Ahoj maminky. Mám 4týdenní holčičku, které se udělala už minulý týden vyrážka - viz foto. Nevíte, co to může být a jestli se nejedná o potničky? Děkuji za Vaše zkušenosti a rady!
Dcera mela neco podobneho kdyz jsme prisli z porodnice. Ma hodne citlivou kůži, nakonec jsme nemohli pouzivat zadny telovy olejicek ani mleko koupat jen kazdy 3 den s trochou oleje Balneum Hermal ve vode. Byly jsme s tim i na koznim, mela podezreni na atopicky ekzem to se nastesti nepotvrdilo. Je fakt ze i ted kdyz se vic spoti tak se vyhaze na tele ale brzo to odezni. Drzim palce 🙂
Ahoj. Mala mela v 5ti tydnech tu samou vyrazku. Zrovna kdyz se ji to objevilo,tak jsme mely poradnu a dr.nam na to napsala glycerinovou masticku a koupat jsem mohla kazdy 3ti den ve vanicce s pridavkem Linola Fett Olbad,nebo tak nejak. Za 14 dni to uplne zmizelo.Nesmela jsem mazat zadnym olejickem a ani ostatni kremy nedelaly dobrotu,az ted snasi niveu sos apod. Doted ma hodne citlivou pokozku se sklonem k atop.ekzemu.
za mě koupat v řapíku nebo černém čaji, zinková mast a bioderma atoderm preventive na to a mastné bych nedávala nic...jinak vnitřně zkusit probiotika biopron baby a hylak forte (když bude střevní mikroflóra, tak i ta kůže by měla být ok), ale zatím se mi zdá, že to spíš seborea, ale mohl by z toho být atopický exem, tak by to právě potřebvoala podchytit včas...jo a nejlíp se poptat nejpovolenějších ve zdejší poradně https://www.modrykonik.cz/group/6098/
Dobrý den. Ráda bych se vás zeptala zda jste zjistila, co vyrážku způsobuje? Dcera 5 týdnů má také tuto vyrážku. Mažu holtovou mastí, kterou nám předepsala doktorka, ale nepomáhá :(
Tak mě napadá alergie na praci prášek, nebo nesnedla jste něco co by mohlo mikinku vyvolat alergii,? Nějaké exotické ovoce třeba? Teda pokud kojite. Zaběhla bych raději ještě zítra k Dr. aby dala nějakou mast a netrapite se přes svátky.
Tak mi jsme to měly taky,masti nepomáhaly,jsem se dočetla zkusit potírat a koupat v černém čaji nebo řapíku a koupat pouze ķaždý 3den,nám pomohl ten řapík ,z ramínek krku a rukou to zmizelo úplně občas se to objeví na tvářích,ale jen trošku a nepoužívám zatím než to zmizí úplně krémy a
Ahoj maminky, už je to dlouho, co jsem sem tuto otázku dávala, ale aspoň pro ostatní - byly jsme nakonec u doktorky a ta nám řekla, že je to novorozenecké akné, přesně jak píše hancazivocich. Měla jsme to omývat převařenou vodou a pak dobře vysušit. No dělala jsem to asi týden plus potírala mateřským mlíkem a bylo po vyrážce a od té doby se nám naštěstí už nic podobného nevrátilo.
Ahoj,zdravim vsechny. My mame taky asi takovaou vyrazku a dr nam rekla ze to je alergie na nejake jidlo... Me rekla,ze mam drzet dietu a mala pit kojeneckou vodu nebo cerny caj 😒 na procisteni.. No nevim v necelych sesti tydnech, kdyz kojime jestli by to vubec pila!
@janulililinka Ahojky, no to spíš ten černý čaj na potírání, co? Aspoň nám to tak doktorka řekla. Jinak dcerce se to už nevrátilo. Zkus i to mat. mlíko, to je lék na hodně neduhů 😉
Ahoj,moje malá to má taky.Byli jsme s tim u doktorky,ta nam na to dala lipobase,která to ještě snad zhoršila,rozlezlo se to na čelo a dopak vlásků,jeli jsme na pohotovost,ve svátek,tam nám dali kapky a gel fenistil a, druhý den na kožní..ten nám do oči řekl,že neví a dal nám nato to oční mast!!!Samozřejmě to tím nemažu,jednakz obsahuje kortikoidy a, jednak ji můžou používat děti straší jednoho roku,malé je 6 týdnů.Tak dáváme kapky a potíráme řepíkem a je to mnohem lepší.Ovšem nikdo, nam nedokáže říct co to.Myslím,že nějaká alergie na jídlo,když zabírají ty kapky.Mám dietu,tak uvidime. Máte některá zkušenost s potravinovou alergií?
Já bych řekla, že to to ,,syndrom ruka, noha, pusa´´ měli jsme to taky. Pomalu se to rozšiřuje po těle dál a dál. Doktorka na to předepisuje mast z lékárny, myslím, že je to zinková mast(taková šedá). Potničky nevím, v tomto počasí. Určo bych s tím došla, malá je přeci jen malá........