Covid - 5měsíční miminko. Zkušenosti?

kacous001
17. led 2022

Ahoj, chtela bych se zeptat. Nemám někdo zkušenosti. Mam doma skoro 5 mesicniho chlapecka. A zjistili jsme ze mame oba covid. Ja teda ryma a kasel. Maly obcas zakucka a zvysena teplotka. Chci se zeptat nekdo nejake zkusenosti? Treba i co miminku podavat nebo tak. Za kazdou radu budu rada.

areh
17. led 2022

@kacous001 syn měl taky v 5 m. Měl velký kašel. Na doporučení doktorky jsem dávala na noc fenistyl kapky (přišlo mi, že moc nezabírají) a stoptussin. Naštěstí to trvalo jen pár dní. Na horečku jsem dávala Paralen/Nurofen čípek.

mamikry
17. led 2022

@kacous001 Náš malinký měl covid v půl roce. Tři dny měl teploty max. 38,5 °C, ty jsme sraželi Nurofenem v kombinaci s Panadolem. Za tři dny už to bylo dobré, jen byl ještě pár dní unavenější. Nic jiného jsem mu nedávala. Jenom jsem pak hlídala těch 6 týdnů, aby třeba neměl postcovid, ale vše bylo v pořádku.

michaelarousova
17. led 2022

@kacous001 synovi byly dva mesice kdyz mel covid a mel dva dny max 38 a mene papal…na teplotu jsem dala paralen ..zvladal to z rodiny nejlepe☺️

veritanas
17. led 2022

@kacous001 dcera měla taky 5 měsíců. Měla horečky 38 a byla celkové protivná, unavena a malo jedla. Ale tak čtyři dny, dala jsem paralen. A šlo to.

biciklissie
17. led 2022

Mame aktuální zkušenost teď. Syn bude mít za pár dnů čtyři měsíce. Má rýmu, asi ho i boli v krku a bříško, pokaslava. Teplotu nemá, max trochu zvýšenou. Je uplakanejsi a má velký problém se najíst (krmím um). Radila jsem se dnes s pediatrou. Poradila mi klasiku, stříkat do nosu mořskou vodu, často odsávat a nasivin. Třikrát denně fenistil na splasknutí sliznic. Větrat. Já ještě dávám dvakrát denně prospan. To prý taky mužu, pokud má vlhčí kašel, coz má - ale asi spíš z té rýmy, co mu teče do krku. Meli jsme covid všichni čtyři (manžel, já, tříletá dcera a on) a malý to má asi nejhorsi a nejdéle. Ale dá se to. Jo, jeste jsem zkusila dát půlku čípku panadolu, jestli ho bolí v krku nebo brisko, že proto nemůže jist. Nezdá se, že by to nějak extra zabralo, tak už nedávám.

novamamina
17. led 2022

Ježíš mně je těch miminek tak líto 😥

petruskaaa
23. led 2022

My měli covid když byly dceři 3 měsíce.Ona měla 2 dny zvýšenou teplotu a občas zakuckala - netestovali jsme ji,ale pravděpodobně to prodělala.Pri teplotě nad 38 srážet Panadolem a nám dětská doporučila Ambrobene na kašel a Oscillococcinum na imunitu - to bych se ale předem raději poradila s lékařem.

malinka1997
19. črc 2022

@biciklissie také tet prozivame úplně to stejné a dostat do malé tekutiny je boj .. muzu se zeptat jak jste dostala do mimca UM? Mě ji o polovinu méně nez normalne a docela panikarim tak bych potrebovala radu a uklidnit

kubesovaadelka
19. črc 2022

@kacous001 malá měla covid když měla 14dni, paní na odběrovém místě nechápala že si naše Dr vyžádala test u tak malého miminka když věděla že jsme oba pozitivní. Nooo v té době ještě ani cipecky a tak nemohla, ale také to snesla nejlépe z nás, párkrát zakuckala a na snížení teploty jsem ji hodně často nechala rozbalenou bez plinky, ale říkám, to byla malušenka a čípky na snížení horecky jsme podle Dr nemihli. Snažila jsem se v tu dobu hodně kojit a aby neležela na rovným a dobře se jí dýchalo tak spala přes den na nás, s přítelem jsme se střídali. Dr na pohotovosti poradila nožky postýlky vypodložit do zvýšené polohy ať neleží na rovném když už ji nebudeme mít na sobě ať ji to nesedne na plíce a nebyl z toho zápal plic

biciklissie
19. črc 2022

@malinka1997 Teď je to asi horší, že je to vedro. Ale říkala mi sestra u pediatry, že to, že ji méně (u nás jedl asi třetinu nebo polovinu než bezne) je normalní a nevadí to. Že prý my když jsme nemocní, tak taky máme menší chuť k jídlu. Což je fakt a trochu mě to uklidnilo. Nicméně jsem ji odkyvala, že dávám i jiné tekutiny než um, což jsem nedávala. Tak můžete zkusit i to, čaj nebo vodu, třeba se trochu napije toho. Ale k dotazu, já to dělala tak, že jsem ho musela uspat (což tedy bylo fakt narocne, uspat nemocné a hladové miminko) a nakrmit ho v polospánku. Ale byla to věda, když spal moc lehce, tak se probudil a vše nanovo a když zase už moc tvrdě, tak už se na lahvičku prostě nechytl. Byl to fakt boj. Teď zpětně vím, že jsem honem mela splasit nosítko, nosila jsem hodiny na rukách, bylo to náročné, mě samotné taky nebylo dobře. Tak se držte, ať je brzo líp.