Čípky u 5letého syna. Poradíte, prosím?

mesiacik1989
2. črc 2024

Dobry den,prosim o radu. Mam 5 rocneho syna,ktory vazi cca 20,5 kg a neznesie ziadne sirupy/tablety, takze pocas horucky mu davam vzdy cipky. V pribalovom letaku Nurofen cipky 125 mg sa pise,ze je to urcene pre deti do 6 rokov a do 20,5 kg. Co vsak o nejaky kratky cas,ked syn bude vazit viac ako tych 20,5 kg? Mozem podat napriklad 1 cipok a dalsiu polku z druheho? Syn mi fakt lieky podane ustami neznesie,ani zoadne dzusy,stavy a podobne veci,vyskusali sme uz ozaj vsetko. Vdaka!

eressiel1020
2. črc 2024

@mesiacik1989 Synovi 7 let dávám panadol čípky také nic jiného do něj nedostanu

palja
2. črc 2024

@mesiacik1989 čípky jsou i pro dospělé. Panadol je až do 30kg. Jinak já dávám i 1,5 čípku nurofenu. Sice v lékárně řeknou, že přesně nevíš, jak se ta účinná látka v čípku zrovna sedimentuje, že by se neměl půlit, ale nám to doporučila primářka z dětského. Na horečky to zabírá, tak to tak dávám.

hanyzka11
2. črc 2024

@mesiacik1989 ahoj, určitě můžeš, když to jinak nejde. Čípek by se měl dělit podélně. Panadol dělá i 250mg, u nurofenu jsem to nenašla, ale kamaradka doporučovala nurofenove polštářky. Že to jediné u nich krom čípku prošlo. Tak jestli jste nezkoušeli, tak pak toto. Obojí je myslím od 6 let,ale spíš záleží na váze dítěte. A nebo tip do budoucna. Každopádně podání 1 a půl čípku je ok, jediný problém je tam v určení té dávky. Ale když potřebuješ srazit teplotu, tak to prostě dáš.