Ahojte Maminky,zase prosím o radu :(
Máme doma 6měsíčního chlapečka a zase nás chytila rýma a kašel.Včera večer začal kašlat tak jsem mu hned dala stoptusin jelikož to je jediný co mame doma na kašel.Do nosíku stříkam nasivin a snažím se odsávat ale malý u toho začne hystericky brečet a vztekat se takže je to naprd.Kašel má strašně suchý a dusivý :( !Mazala jsem mu ještě hrud eukaliptusovým krémem (olej) který jsem už jak byl menší koupila v bylinkářství ale furt nic dobrého.V jeho dvou měsících jsme kvůli tomuhle byli v nemocnici:(((
Mažu děti psím sádlem (mastička z lékárny) na hrudníček a pod nosánek u syna, který je častěji nemocný, byl nedonošený to má velké úspěchy 😉
@gabrielkka pokud má dusivý kašel a kdyby i jakoby kokrha ihned do nemocnice..s kaslem si není radno zahravat, než mu to otece ....má to i podrážděne.
Jiná zvlhcovat vzduch, snažit se vetrat, žádné horko spis chladněji....a pokud nemusis, tak bych neodsavala, jencčasto kapala do nosu kapky pro děti - nasivin,otrivin atd vzhledem k věku mají i pro nejmenší.....my jsme odsavacku použili pouze asi 2x když už nebylo zbyti....čím víc se to odsava tím je větší sekrece a navíc se děti pak boji,pokud mas odsavacku přes vysavač.....to je naše zkušenost. A pokud to m po několikáté nech si domů u pediatricky pro jistotu napsat rectodelt čípky.....je dobře je mít pro tvůj klid. 😉
Výborná je myslím mořská sůl v nosním spreji. Rýmu to neléčí, ale uvolňuje a zvlhčuje sliznici. Nemají pak suchý a bolavý nosáne.Jmenuje se to Mar nebo tak nějak. Ale při aplikaci musím syna násilím držet-nedá se ale nic dělat. Ale super spray
@drrregy a zkoušeli jste kapat nebo strikat do nosinku plysakovi??? My máme holky tak máme panenky a skvěle vše pochopily a nechaly si striknout už od 1 roku ale i dřív....popripade kapnout sobě nebo tatinkovi....a to může i syn....pak se tolik nebojí a nemusíte ho držet....my jsme to dopracovali i tak,že kapeme pak x panenkam,ale to potom já do vyčerpané lahvičky naliju vodu,oznacim lahvicku a kapeme z označené lahvičky....a teď když už má jedna dva roky a druhá tri,tak si i klidně kapnou samy sobě.....nechavame je....pokud je vyloženě krize tak jen jednomu miminku (panence) a pak holkam,ale ani to už není třeba.....nechají si v pohodě.
Je tom podle mě lepší než je násilím drzet,ale zaim mám zkušenost pouze u holcicek, chlapeček teprve přijde ...tak uvidíme jak to zvládne on ;)
@drrregy chce to trpělivost když už má zkušenost, že jste ho drželi, ale nám to pomohlo hodně.
😉
A perfektní dárek je "malý zubař" atp. Na děti to zabírá, pak se tolik nebojí....my máme doma pro děti i malý lékař (plášť, fonendoskop, injekce atd)....až nebudete vědět co za hračky, tak do tohoto se vyplatí investovat ;) jednak máte pěkný dárek a taky pak ví co ho bude čekat ;)
Poradím ti ještě k tomu Nasivinu jej kombinovat s NasoDrillem. Ten je dobrý používat k zvlhčení nosní sliznice (nebude ho pak dráždit suchý nos) a pomáhá s vysmrkáváním, takže se malému uleví 🙂 Pokud vás rýma trápí opakovaně, tak se dá pak NasoDrill používat i jako prevence a můžeš tak předcházet různým dýchacím onemocněním. Já to tak dělám už delší dobu, protože se dcerce dřív rýma často vracela, ale od té doby, co pravidelně oplachujeme sliznici NasoDrillem, ji nic netrápí. Držím palce, ať jste brzy zdraví 😉
Na rýmu jsem dávala jen mořskou sůl a občas odsála, na kašel domácí tymiánový sirup a kapky Kaloba, ty zabraly moc dobře.
Zkus tvarohový obklad, česneku bych dala jen maličko.
http://www.zdraviasila.cz/prirodnilecebneprostr...