Bolesti břicha. Nevíte, co to může být?

muskaaaa
2. říj 2023

Ahojte, dcera se ráno budí na bolesti břicha už dost dlouho každý den, nejsou velmi intentivní a přejdou do pár minut. Ale dost se znepokojuji, protože nevím, co to může být. Dělali jsme odběry, nic nevyšlo, dala jsem jí famosan, nezabral, takže záludné vředy jsme vyloučili. Strasně se bojí gastroskopie, nevíte, co by to mohlo být a jak jí ještě pomoci, aby nemusela jít na gastro?

martt
2. říj 2023

@muskaaaa A břicho ji bolí jen ráno? Nemohlo by to byt psychosomatické?

zelenaesmolda
2. říj 2023

@martt
taky me to napadlo jako prvni

muskaaaa
autor
2. říj 2023

@martt kazdy den a jen rano

muskaaaa
autor
2. říj 2023

@zelenaesmolda ja nevim, da se to nejak zjistit?
@martt

martt
2. říj 2023

@muskaaaa Zaměřila bych se na to kdy ji to začalo. Nestalo se něco před tím, ve školce/ škole, v rodině? Děje se to i o víkendu?

muskaaaa
autor
2. říj 2023

@martt je to každé ráno, i přes víkendy už fakt dlouhou dobu, v rodině se nestalo nic, ve škole nevím o ničem také, dceri je 15 let

konidana
3. říj 2023

@muskaaaa na gynde jste byli? Nenastoupila ted na stredni?

muskaaaa
autor
3. říj 2023

@konidana na sone nám řekli, že to nevypadá na nic gynekologické, zjistili jen, že to břicho je trochu nafouknuté, je na osmiletém gymnaziu

martt
3. říj 2023

@muskaaaa A nemá problém s větry, když ji na sonu řekli , ze ma trochu nafouklé břicho? Od toho by mohlo také bolet břicho. Nebo mne napadlo jestli by to nemohlo souviset i se zády. Když ji to bolí každé ráno jestli nemá třeba špatnou matraci.

muskaaaa
autor
3. říj 2023

@martt větry prý má, matraci má velmi kvalitní, má sice skoliózu, ale nevím, jak by to mohlo souviset s bolestmi břicha

hasara33
4. říj 2023

@muskaaaa všechno souvisí se vším a zrovna tohle souvisí dost 😉 problémy se zády se promítají právě do břicha - bolest, časté větry .... zaměřte se tedy na ty záda, protože si myslím, že se ta bolest břicha odvíjí od nich

kocvarovas
4. říj 2023

@muskaaaa břicho je dost široký pojem.. já jsem taky řešila ranní bolesti břicha a to v okolí nad pupkem. Bolelo na lačno a jak jsem se najedla, tak dobrý. Na SONU nic, v odběrech nic. Dostala jsem Nolpázu, více méně bez efektu. Takže gastru jsem se nevyhla. Zjistili mi značný duodenální reflux.. Přes noc, když ležím, tak se mi obsah dvanácníku ( žluč atd) vrací do žaludku a k ránu už to tam dělá neplechu.. Neříkám, že je to případ dcery.. V 15 letech by jí třeba na gastro ještě přispali ne? Pak by to nemusela být taková hrůza..

blka
4. říj 2023

@muskaaaa děti se na gastro uspavaji.

hasara33
4. říj 2023

@muskaaaa ještě dotaz, v jaké oblasti břicha jí bolí? To je docela důležité vědět

muskaaaa
autor
4. říj 2023

@kocvarovas i 15 leté děti se uspavají? ta bolest je spíše ve spodní části břicha.

muskaaaa
autor
4. říj 2023

jinak ten reflux by to mohl být, jak se to léčí?

hasara33
4. říj 2023

@muskaaaa jestli je to spodní část čili podbřišek, tak to reflux není určitě a gastroskopie by asi taky nic zvláštního neukázala .....tohle bude od těch zad si myslím 🤔

kocvarovas
4. říj 2023

@muskaaaa pokud je ve spodní části, tak nemělo smysl nasazovat famosan..

muskaaaa
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
muskaaaa
autor
7. říj 2023

-