Bolesti břicha, průjem s hleny, zvracení. Nesedlo umělé mléko?

zzzaclonkaaa
18. srp 2024

Ahoj holky, prosím o radu. Mám 14cti denní miminko a bojujeme s trávením a bolením bříška. Jsme od příchodu z porodnice na um Nutrilon 1. Ze začátku se zdálo vše v pořádku. Teď asi po týdnu a půl užívání um zvracení a ublinkavani po každém jídle, stolice jen jednou za 2-3 dny ale ohromne množství, vypadá to jako průjem s hlenem. Malá je hodně plačtivá, má neklidný spánek. Postupně jsme ještě přidali probiotika probiomaxik a na prdíky espumisan. Problém ale přetrvává a možná se i horší. Mám změnit um nebo raději do nemocnice s malou? Mám o ní velký strach a z toho pláče už jsem zoufalá.

lencaa11
18. srp 2024

@zzzaclonkaaa jiné mleko jak je hlen ve stolici je to směr možné alergie navštívit lékaře

keysi90
19. srp 2024

@zzzaclonkaaa řekla bych že malá může mít alergii na mléčnou bílkovinu. Tak co nejdříve k Dr a nasadit speciální um

zzzaclonkaaa
autor
21. srp 2024

@zzzaclonkaaa děkuji za odpovědi. Změnili jsme mléko na HiPP bio combiotik a stolice se zdá lepší. Nicméně dle doktorky zase malou nechávám ať se prepiji a potom zvrací. Prý ji mám dávat jen 40 ml co dvě hodiny, jenomže malé to prostě nestačí na tu jednu dávku a šílene vyvádí když nedostane alespoň 60 a pak třeba další krmení později. Jenomže po těch šedesáti vždycky několikrát ublinkne a riha třeba hodinu a opět to provází hrozný křik a neklid. A tak pořád dokola. Vůbec nevím jak to řešit 🙈

lencaa11
21. srp 2024

@zzzaclonkaaa vyzkoušela bych šetrnější mléko na bříško HiPP je hladové mléko

slunea
21. srp 2024

Podle příznaků je to jasná potravinová alergie (nejčastěji bývá na už zmíněnou bílkovinu kravského mléka). Potřebujete změnit mléko na nějaké pro alergiky, třeba Nutrilon Allergy Care (pozor, HA nestačí!), doktorka jej může psát na předpis. Pokud by projevy alergie po nasazení Allergy Care mléka nezmizely, bude třeba ještě dražší mléko na bázi volných aminokyselin (Neocate, Alfamino).
Doktorka o alergiích asi moc neví. Zvracení opravdu není z přepití, ale kvůli tomu, že to mléko vadí, obzvlášť, pokud jsou ve stolici hleny, to je jasný příznak. I to, že se problémy se stolicí začínají objevovat až ve 2 týdnech, je celkem časté.