Dobrý den,
Prosím…Mám doma kojence (3 měsíce)…Bohužel me již 3 měsíce trápí nějaký zanet oci. Nezabiraji mi žádné kapky, 2x stery na bakterie negativni, již cekam na výsledky testu na chlamydie…I když jsem se snazila sebevic (mytí rukou, používání dezinfekce na ruce, nepokladani si mimča na tvář atd.), malému již také nějaký sajrajt z oka teče…Kdyby se ty svi*ě potvrdily, jak se léčí takto malé deti? Já bych dostala antibiotka, dítko urcite také, ale v jaké formě? Kapky? Nebo by musel jit take na testy, i když bych já chlamydie měla potvrzené? Jelikož je malý, je možný, že má úplně jiný problem, než já. Blbý je, že se čeká 2-3t. Zatím mám od odběru týden…Prozatím malému mažu framykoinovou mast a proplachuji umělými slzami…Vůbec nechapu, kde bych k tomu přišla :( …Každopádně co jiného by to mohlo už být?
@palja Zítra mám volat na výsledky, kdyby byly náhodou dříve. Rozhodne bych zašla na oční…Jde mi spíš o to, že mi muselo oči “umrtvit” kapkami a pak získat kapky krve…Rozhodne bych nechtěla tak malé mimčo tímto stresovat a mučit…Také si myslím, že kdyby to byly chlamydie, tak dostanu antibiotika v tableťáci a ne jen pouze kapky…Chtěla jsem se spíše zeptat, jestli to někdo u miminka resil/zazil a jak se to popřípadě léčilo…
Zajed s miminkem na oční.Treba má jenom ucpané kanalky.To je u miminek bezne.
A Ty mu kapes umělé slzy do očí?Při zánětech se u miminek používaji nějaké dětské dezinfekční kapky např.Opthalmo- Septonex a pak antibioticke kapky do očí nebo mast,ale to je na předpis.Určite mu do očí nemaž Framycoin.
@jarosova99 Jakože fakt jsi malému miminku jen tak sama naordinovala antibiotickou mast?! 🤷🙈 Nejsem zastáncem zbytečného běhání k doktorce, ale tady jde o zrak, navíc možná zbytečné užití antibiotik... 🤦
@slecnami Sama? :D Boze…má to od našeho doktora, než nás vezme ocni…
@zmrzlinka má to od doktora…
@jarosova99 zajít s malým k dětské dr, říct jí to, možná udělá taky stěry. Moje děti chlamydie v očích neměly, ale při zánětech očí měly normálně ATB kapky kapat přes den a ATB mast na noc. Ale určitě bych s ním zašla k dr.