Ahoj holky, jak jste řešili když jste byli pozitivni?
Děláli jsme si s manželem test doma a já ho mám pozitivní manžel ne.
Jde mi o dceru, nemá žádný příznaky ale je protivná, uplakaná. Občas má zvýšenou horečku, ale jedou ji zoubky.
Uděláme ji taky test z nosu aby jsme věděli.
Ale vystrasila mě tchyně že miminka konci v nemocnici a že jakmile bude pozitivní musíme volat sanitku.
Jak jste to měli vy? V pondělí zavoláme doktorce ať jdeme na PCR testy. Ale co přes víkend? Když vypadá že ji nic není mám plašit?
Mockrát děkuji za rady
Úplně stejně jako u všech nemocí
Když byl manžel pozitivní poprvé, nejmladší dceři bylo půl roku. Nikdo jsme se doma neizoloval, nikdo další jsme to nechytil. Teď jsme pozitivní oba dva, ze tří dětí není pozitivní ani jedno, nejmenší má 20m.
Klid! V naprosté většině případů je covid u dětí bez příznaků nebo s velmi mírným průběhem, takže není třeba panikařit.
Kdyby měla malá velký kašel, teploty, které nejdou srazit nebo jiné vážnější příznaky, tak teprve je na čase volat lékaře.
Nejhorší je smrt z vyděšení. Věřím, že i u vás to bude naprosto bez problémů! 🙂
@kini_2020 Nas pulrocni covid patrne mel, mel tri dny teplotu a byl unaveny. Na testu sice byl, ale byl negativni, protoze z nosu se mu odebrat vzorek poradne nedal, tak mu jen nechali ocumlat testovaci tycinku. U miminek ty testy nejsou moc prukazne pry. Pokud vas vylozene neposle hygiena, na test bych nesla, ale rovnou se 14 dni izolovala. Malou sledujte, kdyby se horsila, tak rovnou volejte pohotovost. V nemocnici konci deti hlavne s PIMS, rekla bych. Ten se projevuje vyrazkou, covidovymi prsty, oteklymi ocnimi vicky nebo jahodovym jazykem. Doprovazi ho teplota, mozna az horecka. To byste na diteti poznala, kdyby mu bylo hodne zle. Zatim budte v klidu, patrne to mala zvladne uplne v pohode. Preji mirny prubeh.
@mydlova hygiena Středočeský kraj.... I mě volali, že mě zadaji do systému a pokud nechci s dítětem na test musím mít potvrzení od pediatra, že odmítám test. Já šla teda dobrovolně, protože jsem chtěla vedet, zda to prodělal kvůli PIMS, nakonec to ž
ze tři děti chytl jen tento nejmladší. Fakt záleží na koho narazis. Můj roční synovec byl pozitivní vloni na Vánoce a na testy museli. Jeli snad 60 km na testy, protože je nikde nechtěli vzít. Teď je to jinak, ale u nás dítě nevezmou zpátky do školky pokud nemá po karanténě PCR. Ale musím říct, že tomu malému ty testy dělali tak naoko, jen ho posimrala na kraji nosanku. Ani jsem nevěřila, že vyjde pozitivně
Bud v klidu, taky jsem plasila, mala 9 měsíců měla stejné příznaky jakk vaše, pak se do toho spustily 3dny horečky... Pokud by nešlo srazit, byla jsem domluvená s doktorkou, že prostě případně volat... Jinak taly nejsem zastáncem nějakého stourani děti, ale jak mi vysvětlila doktorka, ona většina dětí to projde bez příznaků, ale v případě PIMS je potom nastupující léčba lepší, když se hned ví, že prodelali covid, proto jsem nechala děti otestovat... A jo je jako blby, hak se s nimi dopravovat, ale pokud nemáš jak, tak máš nárok si objednat výjezdní testování, aspoň u nás to tak funguje....
@kini_2020 objednala bych se na pcr už teď s tím, že vám žádanku v pondělí vypíše doktorka. Přeci jen teď jsou delší čekací lhůty.
My jsme to prodělali v únoru. Mladšímu bylo 5 měsíců. Měl kašel a teplotu, ale za dva dny bylo po všem.
Testy mi kluci snášeli naprosto v pohodě. Jednou je dokonce prospali, protože mi cestou usli v autě 🤭
přes víkend se snaž být v klidu. Pozitivní antigen vlastně ještě nic moc neznamená a v pondělí uvidíš
Tchýni poslat do zádele a dítku srážet teploty, pokud vyskočí nad 38C, dávat dostatek tekutin a hlavně KLID!
Neuvěřitelný, co mohou způsobit média.
@kini_2020 ale blbost☺️ Syn 2.mesice to mel potvrzene a mel dva dny teplotu a pak pohoda☺️ To by musel to dite byt nekolik dni v horeckach ktwre nejdou srazit