Ahoj maminky,
Muj maly 18 mesicu mel vcera cervene licka byl vsak bez teploty.Dnes k veceru mu znovu zcervenali licka a nyni ma teplotu 37,4,do tohi uz mame i prujem.Dite neni apatycke,normalne se smeje,hraje si. Dnes mi jedl rano normalne chleba s pomazankou na obed mel polevku a na veceri jsme mu nabidla suchy rohlik,ktery vsak odmitl,tak jsem mu znovu dala polevku,kterou mi celou snedl. Jen dodam,ze cely den nemel cervene lice ani teplotu,pouze ten prujem a az ted na vecer se mu objevila teplota...Zadne jine problemy,jako kasel,ryma nejsou.Tak se chci Vas zeptat zda nevite,co by to tak mohlo byt a jestli je to virove onemocneni ci by to mohli byt ty zoubky?Uz jsem vcelku nestastna,jelikoz jsme pred mesicu meli laryngitidu a jsem uz z toho nestastna:( :( Tak mi prosim poradte ci jestli nekdo tu mel neco podobneho..Dekuji moc
@lejla24 37,4 u děti není témeř žádná teplota takže bych byla v klidu pokud je na tom takto
@terezapetrova Ja vim,ale ted mel nejvice 37,7 coz jsme podali Nurofen. Cervene licka stale pretrvavaji a dokonce je ma hodne horke...Dekuji za uklidnenj
@lejla24 teplota u děti se srazí až když je od 38,5 výš, jinak nicis její léčebny vliv na nemoc. Ja max treba srazim když jdou večer spát a maj 38,4 napr aby jim to v noci moc neletělo nahoru. Není zač
Pátá nemoc?
@soyevita mel jen dnes 3x v den...byli jsme s malym venku rano.Byl bez teploty az kdyz muz prisel z prace tak jsme mu zmerili a mel tech 37,4 a nejvice se mu to zatim vysplhali na tech 37,7. Jenze,co je zvlastni, ze mu teplota porad skace, jednou ma 36,9 pak ma 37,4 a potom se mu i snizi...Coz nam nesedi.Napadli me jeste jestli by to nahodou nemohli byt nestovice?
Syn (22 měsíců) měl asi před 14 dny teploty až k 39C, červené tvářičky, pořád si šahal do pusinky a plakal a průjem (vždy 1-2x denně a trval asi týden). Byli jsme u doktorky na výtěru ze zadečku, prohlédla ho. Výtěr negativní. Horečky přešli po 4 dnech. Byli to zuby 🙂
Červené tváře a teplotu bych spíše viděla na pátou nemoc.... A ví e červenají večer nebo při únavě před spaním....
U zoubků jsme měli jen průjem ale vždy bez teplot takze nemůžu moc soudit
@eva118 to jsme si prave ted taky mysleli, ale je to zubama...
Zdravím. Jestli je to virového, bakteriálního či jiného organizmus ohrožujícího původu, tak to ti řekne jen doktor.... já se můžu jen podělit o zkušenost a svůj názor. Maly mel cervene tvaricky jak od zoubku tak od teploty kdyz byl nemocny. Vetsinou ti doktorka rekne, ze kdyz to neni horecka tak to staci necim tlumit tri dny a pak pokud to nezmizi tak dorazit. Z toho co pises to ale vypada ze ma teplotu jen vecer? Pokud to nestoupne nad 38 tak bych to neresila. Zkus mu zchladit tvaricky davat chladne kousatko a uvidis. Ted se da asi jen cekat. U nas byl prujem tyden kvuli zoubkum. Jednou mel maly teplotu i jen jeden den a pak nic. Takze pokud to fakt nebude treba 38.5 tak bych se nejak nestrachovala. Mozna nasadila jemnou dietku ale mliko stejne nemuzes vysadit tak kdyby byl ten prujem extra silny tak pak na to ryzovy odvar.