Co dělat, když miminku ujíždí jedno očko?

papaja89
11. kvě 2016

Ahojky máte někdo zkušenost s tím, že Vašemu miminku ujíždí sem tam jedno oko? Malému je 6,5 měsíce a docela se to často stane. ☹ Prosím o rady co s tím nebo to mám nechat být a ono se to srovná? Předem děkuji za Vaše zkušenosti

sapinek
11. kvě 2016

ahojda, dcerka to měla taky, jen nevím už do jakého měsíce. Dr. mi na to říkala, že se jedná o normální jev a do roka by se to mělo srovnat. Kdyby ne, tak by se to pak nějak řešilo.

ivular
11. kvě 2016

@papaja89 Ujíždí, ve smyslu kmitá? Vidění ani postavení očí není v tomto věku stabilní, nicméně kmitat by oči neměly.

papaja89
autor
11. kvě 2016

@ivular ujíždí ve smyslu, že na mě koukne a na levé očko jakoby začal trošku šilhat a pak se to zase srovná a kouká normálně a když na něco kouká zblízka tak mu očko jezdí

papaja89
autor
11. kvě 2016

@sapinek oki děkuji

sapinek
11. kvě 2016

@papaja89 není zač, jenom jsem zapomněla dodat, že dcerce je teď 2,5roku a oči má v pořádku 🙂 takže si myslím, že se to srovná i u vás ;)

gepe
11. kvě 2016

@papaja89 nasi obcas ujizdelo leve doleva, hlavne po zakryti ci po mrknuti. Cca v roce jsme byli pro jistotu v Motole, kam chodi od mala i manzel s vvvv oci na kontroly. Mala nema vvv, a oko se ji srovnalo, je ji 2,8r. Je i na to jednoduche cviceni, prstem proti nosu - oddalovat, priblizovat. Jinak deti mivaji i treba slabe dioptrie, vekem se to casto spravi, jak i psala o nestabilite @ivular.

gepe
11. kvě 2016

@papaja89 jeste radsi presneji, je to cviceni Konvergence. My ho mame zalozeny na papire, ale nasla jsem ho pekne popsany na odkazu. Tim nic nezkazite a nemusite ani pravidelne, pokud jde ocko obcas do strany 🙂 pokud nemate vyslovene dany problem ci diagnosu. Postaci hracky aj.
http://ortoptika.net/?page_id=1267

papaja89
autor
11. kvě 2016

@gepe děkuji za odkaz vyzkouším