Ahoj maminky, jakou máte zkušenost s chamomilla vulgaris 9ch při prořezávání zoubků? Jak se to má dávkovat? děkuji 🙂
Ahoj, já jsem před několika dny marně se snažila otevřít diskusi o homeopatii - takže chtěla bych se zeptat, jestli máte s homeopatiky zkušenost při těhotenské nevolnosti. Já je zkoušela jen na pálení žáhy, ale nepomohlo mi to. (Nevolnosti - pocit na zvracení celý den bez zvracení - jsem měla až do 5. měsíce, bylo to hodně nepříjemné a nic nepomáhalo, ale na homeopatii jsem si nevzpomněla). Chamomillu mám koupenou, ale zatím jsem nezkoušela, na noční křik po kojení jsem zkoušela od naší doktorky Calcareu carbonicu, a začala jsem znovu věřit, že by homeopatie mohla fungovat, ikdyž efekt byl jiný - malý poprvé nechtěl v 8 večer do postýlky, ale řval, a tak jsme ho museli nechat u sebe až do 10hod, a křik po kojení se objevil častěji i během dne. Včera jsem mu dala pro změnu ten heřmánek. Poslední dva dny to už je ale zase lepší, a v úterý jdeme k doktorce na podrobnější popovídání, aby nám mohla dát něco přesněji, tak vám pak poreferuju🙂
my dávali 5 kuliček heřmánku rozpuštěných v deci vody - po lžičkách- né kovových - v akutních případech🙂
@alicci u hodně malých miminek se homeopatika rozpouští v deci vody - 10 kuliček a dává po lžičkách nebo třeba injekční stříkačkou - pokud je to akutní, klidně po hodině, jinak stačí třikrát denně. U homeopatik platí, že by mělo být vidět zlepšení do 3 dnů, pokud není, je třeba jiný lék 😉 A u starších dětí dávat klidně 2-3 kuličky na plastové lžičce do pusinky - a zase - pokud je to akutní, tak třeba po hodině, jinak stačí třikrát denně....
Jinak doporučuji knížku Poznáváme homeopatii(nakladatelství Grada) - pro začátečníky ideální - je tam i kapitola pro těhotné, kojící, pro miminka a samozřejmě pro dospělé 🙂
děkuji všem za info 🙂 Právě jsem to chtěla zkusit při tom prořezávání zubů,abych mu necpala pořád ten Calgel.V lékárně mi magistra nic moc neporadila snad jen 1 kuličku rozpustit 1x za hodinu.Ale kamarádka mi říkala,že dává 5 kuliček 3x denně. Doufám,že to není nějaký driják - včera jsem mu naordinovala těch 5 kuliček do množství vody cca velká lžíce a zabralo to . Jinak byl hrozně prudnej a ukňouranej - jedou mu ty zadní zoubky - ty větší (13měsíců) .Vůbec s homeopatiky nemám zkušenost..... 😎
Ahoj maminky, otevírám znovu tohle téma. Včera jsem dala dceři (5mesicu) na noc tři kuličky...usnula hezky,ale budila se stejně. Za celou noc měla 10kulicek. Dávám vždy tak 3 kuličky do 3ml vody. Dělám to špatně? Proc jí to nezabírá? Budí se co 2 hodiny ☹
Ahojky "kamomilka" je celkově lék na uklidnění. Ale 9ch je slabé ředění. Takže klidně můžeš dávat co hodinu a uvidíš,jak se to zlepší,zda bude syn klidnější. 😉
Ještě se Ti poptám kámošky,už má cca10leté zkušenosti s homeop.,léčí jimi sebe i celou rodinu,ani k Dr.nechodí,co jiného by dopor.na zoubky. 🙂 Iva