Dobrý den maminky. Třeba mi poradíte. Je to asi dva měsíce do starší dcera začala hodně ale fakt hodně čůrat. Jde třeba i 4x do hodiny někdy čůrá normálně jindy je to jen pár kapek a tak to jde dokola stále celý den. U doktorky jsme byly z odběru krve a moči nic nezjistila prý je naprosto v pořádku. Nebyla nemocná nic, jen to čůrání nás trápí je to vidět i na ni že je nešťastná z toho. Nemáte někdo s tímhle zkušenosti co by nám mohlo pomoci? Podle doktorky je příčina psychická ale ať se ptám ji nebo ve školce jestli ji něco netrápí tak všichni říkají že naprosto v pořádku že žádné problémy nemá. Tak vážně nevím někdo mi dokonce i tvrdil že za to může mladší dcera, ale ta má 20 měsíců a čas mezi holky delším stejným dílem. Mám čas i jen na tu starší, kdy si povídáme, užíváme, hrajeme různé hry takže já opravdu nevím čím by to mohlo být 🙁🤔 budu ráda za každou radu i zkušenost.
Děkuji všem kteří jste přečetli tento příspěvek
Hmmm 😉 Nám hlásila učitelka ze školky delší dobu, že se synem (4r) něco je, že pořád chodí čůrat. Doma jsme to vůbec nepozorovali. Nicméně po nějaké době začal odmítat spát ve školce a tak jsme si s ním promluvili a ono ejhle 🧐 Nechtěl spát ve školce, protože tam jednou tak tvrdě usnul, že se neprobudil a počůral se. A tak se styděl, že od té doby šel před spaním ve školce i 5x čůrat, aby se mu to již nestalo. Nicméně, pak učitelka zkontrolovala, zda a kolik čůra a ono nic a tak mu zakazovala chodit na záchod před spaním více jak jednou ;) A z toho pramenilo odmítání spát ve školce. Se synem a učitelkou jsme si promluvili a již je vše opět v normálu 😉 Takže v našem případě psychika (stud) mohla za časté čurání před spaním 😁
Naprosto stejný, jak to popisuješ, jsem měla se čtyřletou. I doma skoro roční miminko. Testy negativní, i na roupy se dělaly.
Koupila jsem lichořeřišnici, dávala jí to s tím, že to má na to, aby nechodila pořád čůrat. Jak to přišlo, tak to odešlo, trvalo to opravdu asi tři měsíce. Divné, že v týdnu třeba 3 dny chodila takhle často, pak zas nic. Další týden zas, prostě to nebylo pořád.
Taky to přisuzuju psychice, těmhle děckám stačí málo, nehledej vinu u sebe, jak se jí věnuješ. Stačí, aby si ve školce nehrála s kamarádkou, protože je tam jiná a už mají svá traumata. Osobně myslím, že u nás ta lichořeřišnice zapůsobila jako placebo.
@ehgv Ahoj, měli jsme stejný problém jako vy, malá 4 roky. Všechny vyšetření moči atd. negativní.. Pořídila jsem ji v lékárně brusinky v kapslích, myslím od Swissu, zkus mrknout. Od té doby je klid, tuk tuk. A to opravdu běhala každých 5 minut. :( čím to bylo netuším.