Čím mazat tvrdou červenou kůži na tvářích dcery?

monita0806
29. říj 2020

Maminky, dcera má dva měsíce a má na líčkách tvrdou kůžičku červenou, nevíte čím ji to můžu mazat? Jestli Bepantenolem Nemo Aviril olejíčkem.

lenatko91
29. říj 2020

Aviril určitě nee, ten je dobrý tak vyhodit do koše.. nejlíp ti asi poradí ve skupince Poradna pro atopický exém. Mohla by to být reakce na něco z tvého jídelníčku, možná nevhodná kosmetika.. hod tam foto, určitě ti poradí vhodné řešení 🙂

monita0806
autor
29. říj 2020

@lenatko91 děkuji moc

amazonkajanik
29. říj 2020

@monita0806 Jj,aviril ne e. Prý změnili recepturu a víc škodí,než prospívá. Jinak,já bych se raději poradila s mudr,než něco patlat,pokud jste v rodině atopici. Ale za mě,jestli je to suché,nemusel by uškodit kvalitní olivovy olej,ale jen lehce...
Zkus tu skupinu,co ti poradila paní. Já mám ekzem jen na rukou a to kontaktní,syn je zatím naštěstí bez potíží

monita0806
autor
29. říj 2020

@amazonkajanik jen přítel jak byl malý měl na rukou ekzém a dcera má jen tvrdší kůžičku na líčkách. V pondělí jdeme na první očkování tak se zeptám. Sem myslela že už teď bych ji to začala něčím mazat

amazonkajanik
29. říj 2020

@monita0806 tak to nechej,ať na to mrkne mudr.
Může to mít třeba jen od větru,ale raději bych si nechala něco napsat,než experimentovat a pak by se z toho mohl vyklubat pořádný ekzem a to u holky a v obličeji není zrovna nejlepší. Mě se třeba dělá po kontaktu s čistícími prostředky a z gumových rukavic. Moje mamka má taky rukavice a škrob (takže v práci trpěla,měli skrobene pracovní oděvy),ségra kovy (krom chiru oceli),neteř má potravinový ekzem( lila do sebe po litrech brusinkovy čaj)

jednaholkaa
29. říj 2020

@monita0806 A nema alergii na mlecne vyrobky? Mala taky mela hrubou cervenou kuzi a bylo to toto.. Neockovaly jsme a nasadila jsem dietu.

marti89
29. říj 2020

Zinková mast, určitě bych se vyhla mastným věcem jako oleje

miba10
30. říj 2020

@monita0806 ten Aviril bych ani nevyhazovala ani nezatracovala. Mám s ním skvělé zkušenosti a nikdy nezklamal. Nicméně,tady bych se raději poradila s lékařem 😉

priefi
30. říj 2020

@monita0806 modrou indulonu na ruce 😉
A pokud to je zarudlé, tak sudokrém.

Mimochodem, nejspíš se jedná o potravinovou alergií, takže nejvíc pomůže vysadit alergen. Nejčastěji se jedná o alergii na bílkovinu kravského mléka anebo na vejce (nebo obojí), případně lepek.

monita0806
autor
30. říj 2020

@priefi dcera je jen na Sunaru a semtam si cucne hermankoveho čaje, myslim že alergie to být nemůže

monita0806
autor
30. říj 2020

Jsem to nevydržela a zajela jsem do lékárny a tam mi paní prodala krém že to určitě pomůže že jo mám líčka mazat ráno a večer. Tak doufám že to pomůže. Má je dost drsné na dotek a červené. Ale prý to ekzém určitě není že to může být i s počasí

priefi
30. říj 2020

@monita0806 ale Sunar obsahuje BKM 😉

priefi
30. říj 2020

@monita0806 tak uvidíš, mi dokonce doktorka tvrdila, že to ekzém není a určitě ne alergie a byl to ekzém a hodně vysoká alérgie

jednaholkaa
30. říj 2020

@priefi Taky si myslim, ze by to mohla byt alergie. Podle me to tezko muze tvrdit s jistotou, ze neni. Ja tenkrat byla pro zajimavost i u kozni a ta tu alergii tak y nepoznala. Dala mi mazani a nazdar.

priefi
30. říj 2020

@jednaholkaa já jsem říkala, že to je ekzém a ona pořád, že ne. Byla jsem prvomatka a nechala na základě toho, že to je vlastně ok, naočkovat malého. Teď bych už při ekzému trvala na odkladu. Byla jsem mladá a blbá no... Co dodat 😏 hlavně že mi na to strčila kortykoidovou mastičku

sarrita
30. říj 2020

Syn to měl také v cca 3 měsících. Po Sudocremu se to ještě zhoršilo, tak jsem se ptala doktorky, napsala mi mast Lipobase a za pár dnů to bylo zase v pohodě.

petulkadodo
30. říj 2020

@monita0806 Také jsme měli ve dvou měsících mazala jsem bepanthen sensiderm a vždy se to krásně zklidnilo a zmizelo to. Když jsem se pak na to ptala doktorky, tak mi můj postup pochválila.

monita0806
autor
31. říj 2020

Včera jsem mazala dopoledne a vecer a dnes ráno a má to o hodně lepsi 🙂