Bolest za krkem u dítěte. Co by to mohlo být?

lilianapul30
10. zář 2021

Ahoj holky, pred hodinou jsme vstali a dcera si stěžuje na bolest na levé straně krku, blizko u ucha. Nic jsem tam nenahmatala, ale už jen jak se dotknu tak dcera křičí že ju to bolí. Nemůže ani vstát a pořád si to tam drží a ještě si stěžuje na bolest hlavy vzadu. Nechci panikařit (což zrovna teď dělám.) ale nevíte co by to mohlo být? Jestli třeba nějak blbě přes noc ležela nebo jestli mam raději zajít k doktorce.

klokanka31
10. zář 2021

@lilianapul30 Asi bych radši zašla k doktorce...

rikatoka
10. zář 2021

@lilianapul30 já bych taky jela. Syn to měl nedavno ze špatného ležení v noci, skripl se mu asi nerv a dostal takový ten límec.

orisek56
10. zář 2021

Jo takhle začal u nás akutní zánět středního ucha.

lilianapul30
autor
10. zář 2021

Tak holky dnes jsme byly v nemocnici, na chirurgii, rentgenu, neurologii, orl a oční. Nic nenašli, vše úplně v pohodě, jen malé uzlinky které jsou z nachlazení. Dostala límec. Pořád jsem z toho ale strašně nesvá. Nechápu z čeho to potom bylo. Už je o dost lepší a vůbec ji to neboli. Ráno se nemohla ani hýbat. Myslíte že kdyby šlo o něco vážného, nějaká hnusná nemoc, tak že by to hned poznali?

klokanka31
10. zář 2021

@lilianapul30 To jí nevzali krev?🤔

lilianapul30
autor
10. zář 2021
klokanka31
10. zář 2021

@lilianapul30 A jak jsi psala že se nemohla ani hýbat, to jako otáčet hlavou? Ale zase jestli jí to už nebolí, tak to snad bude dobrý...

lilianapul30
autor
10. zář 2021

@klokanka31 ano, nemohla otáčet hlavou. No, nebolí, ale pořád jsem z toho uplne posra*á

lilianapul30
autor
10. zář 2021

Ted pláče ze ju bolí nohy... mne za chvíli trefí

klokanka31
10. zář 2021

@lilianapul30 Tak ale to měli vzít i krev 🤔 neměla klíště?

lilianapul30
autor
10. zář 2021

@klokanka31 ne. Taky nechápali jak je to možný

odula
10. zář 2021

@lilianapul30 hele co nohy nevím. Ale ten krk - dcera teď taky měla ustrel, prelezela si krk a tri dny ji to bolelo. Ten první den měla hlavu na stranu a nechtěla se hýbat. Kupodivu to prý není raritní tohle uskřípnutí u dětí. Tak u toho krku bych byla v klidu, zvlášť když vám dělali takový luxusní vyšetření ( tady akorát 3 dny pozorovat, dávat Paralen a kdyby to bylo horší, přijďte)

lilianapul30
autor
10. zář 2021

@odula mně malinko štvou ty uzliny.

novamamina
10. zář 2021

@lilianapul30 teplotu nemá? Mně by teda zase nestvaly uzliny, ale ty nohy. To mi přijde dost zvláštní. Krk a nohy... Asi bych volala do té nemocnice kde jste byli a řekla jim to. Ale podle toho co píšeš to asi měla prelezeny... Určite to je v pořádku

novamamina
10. zář 2021

Ještě mě napadá... Kde ji bolí nohy? Nemůžou to být růstové bolesti? Věk na to má..

odula
10. zář 2021

@lilianapul30 hele malinký uzliny jsou opravdu v pohodě. Taky jsem si dělala starosti jednou a lékařka mi vysvětlila ze u těch menších dětí bývají hodně reaktivni, ze se zvětší při sebemenším infektu a pak trvá dlouho než splasknou. A ze kdyby třeba rostly nebo nemizely, a přidaly se k tomu ještě další problémy ( dlouhodobý horečky, celková silná únava atp) tak pak je určitě řešit. A co ty nohy?

janina228
10. zář 2021

@lilianapul30 má zvýšenou teplotu?

lilianapul30
autor
11. zář 2021

@janina228
@odula
@novamamina
Tak přes noc teploty nebyly, ano byly to růstové bolesti.

lilianapul30
autor
11. zář 2021

@lilianapul30 Teda myslím, boli ju celá práva noha

odula
11. zář 2021

@lilianapul30 v noci spala dobře?

lilianapul30
autor
11. zář 2021

@odula večer jednou plakala ze ju boli noha alepak zaspala. Teď uz ji noha neboli ale na krku tam kde jito bolelo to ma cele cervene.

odula
11. zář 2021

@lilianapul30 no tak to je dobrý když ji to nebudí. Určitě to bude ok 🙂

lilianapul30
autor
11. zář 2021

@odula a to červené je v pohodě?

odula
11. zář 2021

@lilianapul30 hele ja nevím, ja to nevidím. Ale pokud se to nehorší , dcera je komunikativní, nestěžuje si, hraje si, tak bych prostě počkala a pozorovala.