Čípky nebo sirup? Co je lepší pro dítě do 5 let?

zutinka
26. únor 2018

Ahoj,co je lepší na snizeni teploty u ditete do 5let?Cipky nebo sirup?

simona2103
26. únor 2018

Ahoj,ja dávám cipky, sirupy jsou sama sladidla a dcera se mi po Panadolu dokonce osypala

ajja87
26. únor 2018

U nás tedy zabírá sirup,ale máme rok a půl dítko.S čípky jsme nebyli moc spokojení.

jimichanga
26. únor 2018

Synovi (2 roky) davam zasadne jen cipky..u sirupu nemam takovou jistotu ze do nej pri horecce dostanu pozadovane mnozstvi navic kdyz mu zjistim horecku a je v polospanku je to pro vsechny nejjednodusi reseni..jen po nich vic prdi. Vim ze nekomu nesednou kvuli bolesti briska.

lennus
26. únor 2018

Nic, nikdy jsem nesnižovala, budou mu čtyři, nikdy nebral atb a se vším se dobře popere. Doporučuju přečíst si o horečce a jejím významu. Horečka se zbytečně démonizuje, ale samozřejmě záleží na celkovém stavu dítěte a jak ji snáší, náš malý ji prospí, je klidný, netrápí se a druhý den je fit, mívá, když už, tak 38,5 a jednou měl 39. Pokud ji zbytečně snižujeme, bojujeme proti přirozené imunitě, což je škoda. Podle našeho úžasného pediatra - homeopata nesnižovat horečku dokud to rodiče psychicky vydrží! 🙂 A skvělé informace o horečce jsou v knize Jak pečovat o zdraví dítěte, mám tu pasáž naskenovanou, kdyby někdo chtěl, ráda pošlu mailem.

sthanina
26. únor 2018

@zutinka Ahojky, po čípku jsem dávala po 2 hodinách sirup, ten zabral. Čípky vynechávám, dávám rovnou sirup. Mimochodem nelíbilo se mi, jak se malý při zavádění čípku kroutí a pláče...

soleilll
26. únor 2018

@zutinka Máme oboje - Nurofen a Paralen. Záleží na věku dítěte, stupni teploty/horečky a konkrétním přípravku. Třeba u nás děti do 3 let při vysokých horečkách zvrací, takže připadají v úvahu jedině čípky. Navíc účinkují rychleji. Sirupy jsou přeslazené a dostat je do mimina je často nemožné, protože mu nechutnají. Třeba Paralenu se navíc dává docela velká dávka, proto podání léku někdy docela trvá, pokud se vůbec podaří pozřít celou. Staršímu teď už ty sladidla chutnají, tak se na ně těší.

zmrzlinka
26. únor 2018

Každé dítě je jiný. Syn u horecky zvracel tak doataval čípky. Dcera u zavádění čípku rvala, tak dostava sirup. Hlavne dávat množství podle vahy a ne podle věku jako je to u Nurofenu.

balet
26. únor 2018

Dcera ma rada ty sirupy a nebrání se jim. Pomahaji. Ale napriklad pri seste nemoci, kdy jsme se teplotou dostali az na 41,5 uz byla ve stavu, ze telicko uz nic nechtelo prijimat a sirup neudrzela a blinkala. V tu chvili byly cipky jedina zachrana, i kdyz je dcera nesnasi. Mame tedy doma pro pripad nouze obe varianty...

normalnimatka
26. únor 2018

nesnižovat, pokud to není fakt hodně a netrvá to fakt dlouho a dítě to snáší.

benetka
26. únor 2018

Malé pomáhají čípky i sirup, když byla menší museli jsme dávat čípky, protože sirup naprosto odmítala.

lucinecka2007
27. únor 2018

@lennus můžu poprosit emailem? lucantl@centrum.cz, děkuji Lucie