Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat, zda tu nemáte někdo stejnou zkušenost a případně radu, která "zabere". Dceři je 10 týdnů, z toho tak 8 týdnů "chrochtá" jako kdyby měla rýmu, ale prakticky nic neodsaju a když odsaju, chrochtá dál. Ze začátku to bylo ok, chrochtala si, ale spala. Posledních 14 dnů ale nespí ani ve dne, ani v noci, budí se pláčem, lapáním po dechu, má neklidné spaní a je slyšet, že se nemůže nadechnout. Dětská mi pořád tvrdí, že to je normální, mě už to ale moc normální nepříjde, vzhledem k tomu, že to je čimdál tim horší. Vyzkoušeli sme Nasivin, Sterimar, Libenar, Physiomer, vlhčíme vzduch, větráme, je 2-3x denně venku, i doma je ještě v kočárku pod otevřeným oknem, na noc je na radiátoru mokrá plína, leží "vyvýšeně", není tam přetopeno a stejně už 14 dní nespím, sedím na posteli a koukám na ní, aby se neudusila, Před doktorkou vypadám jako naprostá k*áva, co si nedá říct. Jinak dnes už udělala nějaké odběry a testy, ale nemyslím si, že tam "něco" bude a na ORL taky dobrý, dal nám jen nějaké kapky na polykání.
Malý také chrochtal,přešlo to.Brala jsem to jako nezralost dýchacích cest.
a spí vaše děti v klidu? u nás to bylo v klidu do nedávna, teď to je čimdál horší a jsem z toho nervní, nespí, brečí, dáví se...to už mi právě moc normální nepřipadá
Nas prcek problem se spinkanim teda nemel, jen slo slyset jak chrochtal.
@te_reza to chrochtání je v pořádku, špatně je odsávat!!! Když není co...stav to zhoršuje, miminka mají nezralou nosní přepážku a ta to dělá, je to normální, většinou až se posadí, postaví vymizí to, u někoho dřív u někoho později
Špatně je že lapá pí dechu, buď jste ji to tím vysáváním a různými kapsičkami poškodili, u ji to napuchlo uvnitř a chudák nemůže pořádně dýchat nebo je problém jinde, pokud jste ale prošli vyšetřením a i srdíčko a dýchací cesty má v pořádku typla bych to na řádně opuchle sliznice
Zkuste na tu vlhkou plenu nakapat par kapek eukalyptu. Uvolnuje a usnadnuje to dychani
Zdravim te_reza , meli jsme to same porad dokola az do 4 mesicu, take nam tvrdily ze je to normalni u miminek, ale alespon nam doktora napsala nosni kapky, ktere se michaji primo v lekarne, jsou takove hnede nazev meli primo nosnikapky a jsou na predpis. 6 x denne jsme vytiraly nosanek a do dvou dnu byl klid. Ale treba za 3 tydny se nam to opet vratili, tak jsme si sli znovu pro kapicky a porad dokola. Je tedy Pravda ze po dechu jsme nelapaly. Chudinka preji hodne stesticka at je vsechno vporadku.