Ahoj maminky, když Vaše dítko (jakéhokoliv věku) dostalo střevní virózu, chytila to od něj pokaždé celá rodina?
@bauskka aktualne u nas probehla nejaka strevni chripka-nejdriv dcera 5 dni, pak mladsi syn temer tyden. Ja a manzel ok. Takze nemusite to chytnout-ja si preventivne vzala asi dve cerne uhli a byla dva dny solidarne na dietce s tim mladsim, minulo mne to. Jinak tedy chytnu od nich vsechno.
3 ze 4 členů, děti se oklepaly rychle, já 3týdny
Ano pokazde. Nejdriv jeden syn, pak druhy a nakonec ja 😞
po synovi to také chytla
Záleží, jak je to agresivní, ale když jsem dělala ve školce a měla hnusné nachlazení a nemohla se ho zbavit, tak mi holky vysvětlily, že to je proto, že jsem to chytla od dětí ve školce - že jak ještě cvičí imunitu, tak jsou ty jejich nemoci nějak agresivnější.
Jak kdy, některá se zdrží jen u dětí, jiná skočí i na nás, někdy maj deti slabou a u nás zmutuje či co a jsme dva dny nepoužitelný 😀
Ano
naše deti 7 a 11 let ještě střevní virozu neměly 😉
Chytame vse, dcera to donese, pak jsem na rade ja a pak muz, tak to trva i mesic nez se toho zbavime a nasledne jedeme dalsi kolo...
Nas malej mel strevni chripku jednou (kezby uz nikdy). Bylo mu 13 mesicu. Trvalo to dva dny. Ja a manzel jsme to nechytili. Ja mela strevni chripku poprve v zivote v unoru (tez kezby uz nikdy 😀), taky dva dny. Malymu bylo pul roku a ja se modlila aby to odemne nechytil. Nastesti ne. Manzel ji ma kazdy rok a za celych 8 let jsem to od nej nikdy nechytila. A on miva opravdu osklivou. Naposled mel skoro 41 horecky.
Já ani manžel jsme neměli nikdy v životě střevní chřipku - vloni a aktuálně letos v prosinci si ji dcera donesla z MŠ a postupně s rozestupem dvou dnů nás to doma sejmulo vždy všechny😖
Zrovna teď to u nás řádilo, no dopadlo to tak, že zvracely fest 2 děti ze 4 (jedno jeden den, druhé druhý) a následně to odnesla to i babička, která u nás před vypuknutím byla na návštěvě. Já s manžem a synem jen 1denní bolest svalů a prostě cítili jsme, že kolem něco jde, ale bez střevních, žaludečních problémů a dvouletý kojenec nic. Je nás doma 6 a zatím se ničemu nepodařilo, abychom lehli všichni, to by byl masakr, už takhle to stačí...
@bauskka U nas je jedno, kdo to dotahne, ale prozene se to celym bytem a krome psa se vystridame vsichni, tj. 2 dospeli a 2 deti.