Boule na hlavě. Kdy by bylo vidět, že je něco špatně?

klokanka31
22. říj 2021

Naše malá se praštila a má bouli na hlavě,frčíme na pohotovost aby ji okoukli. Kdy si myslíte že by bylo vidět kdyby bylo něco špatně?

delphine1
22. říj 2021

@klokanka31 kdyby byl pruser tak to poznáte vlastně okamžitě. Záleží taky kolik ji je, ten můj upadl na hlavu (mužovi vylitl z kočáru na betonový chodník) když mu byl rok, a to jsme na pohotovost ani nešli. S menším ditkem bych raději šla taky, jestli ještě nemá srostlou fontanelu.
Důležité je jestli hned po padu reaguje, pláče, to je základ. Jestli upadne do bezvědomí nebo je apatická tak to je špatně. Pak kontrola zorniček- musí reagovat na světlo. Pak po padu se nesmí nechat 2 hodiny vůbec spát, a první noc nebo dve by se mělo dítě budit jestli vědomě reaguje na podněty- napr ze si vezme dudlík a podobne, nestačí že se pouze prekuli na druhy bok.
Pak se hlídá chování, jestli není dítě oproti normálu moc akční, moc spavé, moc ubrečené atd.
A jakýkoliv větší problém typu blinkaní, nebo krev z nosu/ucha.

Ty další pády už budete vědět na co koukat, aby jste na pohotovost nemuseli.
Tak snad bylo tentokrat vse v pohodě. 🙂

klokanka31
autor
22. říj 2021

@delphine1 Podle doktora vypadá dobře,tak snad to bude ok. Ale stejně jsem šíleně vyděšená...

novamamina
22. říj 2021

@klokanka31 v klidu. Já taky byla vyděšená Vždycky. Tím tomu nepridas. Děti jsou neskutečně gumové a jen tak něco je neskoli. Hlavne negoogli. Vážně. Viděl ji doktor a tím to uzavri. Kdyby bylo neco špatně, poznáš to.

klokanka31
autor
22. říj 2021

@novamamina Naše se už kolikrát bouchla do hlavy,hlavně když se začala stavět na nožičky,nikdy jsme s ní nikde nebyli,ale dneska zakopla a poprvý měla šílenou bouli,a tak mě to neskutečně vyděsilo 😞 teď usnula,tak uvidíme,radši nepůjdu ani spát.