Bolest ouška. Počkat nebo vyrazit k dr.?

31. kvě 2021

Malou v noci začalo bolet ouško. Už se nám to jednou stalo (tak před rokem) a v noci pomoci babskych rad jsme to rozehnali. Teď také, ale ráno se bolest vrátila. Vyrazit k lékaři nebo zkusit čekat? Teplotu neměla a nemá, ani rýmu. Jen to ouško. Nemám s tím vůbec zkušenost. Když jsem kdysi měla zánět, tak s horečkou.

autor
31. kvě 2021

A teď je zase plná úsměvů, že je to dobrý, tak nevím

rozitta
31. kvě 2021

Ahojky, určitě běžte, klidně rovnou na ORL. Synek měl ve třech letech také. Bez rýmy, kašle i teploty si stěžoval na bolest ucha. Přiznám se, že se mi moc nechtělo ale nakonec jsem byla ráda, že jsme šli. Měl bubínek zarudnutý, dostal ATB kapky do ucha. I když jsme to podchytili na začátku, tak léčba trvala asi 10 dní. Teď už bych šla bez váhání.

rozitta
31. kvě 2021

Ano, může být. Synek také neměl stálou bolest. Proto jsem váhala tam jít. V čekárně dokonce laškoval se sestřičkou 🙂 byl plný energie a dobré nálady.

rozitta
31. kvě 2021

martiniquest

21. říj 2019
Myslim, ze to bude zlozvyk/zabava. A nebo ji to ucho mozna boli - na to je jednoducha zkouska. Prilozis ji usi sve ukazovacky (na predni zarez usniho boltce) a jemne zatlacis proti hlave (obe usi naraz). Pokud by ji to bolelo, spusti to reflex a uvidis, ze ji to boli. Toto mi rikal pediatr pro pripady, ze potrebuju vyloucit zanet ucha.

rozitta
31. kvě 2021

@rozitta našla jsem v jiné diskuzi...

te_reza
31. kvě 2021

Kdyby měla zánět středního ucha, tak řve bolestí, má i teploty. Fakt je, že mě 14 dní holka říkala, že ji bolí ucho, nic moc jí nebylo a pak ji vyletěli horečky a ucho ji pichali. Takže bejt obezřetná je na místě. Jinak můžeš dát na bolest nurofen nebo kapat otobacid, ale ten je na předpis

betelgeuzz
31. kvě 2021

@te_reza to nemusí být pravda, dceři 2x prasklo ucho kvůli zánětu a teploty neměla, nebrečela, najednou jsem zjistila, že jí z ucha teče hnis.

betelgeuzz
31. kvě 2021

Asi bych počkala, ale kdyby si znovu stěžovala, tak vyrazím na ORL. Když se to zachytí v počátku, tak stačí jen kapky do ucha. Ony se večer ty bolesti zhoršují, je možný, že teď se jí ulevilo, ale večer se to vrátí.

autor
31. kvě 2021

Díky všem za rady, zatím vyčkáváme a uvidíme večer/v noci. Na ouška zatím netrpěla, ale zato na rýmy dost, tak nevím, zda se z toho nevyklube taky jedna...

korin
31. kvě 2021

Jestli je ok , tak bych pokračovala s babskými radami (nám se osvědčila vatička se slivovicí do ucha, nebo nějaké lihové kapky).