Ahoj maminky ,prosím poradíte co dát skoro 9 měsíční holčičce,když od rána hodně zvrací ? Bohužel známé i příčinu ,nezodpovědná teta chtěla vidět za každou cenu děti a pri odchodu ve čtvrtek mi říká že neví ,jak to bude o víkendu,že už ji dva dny není dobré ,tak drží dietu 🙈no co na to holky říct. No a z pátka na sobotu obě děti včetně mě ,zvracení. Když jí to volám ,tak se mě ještě zeptá a to myslíš,že máte ode mě ?no už to nevrátím ,ale jak teď pomoc dětem ?předem děkuji za jakékoli rady.
Uvař ji slabý černý čaj a trochu ji ho oslad a pořádně ho vychlad a ledového ji ho dávej po lžčkach.Jidlo zatím vynech.
kdyztak vas hospitalizuji v nemocnici pokud by byla dehydrovana.
Já bych si zavolala na pohotovost a optala se co a jak.
@evellin123 Vychlazenou vodu, každých 15 minut jednu lžičku. Pokud to v sobě 15 minut neudrží po dobu několik hodin, jeďte na pohotovost. O injekci proti zvracení jsem tedy ještě neslyšela, ale určitě vám nějak pomůžou. Ten černý čaj oslazený lžičkou Glukopuru (hroznový cukr) taky po lžičkách. Pokud je to ale něco infekčního, co chytla od tetičky, tak bych na tu pohotovost jela i tak. Jinak na zvracení pozor, u malých dětí rychle hrozí dehydratace. Takže víc než jeden den bych s doktory/pohotovostí nečekala. Mimochodem, když si nejsi jistá, můžeš vždycky na pohotovost zavolat (většinou se tam teda člověk nedovolá) nebo do lékárny, tam pro změnu rádi poradí.
@goldenova záleží na pohotovosti. Na webu naší pohotovosti je zvýrazněné, že člověk nemá volat, ale vždy přijet s dítětem, protože informace po telefonu neposkytují.
@evellin123 ať je vám všem brzy dobře.
Jela bych na pohotovost, dají vám čípek, motylium a malé se uleví. Bez mléka aspoň týden (jogurty atd.. ) UM jestli dáváte nám poradili dávat minimálně a kdyžtak dělat z ryzoveho/mrkvoveho odvaru.
Černý caj s glukopurem po lzickach, studeny a druhy den trosku jídla, banan, ryzi, suché brambory.
Ale vážně bych hned jela, u takhle maličkých je to fakt zradny a můžou se snadno dehydratovat
@evellin123 tak jak jste na tom? Porad jeste zvraci, nebo uz je to lepsi?
@sasanka88 už je to mnohem lepší ,od 13 vůbec nezvracela a teď než usnula se nám podařilo do ní dostat trochu černého čaje. Moc děkuji za rady a doufám že ta naše teta si z toho ,aspoň odnesla taky ponaučení ,že za každou cenu vidět děti ,to se prostě nedělá.
@evellin123 taky takove navstevy zboznuju... od znamych tchan s tchyni jeli k nim na navstevu za detma a po ceste si museli pry zastavovat kvuli prujmu a zvraceni, ale prece neodlozi navstevu - dalsi den vsichni bud sedeli na wc nebo meli hlavu v kyblu... to ze jim neni moc dobre zminili v pulce navstevy 🤦🤦🤦
@evellin123 kdyby neprestala zvracet a nic v sobe cely den nic neudrzela da se jet i na pohotovost a tam se zeptat zda by vam dali injekci proti zvraceni.