Bolesti bříška miminka. Co ještě udělat?

terss
10. črc 2024

Ahoj holky,

Mám holčičku 1,5 měsíce starou a zjevně ji trápí prdiky. Dělám všechno možné - masirujeme pupikem, nahrivaci polstarek, cvicime, nedavam Vigantol, ale Terezii, používáme Biogaiu, babycalm, občas espumisan. Kdyz bylo nejhůř, zkusila jsem i rektální rourku. Mate někdo nějaké další tipy co bych pro to mohla udělat? Přes den hodnekrat hystericky pláče a já už nevím jak ji pomoct. Kdy se to u vašich děti zlepšilo?
A poslední noci se mi budí s hysterickým pláčem několikrát za noc, což se mi ještě třeba týden zpět taky nestavalo, myslíte ze to muže být taky briskem?

orangutan123
10. črc 2024

@terss je to určitě všechno bříškem? Jakou má stolici?

terss
autor
10. črc 2024

@orangutan123 u pláče se většinou celá kroutí a napíná, ale občas si říkám taky jestli to není i ničím jiným. Jestli to muže být i tim teplem, nebo ze toho je na ni hodně. Stolici má jako mícháná vajíčka.

eliss232
10. črc 2024

A komunikovala jsi to s pediatričkou? Možná vás pošle na sono.

uzivatelkapetra
10. črc 2024

Postupně zjistit, co vadí. U dcery to byla biogaia, nahradila jsem probiotiky od drmax (prý stejné kmeny jako biogaia) a zlepšení bylo zásadní.
A jinak teploměr v zadku ji provázel prvními měsíci života a nezvykla si na něj natolik, aby se neuměla sama vyprázdnit.

terss
autor
10. črc 2024

@eliss232 pediatrička mi řekla, ať si koupím espumisan, když jsem ji říkala ze malou trápí brisko

terss
autor
10. črc 2024

@uzivatelkapetra po jaké době se zlepšení projevilo?

zmrzlinka
10. črc 2024

Jestli má Espumisan pomoct musí se dávat s každým krmením.On se nevstřebává akorát nabalí na sebe ty bubliny a dítě líp prdí.A rektální rourku můžeš použít každý den.Dcera byla taky hodně ubrečena ,ale ji to zůstalo 🤣🤣🤣🤣

kata46
10. črc 2024

@uzivatelkapetra také nám vadila biogaia a máme od Maxe a super .

@terss a kojize nebo dáváte um ? My měly taky problémy zkoušela jsme úplně vše a pak mi dokotma doporučila um Hipp na zácpy a koliky a je klid a krásné prdí a kaká.

terss
autor
10. črc 2024

@kata46 my teda plně kojíme, ale malá teda i dost blinká, tak mi bylo řečeno od doktorky, ze se mám vyhýbat mlecnym výrobkům, čerstvému pecivu, ze ji to muže dělat zle. Tak jsem z toho taky nešťastná, protože když jsem se divala na seznam toho co všechno muže ze stravy ty potíže způsobovat tak mám chut kojení nechat

orangutan123
10. črc 2024

@terss jestli blinká hodně, mrkla bych na reflux

uzivatelkapetra
10. črc 2024

@terss v podstatě hned, druhý den to prostě bylo o kus lepší. Pár dní byla teda úplně bez probiotik, pak jsem opatrně nasadila ty drmax.
Dcera byla taky hodně blicí, byla nedonošená a tyto děti na to trpí, denně jsem prala pračku plen co byly pod hlavu, neboj vše přejde.
Máš nosítko? Nějaké šátkové, nebo přímo šátek. Taky může pomoct i když teď ty vedra, je to těžké ty začátky 🙂

sasanka88
10. črc 2024

Přejde to kolem tretiho mesice

ajja87
10. črc 2024

Nam teda biogaia taky vubec nesedla,espumisan už vůbec,a pomáhal teda ten babycalm, ale dávala jsem fakt před kazdym kojenim...jinak teda mléčné jsem nevysazovala(ja jsem teda zásadně proti,pokud dítě nemá špatnou stolici,krev nebo nejakou vyrážku,i po poradě s pediatrou,alebto můj názor),ale dávala jsem pozor na věci co nadymaji(čerstvé pečivo,cibule,luštěniny, některé ovoce...) mám tři děti a u všech jsem plnohodnotne kojila a nikdy jsem kvuli tomu nechtěla skončit....

terss
autor
10. črc 2024

Biogaiu bereme cca 12 dnů, zhorseni pozoruji asi 3,4 dny. Myslíte ze by to mohlo být tím tedy?

terss
autor
10. črc 2024

@uzivatelkapetra nositko mám, ale malé s v nem moc nelibi😀

verisek001
11. črc 2024

@terss U nás nepomohlo nic, zkoušeli jsme to stejný, byli jsme i na sonu. Prostě silná kolika. Ten řev byl šílený, syn se propinal, kroutil, buď spal nebo řval. Nic jiného. Trvalo to 3 až 4 měsíce, pak začal reflux.. celkově jsme žili v permanentním řevu 7 měsíců, pak začaly zuby 🤣 přeji pevné nervy.

ladyhacek
12. črc 2024

Pokud je kojena záměr se na svůj jídelníček.
U syna byly velké problémy s houbami.
U mladšího jsem se v jeho 3 týdnech dala kachnu se zelím a knedlíky a ok.

Zkusila bych nahradit biogaiju.
Já u mladšího zkoušela, a úspěšně, bezplenkovou metodu.
Zkus si něco načíst. Nevěřila jsem tomu, ale u něho jsem bolení břicha nezažila a denně mi spal 18-20 hod.
Držela jsem v klubíčku, chodili jsme na dětské masáže