Časté zvracení. Co myslíte?

janulka_c
24. čer 2021

Ahoj, prosím o radu, co Vám zabralo proti častému zvracení. Jednou mi zvracela do oblouku a to hodinu po jídle, v lehátku ze spaní (musela jsem ráno vypravit starší do školy), takže jsem s ní v tu chvíli ani nemanipulovala, pak se dávila, bohužel jsem se bála, nemohla se nadechnout, tak jsem volala rychlou (sama doma, v novém - jsme dva měsíce nastěhovaní, takže tu zatím nikoho moc neznáme, a bez auta). V nemocnici všechny vyšetření ok, jen podle vážení sní víc než by měla. Přibrala kilo za měsíc, prý ji krmím smetanou. Jenže od počátku jí max. 8 minut. Doporučeno: nekojit déle, zvýšená poloha, monitor dechu. Jenže to dělám od začátku. Stejně stále blinká a to dost. Dneska opět mohutně, opět ze spaní, v postýlce, zvrací potichu, tak se bojim si i odskočit. Nevadí mi stále prát, ale ráda bych nějak pomohla. Mám již třetí dítko, ale tohle jsem nikdy nezažila. Nepřijde mi to úplně ok. Co myslíte? Vynechala jsem teď i mléčné, ale dnešek mě přesvědčil, že tím to nebude. 🤔 taky se často, hlavně večer kroutí, šíleně a neutišitelně řve, máchá kolem sebe, často se zeškrábe, takže přidržuji ručičky, nebo svazuju do plíny, když už se to nedá - někdy to dá i tři hoďky v kuse. Ale prdíky odchází normálně, prdí jak starej chlap, kaká několikrát denně. Na doporučení dávám espumizan. Ale k večeru dávám i vigantol a bio gaia - může jí to vadit? Na druhou stranu pěkně spí 🤷🏼‍♀️ Večer jí max v 22, pak mezi 2-3 a pak až mezi 6-7. Pláč se dá vydržet, každé mimčo bulí, ale to zvracení mě trápí 😔 mám fakt strach, že si nevšimnu a něco se stane.

maci299
25. čer 2021

Tak vigantol způsobuje velké bolesti bříška,zkuste pohledat v historii diskuze,vysaďte a nahraďte jiným D čkem.My používali Biogaya s vitamínem D,denní dávka je pokryta

mahuliena1
25. čer 2021

Bolesti môžu byť z vigantolu,ale môže to byť aj ,, obyčajná,, kolika,kt. treba vydržať. Nám na ňu nič nepomohlo. S tým zvracaním by som sa poradila s pediatrickou,keďže je to až tak moc. Tiež by som sa bála. Môže ísť o reflux, skúste si pozrieť na nete Gastrotuss baby, niektoré si ho vychvaľujú. Zahušťuje mliečko,takže baby až tak nezvracia.

rencinka87
25. čer 2021

Zvraceni obloukem je reflux, ale pokud vam ho vyloucili..
Nektery deti jsou proste vic blici, obzvlast ty, ktery toho hodne spapaji, mne druhy syn taky takhle pribiral, i vic (pri narozeni 3,8, ve 4 mesicich 8,5 kg a v pulroce 10 😂) a taky vic blinkal, jen teda ne ze spani, obloukem ne casto, ale aspon trochu blinkal po kazdym jidle, i dyl po jidle.
Pokud se takhle krouti, tak bych vydrzela bezmlecnou dietu - nevim, jak dlouho drzis, ale ucinky zacnou byt znatelny az tak po dvou trech tydnech..

petaov
25. čer 2021

Co zkusit Gastrotuss? Nám trochu na blití pomohl. Jinak přírůstek kilo za měsíc mi u kojence nepřijde nějak moc. Syn přibíral v době spurtu i kilo za týden

eithelwing
25. čer 2021

Videla bych to na reflux. A dieta jeden den nestačí. Doporučuje se minimálně měsíc, podle mě by po 14 dnech mohla být znát úleva.
Samozřejmě záklopka je u takto malých dětí nezralá, je obvyklé, že ublinkavaji, ale záleží v jaké míře a zda to není obloukem.

Mně se osvědčilo aspoň na zmírnění kojit častěji a méně, opravdu nechat miminko odrihnout, velmi opatrně manipulovat, nekojit vleze, podlozit postylku.
Nedavala bych do lehátka, v takove poloze se mi děti vzdy zaručeně po jidle poblily.
Když tak polohovat na bok, aby se prcek nedusil.

kessy17
25. čer 2021

Jak moje druhá dcerka... kojila jsem do roka a cca od jejich 4 měsíců jsem jedla jen rýži. Spala podložená. Když začala s příkrmy zjistili jsme, že šavle je po vajíčkách, blinkala po mléčném a po kuřecím jí bolelo bříško. Jo a po jahodách průjem. Ale vše do cca roku a půl zmizelo samo.
Co jí zůstalo je "sebepoškozování". Od narození si drala hlavičku do krve (spala s ponožkama na rukách), pak uši a ještě teď skoro ve dvou letech si drápe do krve záda, kam dosáhne. V noci, ze spaní. Takže to nejspíš s trávením nesouvisí 🤷‍♀️