Bolest nohou u dítěte. Co myslíte?

hasara33
12. črc 2023

Zdravím holky, mám dceru (skoro 4 roky) a za poslední 3/4 rok si tak jednou za 1-2 měsíce postěžuje na bolesti kolínek a celkově nohou. Já vím, že děti mohou vnímat bolest končetin a kostí celkově, protože rostou a malá teda za poslední rok vyrostla opravdu hodně, ale stejně si říkám jestli to nijak neřešit. Zmínila jsem se o tom na tříleté prohlídce, ale doktorka říkala, že to je normální, protože roste a některé děti jsou vnímavější vůči té bolesti.
Nicméně včera opravdu od cca 5 hodin do pozdního večera střídavě plakala a byla v klidu, chytala se za nohy, že jí bolí kolínka a nevěděla už, jak sedět nebo stát, jak ji to bolelo, vážně plakala bolestí. Předtím teda taky občas si postěžovala až poplakala, ale pak to zaspala a byl klid, ale včera jí to teda i budilo ze spaní. 🤔 Tak nevím no, co myslíte?
Jinak ještě jedna věc, v neděli jsem jí vytáhla z nohy klíště, tak mě napadlo jestli ta bolest nohou s tím nemůže mít spojitost, ale zase na místě, kde klíště bylo nic nemá, žádný flek a na jiné problémy si nestěžuje.

te_reza
12. črc 2023

Nohy ji můžeš namazat alpou, jinak asi moc neuděláš.

laxesis
12. črc 2023

Nás pediatra okolo 4 roku vyslala na ortopedii, normálně rtg atd. , aby se vyloučily průsery. Závěr růstové bolesti a víc odpočinkového režimu. Drží se ho to furt, jednou za čas prostě bolest.. primář nám říkal, ať dáme normálně nurofen. Takže dáváme, jakmile zabere, syn usne. Mívá to max dva dny po sobě, vždycky mu dopřejeme víc klidu a odpočinku, tj nejdem v těchto dnech na tury ani na kolo, ruším tréninky atp. Synovec to míval snad až do 10 let. Pomáhají i masáže.

martt
12. črc 2023

@hasara33 A když ji to bolí kulhá? Po našich zkušenostech bych ji nechala radši zkouknout ortopedem. Ať máš jistotu , že to jsou opravdu růstové bolesti.

hasara33
autor
12. črc 2023

@martt to nevím, protože u toho většinou sedí nebo leží, nechce totiž vstát, když jí to bolí, ale jakmile to přejde, chodí normálně.....mohu se zeptat na tvé zkušenosti? Klidně do SZ 🙂

hasara33
autor
12. črc 2023

@laxesis pravda je, že nejvíc jí to bolí po náročnějších dnech nebo, když je unavená 🤔 nicméně možná by přeci jen nebylo od věci ortopedii navštívit, pro jistotu

mickey100
12. črc 2023

@hasara33 já když byla malá, tak mě bolely paty později i kolena a pamatuju si jak to bylo nepříjemný, že jsem ani stát nechtěla. Měla jsem málo vápníku, tak jsem měla předepsaný od doktorky. Tak třeba další možnost 🤷

kemija
13. črc 2023

@hasara33 Bolesti nožiček jsem řešila u syna cca okolo čtvrtého roku. Nedokážu říct, jestli to bylo v souvislosti s boreliózou,ale po ATB léčbě (byli jsme v nemocnici na antibiotikách do žíly kvůli ochrnutí obličeje při borelióze), mu ty bolesti přestaly. Když jsem se na to ptala lékaře, říkal, že to klidně mohlo být v souvislosti s tou boreliózou, ale klidně taky růstová bolest. Nikdy se to už u něj neobjevilo.