Synek miluje chleba, navíc je to snad jediný jídlo co v pohodě pokouše a nesnaží se to vyvrátit. Chtěla bych mu chleba občas něčím namazat, ale čím? snad všechno se dělá z mléka nebo ze surovin obsahující mléčné bílkoviny.
Je mi jasné, že mazat chleba, pokud mu chutná suchý, není potřeba - nebo nedávat chleba vůbec.
Beru tuto diskusi jako informaci co vše se nabízí pro děti/lidi s touto alergií.
@lojzina Dík za tip, ale ta obsahuje máslo - mléčná surovina + dalších pár surovin z mléčných bílkovin a to nemůžeme kvůli alergii na BKM
@lojzina Tak teď se omlouvím, měla jsem špatné informace. Podle popisu je ta Perla vhodná při ABKM, takže dík za tip 🙂
@martinatrnkova v obchodech se zdravou vyzivou prodavaji lusteninove pomazanky. Nebo si je muzes udelat doma. 🙂
@estrellita mrknu na to, jen se bojím, že jsou dělaný ze sojového tvarohu, aby se nepřidružila ještě tato alergie. Nevíš, jestli jsou některý vyloženě bez soji a kravkého mléka?
@martinatrnkova tak to opravdu nevim :-/ to pak uz ti mozna zbyde jen udelat domaci, ale aspon budes vedet, co v tom mas 🙂 nejakou brokolicovou, mrkvovou atd.
@martinatrnkova to jsou ony, tak koukni na slozeni 🙂
http://www.countrylife.cz/sivo
@estrellita nevadí, dík za tip. Půjdu to omrknout
@estrellita super, dík moc, už to študuju a vybrat se určitě dá 🙂, a hlavně už mám inspiraci pro domácí 😀
Pomazánky z různých kombinací masa, zeleniny či luštěnin, avokádo (zatím mažu chleba jen sobě, ale malá avokádo miluju, takže věřím, že si ho pak dá i jako pomazánku), výjimečně se dá i margarín (já kupuju v Bille BioVive).
ja mazu sama sobe ( kojim ) pecivo florou light....vhodna pri abkm....pomazanky nejim, leda tak tunaka a vajicko - ta vajickova je z kauflandu, stoji asi 22kč, jinde jsem ji nevidela...ta je taky v pohode, neni tam majilka nebo tak neco a je opravdu vyborna....
@martinatrnkova jednoduchý recept:dobře uvařenéfazole/nebo čočka,hrách/,cibule/olej,cibule sůl-poklička,podusit až je pěkná/,pak něco na dochucení-hořčici/někdo dává křen/.vše rozmixovat. Soju používám ve výrobcích jako tofu a to ještě pozor na výrobce,ať je dělaná z bobů,ne ze sojové mouky. Pak můžeš udělat pomazánku z tofu místo z fazolí.Soja je problém ve formě mouky,kterou máš v kdejakém pečivu,salámu.Jako tofu,tempeh,shoyu,miso zpracovávají asiaté soju tradičně a alergie neměli.Samo sebou všeho s mírou.
@martinatrnkova my mame vyzk.perlu s vitaminy,urcite ale holky napisi vic typu,my pouzivame jen to.