Campylobacter u dítěte. Máte zkušenost?

cvebi
17. črc 2024

Dobrý den, 6- lety syn prokázána campylobacterie.....je tu někdo, kdo s tím má zkušenost u svého dítěte???

hanka_12345
17. črc 2024

@cvebi kamaradky syn ji mel docela nedavno

mikawis
17. črc 2024

Měli jsme asi před 3 týdny...bylo mi syna docela líto, kdybys měla jakékoliv otázky tam nápis zprávu

monikos
17. črc 2024

Syn 2,5 roku to měl v květnu také

keysi90
17. črc 2024

@cvebi ano u obou dětí, bohužel

eldoradoh
17. črc 2024

Syn měl pár let zpět

monikos
17. črc 2024

Když už se tu tahle diskuze rozjela, holky víte, odkud to vaše děti měly?

eldoradoh
17. črc 2024

@monikos na 99% z kuřecího masa (neopláchla jsem si, já kráva, ruce, od té doby dbám na vše, prkýnko od masa jde okamžitě do myčky).

keysi90
17. črc 2024

@monikos dcera došla když jsem krajela kuřecí maso, sáhla prstem na prkýnko a dala do pusy. Syn chodí sbírat vajíčka, takže je dost možné že si pak dal prsty do pusy ,on je takové čuně.

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sorboni30
17. črc 2024

@cvebi ano. Syn měl a ležel v nemocnici pár dnů. Nic to není. Dostal léky, kapacky a pak domu. Tehdy měl dva roky. Dostal ji že špatně upraveného kuřecího masa. Bohužel

glimmer
17. črc 2024

naše děti to měli loni na táboře ze špatně propečených kuřízků ... měl to skoro celý tábor, který se kvůli tomu rušil o 4 dny dřív ... velká hitparáda to byla ...

sorboni30
17. črc 2024

@glimmer kuřízků 🤣 to je dobre..začnu používat

eldoradoh
18. črc 2024

@glimmer to je síla 😨

cvebi
autor
19. črc 2024

@sorboni30 dobrý den, my taky byli v nemocnici 3 dny, ale jen proto, než zjistili z výtěrů co to je. A dostal jednu kapačku, protože spolupracoval a snažili jsme se pít sami.
Ale teď se toho nemůžeme zbavit...
Střevní potíže už má skoro měsíc.....na začátku června jsme všichni doma prodělali střevní chřipku, bylo to tak na tři dny zvracení a průjem. Pak všichni v pohodě.
No a za 10 dní syn začal mít stavy nevolnosti a nic dalšího..nikdo je moc neřešil, ve výtěrech se nic neukázalo. Prý z vedra, hodně pít. Takže dietu moc nedržel, normálně vše dělal, jen si občas přes den postěžoval....a nakonec to propuklo v horečky a průjem, horečky trvaly 3 dny.
Jsem z toho už psychicky vyšťavená, už to trvá dlouho, kdy mu není stále dobře.
Známá říkala,že tyhle stavy můžou trvat hodně dlouho....že tahle bakterie je strašné svinstvo. Ale je to peklo, člověk se boji, aby to nebylo něco horšího. Pak se uklidnim, že ne....protože jinak už je zase v pohodě, nudí se, chtěl by sportovat a to nemůže. Má pořád hlad, snažíme se držet dietu.

mabs
19. črc 2024

@cvebi jo a je to pěkný humus. Může trvat měsíce, než se toho člověk zbaví.

meyryen
19. črc 2024

@cvebi ja vím, že je to něco jiného, ale když jsem u dětí řešila salmonelu, tak jsem jim dávala hylak a enterosgel. To je fakt zázrak...za tři týdny od nálezu měli oba čistý výtěr....

adelisss
19. črc 2024

Měli jsme doma pár let zpátky a asi to bylo křížovou kontaminací po práci s kuřecím masem. Netekla nám teplá voda. Nůž i prkýnko jsem sice umyla jarem a vodou, ale ty bakterie na něm zůstaly. Pak jsem krájela zeleninu na salát a už to bylo...
Od té doby všechno nádobí po práci s kuřecím spařím vařící vodou a pak ještě postříkám Sanytolem.
Je to dost nepříjemná nemoc. U dětí může i hodně vyletět teplota. Samozřejmě něco dávat proti průjmu (podle věku) a k tomu probiotika.

adelisss
19. črc 2024

@cvebi Dáváte probiotika i teď? My jsme dávali několik týdnů. Mimo jiné i Hylak.

cvebi
autor
19. črc 2024

@adelisss ano, dávala jsem biopron a teď začnu biogaia

a___1
23. črc 2024

@cvebi dobrý den, měla jsem jej jako mimino, od půl roku do 3 let. Než se mi změnila pediatrička. Rodiče se mnou, jakožto s prvorozeným ditkem behali s kazdou plinkou k Dr, že to není normální. No, poté mi jiná lékařka udělala vysetreni a zjistila kampilobakter. Tehdy také z kureciho, mamka si prý špatně omylu ruce a dala mi dudlík. Věřím tomu, že dlouhodobým nelecenim u mě propukla porucha imunity ve smyslu alergie snad na vše, kromě potravin. Taky se mi to promítlo do psychiky, kdy z každého lehčího průjmu či nevolnosti šílím, až jsem si vypěstovala emetofobii - strach ze zvracení. A to by člověk řekl, že si to nemůžu pamatovat. Je mi 23 let, jsem živá a zdravá holka a věřím, že i Vašemu prckovi bude brzy lépe. Myslim, že mi tehdy dali ATB. Po nocích jsem do 3 let plakala a rodiče mě vozili autem, tam jedině jsem spala. Dodnes je mi jich za to líto. Doporučila bych Vám biopron, ten je moc fajn. No a taky třeba zkusit změnu pediatra, u mě to tenkrát pomohlo. Držím moc palce ❤️