Dobrý den maminky, ráda bych se zeptala, jestli máte zkušenost, s čím mazat po neštovicích (fáze stroupky nebo po stroupcích), aby se předešlo jizvičkám? Naše malá (4 roky) má neštovice 8.den, už má většinou stroupky, někde ještě nalité neštovice, má jich asi 500 a dost v obličeji, tak bych ráda něco mazala...četla jsem contratubex gel, nebo hemagel, nebo nemate zkušenost třeba s levandul. nebo tea tree olejičkem? Nebo třeba nějaký ten stratamed gel? Nebo mazat po vyloupání něčím mastným, sádlem apod.?
U dr.mi moc neporadili, že mám pokračovat s tanohermalem, ale na ty stroupky to asi moc nezabere..Vypadá to celkem děsivě zatím..
Děkuji a přeji všem zdravé děti.
My jsme mazali kokosovym olejem, krasne se jim to zahojilo.
Já jsem zatím zkusila ten Hemagel, mám ho doma, ale po několika dnech teda zlepšení nevidím žádné..
@patty1 Omlouvám se, že odpovídám tak pozdě, ale byli jsme na Slovensku a já nechodila na net. Mazala jsem hned. Po kamarádově šťourání pak intenzivněji 🙂 Neteře měly neštovice teď a jak je to sluníčko agresivní, tak ty jizvy na obličeji mají pěkně červené. Tak švagrovka usilovně maže padesátkou. Doporučuji ty v obličeji zakrývat.
Obnovuji. Cim jste mazali po stroupkach?
@krizovam mame u starsi od pondeli vecera, prozatim stale mirny novy vysev, vice jiz odpadavaji stroupky, puchyrky. Tak uz snad ustup. Jde mi prave o to mazani po, protoze jich ma prave hodne oblicejiku. Promazavat apod posleze urcite, typicky prostredky na jizvy ala mesickovou mast, hemagel, aj. znam. Spis zda nekdo nema konkretni tip. Kokosovy doma nevedeme - vsichni jsme na nej meli drsny reakce, bi-oil mi voni jako olej kdyz jsem byla mala 🙂 funguje dokud se neprestane clovek natirat, nasledne stejny stav jako pred zacatkem natirani
My jsme davali mesickovy krem, hezky ty stroupky zvlacni a je dobry i na jizvicky a jelikoz je deti mely v cervnu, tak ven sly namazane 50.
Nemazala jsem ničím, ani neštovice, ani pak místa po neštovicích. nevšimla jsem si, že by holky měly nějaké jizvy.
@jihlavanka
@betelgeuzz diky. Davam jen Tano Hermal lotio na ty nejvetsi, co ji svedi a plakala. Ma v obliceji i pasy nestovic jak pri pasovem oparu. Proto se ptam, kdyby nahodou. A doufam, ze nic nezustane 🙂
@jihlavanka pouzivame uz par let opalovaky od Bioderma, deti maji photoderm spf 50. Pry ale deti nemaji na slunicko ani po dobu flicku 🤔
Neštovice jsme mazali betadinou , po stroupcích už ničím - pěkně se mu to zhojilo a žádné flíčky nemá.
@zebra2009 na weledu nedame dopustit uz par let.
Ted me napadlo... Mame doma cistou kyselinu hyaluronovou (dovoz), mela jsem ji I pri cisari do bricha a super, ze jsem nemusela delat ani tlakovou masaz u jizvy aj. Dava se na jizvy - lepsi hojeni ci sprava, I jine tkanove a kozni neduhy.
Po sekci tedy presneji hyalobarrier gel, cistou Kh mame na doma.
Samozrejme ne ten na zadek, ale klasik ochranny nater😄.
@krizovam
A ten Stratamed náhodou neradil? On totiž starší syn si rozrazil po tom všem ve škole hlavu a měl lepene čelo...takže Contractubex jsem koupila a přišlo mi zbytečný kupovat další mast na tu jednu tečku, co každý má...ale pokud by byl vhodnější, tak koupím i ten Stratamed...
My mazali po neštovicích bepanthenem plus, který je i dezinfekční a ke konci jen obyčejným bepanthenem, který místa promastil. Malá měla těch velkých neštovic taky požehnaně a zůstali ji jen tři drobné tečky, na které se člověk opravdu musí zaměřit, aby je viděl. Nám totiž moc doma boláky ukazovat nechtěla, ale jakmile mohla mezi děti, tak se jimi hned pochlubila a kamarád Ondra udělal lup, lup, lup a strupy byly fuč 🙂