Ahojky máte někdo zkušenost s tím, že Vašemu miminku ujíždí sem tam jedno oko? Malému je 6,5 měsíce a docela se to často stane. ☹ Prosím o rady co s tím nebo to mám nechat být a ono se to srovná? Předem děkuji za Vaše zkušenosti
@papaja89 nasi obcas ujizdelo leve doleva, hlavne po zakryti ci po mrknuti. Cca v roce jsme byli pro jistotu v Motole, kam chodi od mala i manzel s vvvv oci na kontroly. Mala nema vvv, a oko se ji srovnalo, je ji 2,8r. Je i na to jednoduche cviceni, prstem proti nosu - oddalovat, priblizovat. Jinak deti mivaji i treba slabe dioptrie, vekem se to casto spravi, jak i psala o nestabilite @ivular.
@papaja89 jeste radsi presneji, je to cviceni Konvergence. My ho mame zalozeny na papire, ale nasla jsem ho pekne popsany na odkazu. Tim nic nezkazite a nemusite ani pravidelne, pokud jde ocko obcas do strany 🙂 pokud nemate vyslovene dany problem ci diagnosu. Postaci hracky aj.
http://ortoptika.net/?page_id=1267
ahojda, dcerka to měla taky, jen nevím už do jakého měsíce. Dr. mi na to říkala, že se jedná o normální jev a do roka by se to mělo srovnat. Kdyby ne, tak by se to pak nějak řešilo.