Často nemocné dítě, čím by to mohlo být?

irenapusinka
22. lis 2015

Ahoj maminky, potrebuji se poradit. Dcera je casto nemocna. tyden- dva jsme na nemocenske( bronchitida, angina, ryma), 2- 3 dny zdrava, pak zase. Hrozny. I mezi nemocemi, kdyz je zdrava tak mluvi tak jakoby mela ucpany nos. V utery nas pustily z nemocenske, v patek jednou byla ve skolce ( musela jsem do prace),a dneska uz kycha a kasle.. Nase lekarka nechce nam dat zadanku k alergologovi, i presto uz jsme objednane..ale nevite cim by to mohlo byt? Zacalo se to jak mala sla do skolky, cekala jsem neco takoveho, ale az tak.. Asi mne vyhodi z prace, jsem vic na nemocenske nez v praci.. Uz nevim rady.

jerrysskating
22. lis 2015

Moje první dcera měla to samé. První rok odchodila do školky max 2 měsíce. Druhý rok to už bylo v pohodě. Oni se musí promořit všemi bakteriemi které ve školce jsou a budou imuní. Syn marodil vždy s holkou a teď chodí první rok do školky a ještě nemocný nebyl.

andysebesta
22. lis 2015

My jsme na tom obdobne,ted jsme zrovna po mesicni lecbe a stopro se necitime.ale bylo to horsi,nez nejstarsimu vyndali nosni mandle.pockejte co rekne alergolog a pak bych uhanela na ORL.jestli stale mluvi pres nosanek,muze mit uz chycene mandle

pav_la
22. lis 2015

Jeden z našich synů se v tom teď taky pěkně plácá. Bronchitida, zápal plic, viróza, nachlazení ... Jsou mu tři roky a do školky nechodí. Jeho dvojče je bez potíží. Dr. nás poslala na ORL, kde mu zjistili zvětšenou nosní mandli a doporučili odstranění. Prý to může výrazně pomoci. A na alergologii nás chtěla naše pediatrička poslat, ale teď prý počkáme, zda pomůže to odstranění mandle.

irenapusinka
autor
22. lis 2015

@pav_la taky mne napadlo, ze mala ma zvetsene mandle. Mam jit na ORL bez zadanky? Co myslite? nasa lekarka chce resit vse sama, ale ve finale ne resi nic (( Pry se to zlepsi casem samo, ale mne se to vubec nezda..

pav_la
22. lis 2015

My jsme žádanku měli, ale myslím, že by vás měli vzít i bez ní. Zkusila bych na to ORL zavolat a domluvit se tam. Naše dr. je zase taková, že hodně posílá k odborníkům, když je nějaký problém. Dělala synovi i hodně podrobné krevní testy, jestli něco neukáží. Ty dopadly naštěstí dobře.

pav_la
22. lis 2015
mandala
22. lis 2015

@irenapusinka Na ORL tě vezmou i bez doporučení. Určitě bych vyzkoušela i toho alergologa, abys měla jistotu, že je vše v pořádku. Podle mne je však nejpravděpodobnější, že nemocnost je spojená právě s nástupem do MŠ. Ale i tak zvaž možnost, jestli bys neměla vyměnit dětskou lékařku, myslím, že poslat vás na alergo je to nejmenší, co pro vás může udělat. 😉

mandala
22. lis 2015

@pav_la Já bych to po mých zkušenostech otočila - nejdříve alergologie, a když nic nezjistí, tak teprve ostranění nosní mandle. Já to měla se starší dcerou jako ty, nejdříve ji odstranili mandli a až pak se zjistilo, že problémy jsou úplně někde jinde, měla náběh na astma. A to mě teda naštvalo, protože ten zákrok s narkozou byl zbytečný, i když teda taky měla mandli trochu zvětšenou, ale v ničem to nepomohlo. 😒

veruska007
22. lis 2015

@irenapusinka Nezkoušela jsi něco na podporu imunity? Já dřív dětem dávala Multiimun Baby, výtažek z colostra, to nebyly vůbec nemocné, když to braly. Teď půjdu s nejmladší na operaci, tak všem dávám preventivně Multiimun sirup (Baby už se nedělá), sice je to dražší, ale jsou fit. Resp. na kluky se pokoušela rýma, do druhého dne jsou zcela zdraví a nejmladší se drží, už 3 týdny je zdravá, nemá ani pidi rýmu, což v tomto počasí považuju za zázrak.

katerina1106
22. lis 2015

Se starším synem jsem si prošla podobným očistcem! První rok byl víc doma než ve školce 😒 Časem se prodlužovali doby kdy byl zdravý. Ale byli jsme na odebrání nosních mandlí a od cca 4let chodíme na alergologii - zjištěny alegie a astma bronchiale.
Určitě zajděte na alergologii i na ORL. Raději zbytečně než něco zanedbat !!

irenapusinka
autor
22. lis 2015

na podporu bereme hlivu ustricnu. Zdalo se mi ze zabira, ale asi organizmus uz ma oslabeny nemocemi, chtelo by to aspon mesic doma, coz si dovolit nemohu(( Posledne jak mala nastydla, kaslala tak az se cela zmodrala a zacala zvracet. Proste uz neverim, ze je to skolkou, bojim se ze neco bude. Pockame co na to alergolog, a zajdeme i na ORL. Nase lekarka nemeri teplotu ( pry v ordinaci ony nejsou pro to), pak na moji otazku proc mala je nemocna , odpovedela, ze je to uprchlikamy a cizincemi ( ja sama jsem cizinka), na kazdou zadost o zadanku k jinemu specialistu - ne, proste resi vse, jenom ne nemoc dcery...no je na dlouhe povidani. Dekuji vsem, asi jsem potrebovala se v tom co musim udelat utvrdit. Preji vsem pevne zdravi 🙂

koran2
29. lis 2015

@irenapusinka sorry za reakci, ale keď ju náhodou očkuješ, tak máš odpoveď na tvoju otázku... 😉