Předem říkám, že v pondělí jdeme k pediatrovi. Ale i tak mi to nedá.... Dneska se dceři 5m.objevilo na levém boku tohle... Udělalo se to v průběhu dne, odhaleno před koupáním. Nevíte co by to mohlo být a co s tím?
@nika89 a resila se i příčina? Jde mi o to zda něco nejím co jí nevadí... Nebo tak 🤷♀️
Já jsem examatik, takže se to nijak neřešilo, že to má zděděné
Můj syn má ekzém, ale manžel ani já ho nemáme… museli jsme kupovat 100% bavlnu jenom, pak nám namichali masticku v lékárně a pak ještě jsme dokupovali nejakej krém na “promazavani” během dne, fakt hodně moc hydratoval, byl vyloženě ba ekzem … ale přiznám se, namazala jsem ho parkrat, oblečení jsem teda poctivě kontrolovala a zmizelo to během chvíle. Známá co má ekzem říkala, ze někdo muže mít jen “sklony k hodně suchy pokožce” třeba v zimě. Což mám já, jen jsem to nepovazovala za ekzem, proste rudej suchej flek a nějaký flicky. Takže když mrzlo, šli jsme ven, namazala jsem ho a bylo to v klidu. Od ty doby nic, doktorka nás teď chvalila, jak má krásnou pokožku, ze ekzem krasne zmizel. Pak mám ale kamarádku která má fakt strupy, bolí ji to, má to od mala a doteď se toho nemůže zbavit vlastně, jen se ji to občas zmírní a nebolí ji to. Vyloženě příčinu nikdo neřešil, jen se mírnily důsledky. Uvidím další zimu, ale od minuly zimy máme fakt klid.
A mohla by to být třeba i pityriasis rosea, mojí dceři to taky začalo v těchto místech na trupu a časem se to rozšířilo i částečně na končetiny, jediná hlava byla ušetřená. U nás tomu předcházela šestá nemoc.
To já bych šla hned a nečekala do pondělí, může se to fakt razantně zhoršit a předpokládám, že se to neudělalo přes noc
Děkuji všem za reakce... Nakonec mi to v průběhu noco nedalo a jelo jsme k doktorovi hned. Je to dyshydrotický ekzém.
Jasnej exzem
Připadá mi to jako exém... Je to dost podobné tomu co má moje dcera. Dostali jsme na něj krém a dobrý