Maminky, dcera má dva měsíce a má na líčkách tvrdou kůžičku červenou, nevíte čím ji to můžu mazat? Jestli Bepantenolem Nemo Aviril olejíčkem.
@lenatko91 děkuji moc
@monita0806 Jj,aviril ne e. Prý změnili recepturu a víc škodí,než prospívá. Jinak,já bych se raději poradila s mudr,než něco patlat,pokud jste v rodině atopici. Ale za mě,jestli je to suché,nemusel by uškodit kvalitní olivovy olej,ale jen lehce...
Zkus tu skupinu,co ti poradila paní. Já mám ekzem jen na rukou a to kontaktní,syn je zatím naštěstí bez potíží
@amazonkajanik jen přítel jak byl malý měl na rukou ekzém a dcera má jen tvrdší kůžičku na líčkách. V pondělí jdeme na první očkování tak se zeptám. Sem myslela že už teď bych ji to začala něčím mazat
@monita0806 tak to nechej,ať na to mrkne mudr.
Může to mít třeba jen od větru,ale raději bych si nechala něco napsat,než experimentovat a pak by se z toho mohl vyklubat pořádný ekzem a to u holky a v obličeji není zrovna nejlepší. Mě se třeba dělá po kontaktu s čistícími prostředky a z gumových rukavic. Moje mamka má taky rukavice a škrob (takže v práci trpěla,měli skrobene pracovní oděvy),ségra kovy (krom chiru oceli),neteř má potravinový ekzem( lila do sebe po litrech brusinkovy čaj)
@monita0806 A nema alergii na mlecne vyrobky? Mala taky mela hrubou cervenou kuzi a bylo to toto.. Neockovaly jsme a nasadila jsem dietu.
Zinková mast, určitě bych se vyhla mastným věcem jako oleje
@monita0806 ten Aviril bych ani nevyhazovala ani nezatracovala. Mám s ním skvělé zkušenosti a nikdy nezklamal. Nicméně,tady bych se raději poradila s lékařem 😉
@monita0806 modrou indulonu na ruce 😉
A pokud to je zarudlé, tak sudokrém.
Mimochodem, nejspíš se jedná o potravinovou alergií, takže nejvíc pomůže vysadit alergen. Nejčastěji se jedná o alergii na bílkovinu kravského mléka anebo na vejce (nebo obojí), případně lepek.
@priefi dcera je jen na Sunaru a semtam si cucne hermankoveho čaje, myslim že alergie to být nemůže
Jsem to nevydržela a zajela jsem do lékárny a tam mi paní prodala krém že to určitě pomůže že jo mám líčka mazat ráno a večer. Tak doufám že to pomůže. Má je dost drsné na dotek a červené. Ale prý to ekzém určitě není že to může být i s počasí
@monita0806 ale Sunar obsahuje BKM 😉
@monita0806 tak uvidíš, mi dokonce doktorka tvrdila, že to ekzém není a určitě ne alergie a byl to ekzém a hodně vysoká alérgie
@priefi Taky si myslim, ze by to mohla byt alergie. Podle me to tezko muze tvrdit s jistotou, ze neni. Ja tenkrat byla pro zajimavost i u kozni a ta tu alergii tak y nepoznala. Dala mi mazani a nazdar.
@jednaholkaa já jsem říkala, že to je ekzém a ona pořád, že ne. Byla jsem prvomatka a nechala na základě toho, že to je vlastně ok, naočkovat malého. Teď bych už při ekzému trvala na odkladu. Byla jsem mladá a blbá no... Co dodat 😏 hlavně že mi na to strčila kortykoidovou mastičku
Syn to měl také v cca 3 měsících. Po Sudocremu se to ještě zhoršilo, tak jsem se ptala doktorky, napsala mi mast Lipobase a za pár dnů to bylo zase v pohodě.
@monita0806 Také jsme měli ve dvou měsících mazala jsem bepanthen sensiderm a vždy se to krásně zklidnilo a zmizelo to. Když jsem se pak na to ptala doktorky, tak mi můj postup pochválila.
Včera jsem mazala dopoledne a vecer a dnes ráno a má to o hodně lepsi 🙂
Aviril určitě nee, ten je dobrý tak vyhodit do koše.. nejlíp ti asi poradí ve skupince Poradna pro atopický exém. Mohla by to být reakce na něco z tvého jídelníčku, možná nevhodná kosmetika.. hod tam foto, určitě ti poradí vhodné řešení 🙂