kaslal skoro nonstop.

calvac
autor
27. lis 2021

@martt děkuji, zatím jsem mu zkoušela dávat pouze cibuli s cukrem.

petulkadodo
27. lis 2021

@calvac Na tlumení suchého kašle je dobrý Sinecod, od tří let je to jako sirup, pro mladší kapky.

calvac
autor
27. lis 2021

@petulkadodo děkuji.

hojda
27. lis 2021

@calvac Tvarohový zábal
Tvarohový zábal zklidňuje dráždivý suchý kašel a spolehlivě utišuje i bolest na průduškách. Tvaroh nanesený na prsa během svého působení zahájí proces mléčného kvašení a začne pohlcovat zánětlivé látky, zmírní otok a povzbudí prokrvení. Netučný tvaroh jen velmi lehce prohřejte, aby měl přibližně teplotu těla a natřete ho asi v půlcentimetrové vrstvě na polovinu šátku, druhou stranou tvaroh přikryjte. Takto přeložený šátek přiložte na prsa a vše upevněte šálou. Tvarohový zábal nechte působit nejméně hodinu.

hojda
27. lis 2021

@calvac
@martt Cibule je na odkašlávání, pokud nemá hleny, tak ho bude dráždit ke kašli ještě více, na noc se také nedává.

klarasza
27. lis 2021

@calvac My na suchý kašel měli Levopront, dávala jsem dětem zábaly na krk a dostávaly lízátka Junior angin. Nebyl to tedy kašel související s covidem, ale i tak byl dost nepříjemný, suchý a dráždivý.

prejeta_zaba
27. lis 2021

Stoptussin je na nic, sám sobě odporuje. Silnější než Levopront je Robitussin. Pak už jedině něco na předpis - Codein, Prothazin i ten Dithiaden, ale jsou to driáky, nekrmila bych tím dítě nijak dlouhodobě a spíš využívala v krajních případech, kdy se dusí v noci. Jinak zvlhčovat vzduch, hodně pít, mazat nějakým tymiánovým krémem.

sebinka123
28. lis 2021

Já jsem se nedávno v lékárně dozvěděla, že ve stopptussinu je cosi, co dráždí ke kašli. Že tento přípravek se používá spíš na vlhký kašel.
Na suchý, dráždivý kašel, kdy syn v noci vůbec nemohl kvůli tomu spát a ani my, tak nám nakonec pomohl sinecod. Ještě je fajn ditustat, ale ten má teď výpadek.

prejeta_zaba
28. lis 2021

@sebinka123 Stoptussin obsahuje látku i na vlhký kašel (podporuje kašlání) i na zastavení suchého kašle - odporuje si. Což člověk musí uznat, je celkem na nic. 😁