Dobrý den, začali jsme před nedávnem stahovat předkožku, sice nejde ještě stáhnout, ale všimla jsem si bouličky o průměru 2mm až 3mm pod žaludem na jedné straně... vypadá to, že ho to nebolí.... čůrá normálně.... co by to mohlo být... 😒 děkuji
@veronika182 nemuze to byt neco vaznejsiho? :(
@ajurka to ti takhle na dálku fakt nikdo neřekne 🙂 ale určitě nebude..může to bejt nějakej vřídek, fakt cokoliv..skoč k dětský a uvidíš
Jakou to ma barvu? Nas malej mel tukovou boulicku, sama zmizela.
@ajurka - a není to nahromaděný maz? Pokud to nejde celé přetáhnout, tak se to tam někdy hromadí a bývá i občas zánět..
@hancazivocich jemu to nejde vubec pretahnout
@hancazivocich kdyz to ukazu dr. myslite ze bude vedet pohledem o co jde nebo me posle na nejake vysetreni
starší synkovi se to objevilo kolem 6m, po prodělání 6té nemoci, Mudr. řekla, že je to tukové, samo to zmizelo a hned mu šel piňda přetáhnout.Prý je to v pohodě, běžná věc u kluků. Nahromadí se mu tam maz a pak to samo odejde. Věřila bych, že je to tak i u vás, pro klid duše bych zašla k Mudr a uvidíte. Taky jsem tehdy plašila, ale ukázalo se,že nebylo třeba 🙂
@ajurka - pokud si nejste jistá, ukažte lékaři. Při akutním problému, zarudnutí, otoku, vyhledat pohotovost, ti odesílají u nás na urologii.. Někdy ten nahromaděný mázek i prosvítá pod kůží.. Dost často po krémech, po hře na písku, atd...
Ale může to být i tukové, cokoliv..
Tak Dr. je jistota, za zeptání nic nedáš. Malej měl nahromaděnej maz pod kůžičkou - velikost byla asi 1 cm - 2 cm. Bylo to o něco málo světlejší než kůže okolo. Přetahovali jsme (na doporučení doktorky) a pak se kousek uvolnil a ono to začlo vylézat (barevnost jako vřídek - prostě jako beďar. Ne žluté ale spíše bílé nebo béžové. Byla u toho přítomná babička - tu to dost vyděsilo 🙂 Ale lehce jsem to v tu chvilku vytlačila (když už to bylo navolněné), mírným tlakem, žádné mačkání a pak už to zmizelo. Jestli je to mázek, tak to nic není. Prostě až předkožka povolí, tak to zmizí. Zkoušejte jemně přetahovat v teplý vodě každý koupání (žádné násilí). Nám přetahování doktorka doporučovala snad hned po první návštěvě.
Já mám pocit, že to malej měl taky nějak pod žaludem (měl to poměrně větší) a částečně to asi malinko zasahovalo i k žaludu. Určitě to bude dobrý. Držím palce.
Minulý týden jsem u malého našla podobnou bouličku (hrbolky), pro klid jsem zašla k Mudr. a ta, jak píšou holky výše, říkala, že jde o nahromaděný mázek, který se časem uvolní.
@ajurka tak ji určitě někdo zastupuje a bude to tam mít vylepené na dveřích..u nás jsou třeba dvě dětské vedle sebe
Pokud nemá vaše dětská zástup pro klid bych zkusila přímo urologii. Nás se Mudr. ptala, jestli čůrá normálně a nesahá si příliš často na pindíka. Což malý zrovna v tu dobu se za plínu chytal dost často. Ale při přetažení zjistila, že má zarudnutou, podrážděnou špičku pindíka (nejspíš z horka nebo odrážedla), dala nám mastičku a už se přestal chytat. Když malému trochu napnu kůžičku v místě bouličky prosvítá bílou barvou, jak to má Tvůj malý? Jo a ty hrbolky máme hned dva, jeden je mnohem větší.
ono se někdy doporučuje koupat pindíky ve slabým roztoku hypermanganu, nebo v heřmánku... Ale to, když je to akutní a zlobí je to..
@hancazivocich
@madiva jeho pindík vůbec nezlobí... ani si na něj nesahá... počkám do 10. kdyby se to zvětšilo nebo začal špatně čůrat zajedu s ním.. snad to bude ok
@hancazivocich ale když ho v tom vykoupu tak nic nezkazím, že?
@leikkka
@madiva
@veronika182 no dneska si s ním hrál... a měl ho stopořený a nešlo nic vidět.. ani ta boulička nic...
@ajurka - ne, ale nespal ho! pokud hypermangán, tak jen světlounce růžový, pokud heřmánek, tak spíš chladný odvar
@hancazivocich
@leikkka co myslíte, že je nejlepší... koupím heřmánkový čaj.. stačí? nechám ho v tom hačat.. nebo můžu i dubovou kůru..to mám doma
tuková boulička,cystička..možností je mnoho