Zdravím všechny!Potřebuji uklidnit a poradit,jinak se asi zblázním!Asi před 3m jsem synovi (rok) našla bouličku na krku.Dr. Říkal,že to nic není a mám to hlídat.Udělala se ale další,tak jsem trvala na krevních testech.V nich se ukázalo,že má zvýšené jaterní hodnoty,lymfocity a (nevím jak přesně to říkal) ale nějaký kreatinin nebo nějak podobně.Víc mi neřekl!Prý máme přijít za týden a pošle nás na ultrazvuk.Já teď hledám na netu a začínám propadat panice,co to může být!Nemáte některá zkušenost,prosím?
@jess609 Syn to má také, máme to hlídat. Prý se to u dětí dělá po některých nemocech. Prodělal před 2 měsíci neštovice.
Ki mívá i po obyč rýmě, alergii - naskakují jí i dost za ušima.. Po postípání komáry jí naskočily pinpongáče za ouškama.. Hlídat - zda mizí, zvětšují se, atd..
Já bych bouličky ani tak neřešila,ale co mi řekl,že má špatné ty krevní testy,tak jsem sebou málem sekla.Nedělám nic jiného,než sedím na netu a hledám.Nevím,jestli ty hodnoty a bouličky jsou po nějaké nemoci,ale syn nic neprodělal!Neměl ani rýmu. 😢
@jess609 - zvýšené hodnoty lymofocytů teoreticky znamenají průkaz zánětu.. Kreatinin je ledvinový - zvýšená KREA znamená horší funkci ledvin - zánět, atd...Jaterní hodnoty... asi vás čeká ultrazvuk ledvin a jater.. Odběr moči, atd.. Hledá se ložisko případného zánětu..
@hancazivocich takže to vypadá na nějaký zánět v těle?Pokud by to byl "jen" zánět,tak bych byla o trošku klidnější.Ale synovi vážně nic není.Žádné známky ničeho!Půjdu hned zítra ať to víme vše co nejdříve.Jsem z toho tak nešťastná 😒 moc děkuji za odpověď
@jess609 - zvětšené lymfocyty, pokud by bylo i vyšší CRP.. např.. i zvýšená teplota, kterou jste mohli přiklánět k růstu zoubků, atd... Může to být známka zánětu v těle.. Vzhledem k tomu, že nic nebolí, neteplotuje, atd.., tak ho proženou vyšetření - k vyloučení.... no.... k vyloučení jiného nálezu a potvrzení např.. zánětu na ledvině, nebo tak.. Pokud máte třeba v rodině onemocnění ledvin, atd...Budete asi dávat i moč, čekají vás další odběry? Si myslím..
Uzliny natečou i po poštípání, očkování!! Prostě vás proženou vyšetřeními, aby se vyloučila jiná dg...
☹ ach jo!Bojím se už zase víc než před tím.Ale moc děkuji za odpovědi
@jess609 nebuď nešťastná to dobre dopadne neboj 🙂
zvýšené jatrní testy a bouličky?nejsou to nateklé uzlinky?to by vypadalo na prodělanou mononukleozu
@terezapetrova děkuji moc za uklidnění!Jsem z toho nešťastná!
@ratatooy uzlinky to podle dr. Jsou!Nechtěl s tím ani nic dělat,že to nic není.Pak jsem nechala vzít krev a našlo se toto ☹ Syna nic jinak netrápí.U mononukleózy by ho bolelo v krčku,třeba!Ne?
U mononukleozy v krku nemusí bolet ,nám nikomu nic nebylo ani slabost jen se nám pod ušním lalůčkem udělali bouličky ,vzali nám krev a že jsme prodělali mononukleozu ,ale už ani dietu jsme nemuseli držet
@jess609 neni zac, ja psala z titulu, ze jsme se synem prožívali šílené veci ohledne zdravi a bohužel vim víc než dobre co to obnáší za stresy pro rodiče, vždycky jsme ale dopadli jakž takz, to pak člověk brečí štěstím z negativních výsledku, urcite to bude dobre a taky si bohužel myslim, ze čím vic toho budeš o tom kdekoliv číst tim to pro Tebe bude horsi, snáz se uz nepřemýšlel nad tim co to bude nebo ne, i kdyz vim, ze je to težké 😲 a uvidíš dobre to dopadne..
@jess609 mám zkušenost. Taky synovi pro jistotu dělala krevní testy ty ale byly v pořádku prý se to objevuje po prodělané infekci např. Jen rýma. Ty zvýšené jaterní testy můžou být také po nějaké nemoci. Snaž se být v klidu bude to v pořádku