Našla jsem dceři jen jednu živou veš a několik hnid, dcera má vlasy do pasu, vím, že to lze zlikvidovat barvou, ale nevím, jestli bych trefila odstín a nechci z ní udělat příšeru před nástupem do první třídy..Jsem ochotná opakovat léčbu několikrát, pokud se bude jednat o přírodní protředky: Četla jsem o petroleji, oleji s alpou nebo octem, samotném octu, tee-tree oleji atd.. Zkusil někdo z vás něco z toho a jak to zabralo??? Máme doma šampon capistan, tím jsem jí myla vlasy, když se vyskytly vši ve školce, vždy to jako prevence fungovalo... v kombinaci s pevně zapletenými copy.. Teď jsem z toho nešťastbá a na nervy, já se drbu jen když vidím veš nebo blechu na obrázku a z téhle situace šílím.. Zdrojem byl tábor...
U nás zabraly opakované zábaly z oleje (klasického kuchyňského) smíchaného s tea-tree olejíčkem (pár kapek) - směs nanést na vlasy (vmasírovat do kůže a kořínků a roztáhnout na celou délku vlasů a pak vlasy sepnout, obalit igelitem (fajn je kuchyňská samodržící folie) a nechat 15 až 20 minut působit a potom důkladně vymýt - opakovali jsme týden co druhý den a bylo po problému i když pak "zdroj" byl pořád v dosahu, tak se holce zpátky na hlavu to svinstvo nevrátilo.
Ahojky ,tak to vůbec nezávidím,protože tyhle zvířátka tahala dcerka domů 4 měsíce,už jsem byla zoufalá a naštvaná na zdroj zárověň.Vyzkoušely jsme jak drahé šampony tak psí ortosan a pořád nic.
Ná, zabral právě až zmíněný olejový zábal,ale bez tea tree olejíčku ten jsme daly až po umytí vlásků. Zábal je 2:1 olej a bílá francovka(ne tu zelenou) ,krásně nanést po celé hlavě od kořínků po konečky,zabalit do igelitu a nechat působit(malá to vydržela mít na hlavě přes dvě hodinky 🙂 ) .Potom dej jen šampon a pak ještě jednou ,vlasy jsou po oleji příšerně mastný,ale bylo to jediné co nám zabralo.A pokud máte někde v blízkosti kaufland tak tam prodávají na vyčesání hnidů přípravek Respect a je i všiváčkem. Držím palce a pevné nervy.
Kamčo, nejlepší a nejdražší je asi Paranit. Švagrová nedávno také řešila a koupila Hedrin Once a moc si to chválila... ať se těch potvor co nejdřív zbavíte. Vím,je to na palici. Já tenkrát v panice zkrátila Elišce vlasy na ramena 😀, ale zjistila, že jí to sluší o moc víc než ty dlouhé 😉
Ahoj. nám pomohl klasický olej s francovkou,vmasírovat do vlasů a pod igelitakem aspon hodinu ,opakovala jsem to dvakrát po týdnu. a vyčesávala jsem to octovou vodou. a máme klid 🙂
paranit
použila jsem několik tzv. zaručených přípravků paranit, liqido duo forte aj., ale žádný nezabral. Jediné co nám zabralo tak denně zábal kokosový olej s tee tree olejem a dát do ilegitu a nechat celou noc. Pak jsem vlasy přežehlila žehličkou a denně vybírala z hlavy ven. 😉 😉
Nam zabral diffusil H forte a pak Paranit preventivni sprej. Hodne stesti pri likvidaci 😉
Kdyz nemam doma alpu ani francovku a ani tee treeoil je pred vyplatou staci jen olej?a pak umyt orthosanem zabere to a vyzehlit?jen orthosan a zehlicka zabralo jen z casti.hnidy mizi ziviu sem nasla jen jednu ale kdyby bylo neco ucinejsiho byla bych rada
Pry je dobre zehlit vlasy
Žádné z těch přípravků z lékárny nezabraly... Dcera má ale opravdu husté vlasy a dlouhé. Až pak alpa/olej. Ale musíme to opakovat, bojím se, aby jí tam něco nezůstalo.
nám pomohl psí šampon, nic jiného nefungovalo.