Krásnou sobotu,
Již pátým dne u naši tříleté dcery řešíme bolesti břicha. Přichází to v takových návalech, jako křeče. Byli jsme už 2x u doktorky pres týden. Brala stěry z konečníku, prohmatala břicho, ale vše bylo čisté. I moč. Byli jsme i na pohotovosti. Tam nás sice poslali doslova do háje (FN Ostrava), že takových dětí mají dost a ať si jdeme k naší pediatričce. Ale ta už tam ten den nebyla. Poprosili jsme, jestli by ji nemohli udělat sono bříška, ale to nám řekli, že jsme špatně, a že nám to neudělají. Jak na pohotovosti tak u Pediatričky brali CRP a v obou případech bylo pod 5. Tudíž žádná bakterie nic. Dostali jsme příkazem dietu, probiotika a klidový režim. Nicméně bolesti má stále a my už jsme bezradní. Zkoušeli jsme espumisan, obklady, ulevovou polohu ale nic nepomáhá. Nemá prujem ani horečku, ani nezvrací. Často ji to nutí kakat, ale z 10ti pokusů se vykaka třeba jen 2x. Dnes vypadá, že má dokonce zácpu, tak jsme museli dát glycerinový čípek.
Jsme už bezradní. Máte někdo zkusenosti nebo tipy?
Děkuji 🥺
@barunkiss muze byt a taky nemusi. Syn ma skoro 3 a půl roku a o te intoleranci vime teprve par mesicu. Překvapuje me, ze treba problemy nemel driv, nebo mozna mel, jen kdyz jeste poradne nemluvil, tak nam o tom nerekl. Zkuste si nechat udelat ty testy nebo at vas posle detsky lekar aspon na to sono briska.
U starší dcery jsem řešila to samé, ale ne do takové míry, doktorka řekla, že by to mohly být roupy ( chodí do školky ) a že nemusí být vždy vidět, bolelo ji okolo pupíku, nad.. nicméně dostala wermox a od té doby břicho nezabolelo. Můžete to zkusit, ale musí to napsat doktorka, nám to napsala pro jistotu celé rodině. Držím palce, ať se to brzy vyřeší a nic to není 🍀
@barunkiss řešila jsem nedávno, žádná teplota, žádný prujem, žádný zvracení, bylo jsme u pediatra a 3x na pohotovosti v nemocnici, napotřetí ji udělali sono. Měla velmi zvětšené uzliny....takže to uzavřeli jako gastritida a že to může trvat týden....snědla suchý piškoty a do dvou hodin strašný krece....takže jeden den jsem ji nechala jen o hodně oslazeném černém čaji a pila coca colu, druhý den jen jeden suchý rohlík, pak jen čistý kuřecí vývar bez masa a zeleniny....jako za týden zhubla 3kila, ale trvalo to opravdu týden...svijela senv křečích a já brečela s ní....
Děkuji všem za odpovědi. Už s tím bojujeme pres týden. Po přísné dietě jsme začali pomalu vracet klasické jídla hlavně obědy a zdalo se to být v pořádku. Nicméně jsme si všimli, že malá docela dost prdí, jakoby se nemohla vykakat. No včera, já, blbá matka jsem ji zkusila dát po týdnu jogurt. Do hodiny přišel hrozné bolesti, pokakala se i trochu venku, jak to nemohla zadržet a šíleně u toho plakala. Další hodinu jsme strávili behanim na záchod. Po třetí návštěvě zachodu se ji konečně ulevilo. Dneska ráno nás Pediatrička poslala ja ultrazvuk a všechno bylo v pořádku. Vzala jeste novou krev tak uvidím co tam bude. Zmínili jsme se doktorce, že mi byla nedavno zjištěna intolerance na laktozu, tak nám odpověděla, že by bylo divné, kdyby se ji to projevilo až teď. Ale nějak tuším, že to v tom bude hrát roli. Ty bolesti po jogurt. Jinak byl klid. Nevím. Už jsem bezradná.
@barunkiss ahooj, syna taky bolevalo brisko, podle steru ze stolice bylo vse v poradku, pote nas poslala na sono briska, všechno dobry, jenze syn si i presto na boleni briska stezoval, tak nas po nejake dobe poslala znovu. Byla tam dle me zkusenejsi lekarka a ta mi rekla, ze je syn dost zaplynovany a to i presto, ze naposledy jedl den predtim vecer, rano byl na lacno. Řekla, ze to muze byt intolerance na nejakou potravinu, tak jsme sli k dětské kde nam rekla, te největší alergen je lepek a laktoza, lepek jsme zamítli, jelikoz syn moc pecivo nejí, za to ma doat rad jogurty, smetanu. Nechala nam vzit ster a zjistilo se, ze ma intoleranci na laktozu.