Co používáte místo Vigantolu?

sarasi
1. únor 2016

Ahoj maminky, maly ma 15 dni a doktorka nam predepsala Vigantol, ale po precteni nezadoucich ucinku jsem se rozhodla ze to malemu davat nebudu... Co pouzivate vy?

kaci11
1. únor 2016

Vigantol uzivaly a uziaji vsechy deti. Ja sem ho dceri taky davala. Asi by ti ho doktor nepredepsal kdyby skodil. Dite ho potrebuje. To je fakt otresne. Tak mu nedavej ani jidlo.

terkaz
1. únor 2016

Jamieson D vitamin baby.

elu
1. únor 2016

prej ted dělá vitámín D pro mimina i Just...chci ho zkusit

deathy
1. únor 2016

@kaci11 Špatný názor... ale brát vám ho samozřejmě nebudu. Ono je to ale o tom, že né vždy všechno co nám dr. napíše je úplně OK. Nejsem žádný alternativec, ale pokud můžu, hledám si jiné zdroje.
Malý když dostal Vigantol, tak z něj bylo rázem jiné miminko... a né pozitivně.
Vigantol jsem vysadila, koupila Jamieson Déčko a byl klid. Takže myslím si, že pokud s tímhle nemáte zkušenost, že vám (vašemu dítěti) něco nesedne, tak není třeba hned tazatelku takhle osočit.. kdyby byla tak - s prominutím - blbá a odmítala déčko dávat, tak se tu asi nebude ptát na jinou možnost, že? 😠 😉

@sarasi Jak jsem zmínila, dávám D od Jamiesonu a malý je ok. Ty hnusy co se mu děli po Vigantolu jsou pryč 🙂 Lékařce jsem to normálně řekla, proti nebyla, takže se toho bát nemusíte.

majisska
1. únor 2016

Taky od jamieson, baby d.

sixtynka
1. únor 2016

Vigantol je důležitý, přečti si nežádoucí účiny třeba u paralenu nebo brufenu, u antibiotik,..... - to je taky humus a určitě to taky vezmeš. Jsou sice náhrady, ale tohle je lety prověřený. Najdi si na netu ,,dětská křivice" a pak uvažuj, jestli ti to za to stoji.

smallinka
1. únor 2016

nežádoucí účinky jsou všude už to ani nečtu....paralen a všude - obyčejné léky, kde můžete dostat i smrtelné nemoci. Je to tam proto, aby se firma chránila proti případné žalobě kdyby něco takového nastalo a oni mohli říct, ale my jsme to měly v příbaláku a byli krytí. To, že někdo píše, že po Vigantolu měli doma jiné miminko, to už mi přijde fakt vtipné.... 🙂 Když budeš Vigantol dávat, nic se nestane. Když dávat nebudeš, riskuješ min. křivici...hlavně v zimě, když není dost vitamínu ze sluníčka...to bych fakt neriskla.

simca31
2. únor 2016

Muj syn měl po Vigatolu křeče velké bolení bříška když jsme vysadila a nahradila D od Jamiesunu byl klid najednou klidné miminko a není to jen u mého syna četla jsem už spoustu špatných zkušeností s Vigatolem ne každému prostě sedne a pokud se dá nahradit tak proč nechat své dítě trápit těm miminkám co sedl tak budte rádi určitě by jste nechtěli zažít ty nežádoucí učinky a koukat se jak se vaše dítě trápí

lenjii
2. únor 2016

Pro první jsem vigantol používala, nežádoucí účinky nečetla ☹ Až po delší době jsem zjistila, že jí to asi dělalo zle a měla bolení do skoro 3/4 roku. Pro druhé ho dávat nebudu a at si doktorka kecá co chce. Chci to zkusit, jak bude mimčo reagovat na něco jiného. Takže koupím taky Jamieson D vitamin baby. 😎

zuzmenda
2. únor 2016

Dceři dávám od narození Baby-D od Jamiesonu a jsem s ním spokojená. Na rozdíl od Vigantolu žádné vedlejší účinky (měla klasické projevy--kolika, dvoudenní neutišitelný pláč...).Jsem tu ambasadorkou pro tuto značku, kdyby vás cokoliv zajímalo, klidně pište.
Samozřejmě, že jsou kapky zcela plnohodnotnou náhradou za Vigantol, jen na rozdíl od V. jsou na přírodní bázi, děti je snáší dobře a nebyly zaznamenány žádné reakce jako po V.
Zrovna tento měsíc mám v plánu dělat nějaké soutěže o kapky pro děti, pokud byste se chtěly zúčastnit, zvu vás do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/7068/detail/
Hezký den,
Zuzana

sarkoc
2. únor 2016

Také dáváme Jamieson D 🙂 Názory, že co napíšou doktoři, to nemůže být špatné, to mě fakt dostává :D Bohužel jsem studovala, co jsem studovala (Výzkum a vývoj léčiv) a tudíž bohužel trochu vím, jak to chodí ve vztahu lékař-farmaceutická firma-pacient.
Otřesné taky je napsat, že dítě potřebuje nějaký lék...nepotřebuje, každý chemický svinstvo se dá nahradit, pokud skutečně je potřeba (jakože déčko pro děti jo), ale předepisují se jiný svinstva, který potřeba vůbec nejsou, ale zisk je zisk, že? 🙂

chita
2. únor 2016

Taky od narození dáváme Baby-D od Jamiesonu a moje MUDr. s tím problém nemá, dokonce si vzala krabičku a ukazuje to i jiným maminkám. Malý po vigantolu tak plakal a bolelo ho bříško, že toto byla jasná volba. Už od druhého dne byl klid. Teď mu je 9 měsíců, fontanelu máme uzavřenou a je v pohodě.