Zdravím
Měla bych dotaz dcerka 2 a čtvrt roku si poslední dobou skoro každou chvíli stěžuje že ji bolí pravé koleno. Pořád říká au a bebí. Žádný úraz se jí nestal ani na něj nespadla. Když jsem to řešila s dětskou doktorkou tak ta mi na to jen řekla že tam nic není a holt že je to jen dětská fantazie že prostě blbne. Ale mě to prostě přijde divný že si stěžuje jen na to jedno. Nesetkal se s tím někdo? Nebo nemá někdo nějaký nápad čím by to mohlo být. Díky za tip
@zelenaesmolda To, co je v Ordinaci, bych vubec nebrala v potaz. Tam jsou takovele picoviny, ze laik se divi a odbornik zasne. Tam se ti muze stat uplne cokoliv, nebot scenaristum fantazie meze neklade. 🤦 Kamaradova maminka je anesteziolozka a kdyz mi rikala, kolik uz by bylo v realu mrtvych pacosu, kdyby se pouzivaly leky tak, jak je pouzivaji herci, tak jsem se fakt jen horce pousmala.
@jana31990 muze to byt od rustu, ale muze to byt treba i nejaky problem v chrupavkach, vazech... Nenech se odbyt. Dneska uz nepotrebujes doporuceni praktika/pediatra. Takze vem ditko normalne na detskou ortopedii nekam na polikliniku.
Přesně tak, taky mě dotaz s Ordinací pobavil 🤣 ale k věci. Dcera 2 roky a měsíc a bolí ji také stále nožička, pak ukazuje na ruce a na prcinu a vlastně ji bolí celý člověk. Někdy to vypadá věrohodně, ale jelikož máme spousty odběrů krve a vyšetření ( z důvodu horeček), tak jsem řešila i tyhle stížnosti a nic ji není. Takže se také přikláním k období, kdy si to může vymýšlet. Ale zase musíš posoudit celkový stav, jestli když ji to pohladíš a pofoukáš, tak jestli to najednou nebolí atd ...
takže určitě bych ji vyšetřit nechala a i kdyby to trvalo i potom, tak už aspoň budeš vědět, že má jen takové období. Já se také strachovala a teď foukám pořád ručičky i nožičky 😃 dřív měla v oblibě, že ji bolí prcina - no to byl hned výtěr, poté gynekologie a když vše v pořádku, tak si časem našla nožičky🤷♀️
@jana31990 Dnes jsme byli na pohotovosti s naší 3,5 letou dcerou, od rána pajdala, říkala, že ji bolí koleno, stehno a kyčel. Nespadla, nic... Doktor řekl, že to je zánět kyčelního kloubu a dal nám antibiotika a Nurofen. Nesmí chodit, naprostý klid na lůžku. Před 14 dny měla střevní chřipku a prý je to od toho.
Sestrenice prestala skoro chodit a doktorum trvalo 14 dni nez prisli na to,ze ma v kosti zlateho stafylokoka...a to byla v nemocnici a byl za ni i detsky psycholog,nekolik pimaru,az nejaky ortoped na to prisel...
U maleho ditete spis rust,jsou i mozne NU po ockovani precti prribalovy letak
@sudylichozrout tak to díky za info jelikož mi porad všichni i dětská doktorka říkala že na nějaký podrobnější vyšetření musím mít zadanku. A nás právě taky napadlo jestli to nemůže souviset nějak s růstem. Jako ona není nějak na svůj věk vysoká ale stejně. Měří zhruba 94cm
@marcicek84 tak teď už hoodne dlouho žádný očkování neměla. Takže z toho to podle mě asi nebude. Ale spíš se přikláním k tomu růstu
@jana31990 Jako opravdu těžko říct, říkám u nás když se spletle, tak bolí i polštárek😀 ale samozřejmě na lehkou váhu neberu nějaké stížnosti na bolest a když už měla vyšetření, tak neříkám, že doktoři jsou někdy top, ale předpokládám, že třeba zrovna u nás už jim snad i věřím. Pokud bys chtěla nějaké vyšetření, tak to prostě dětskému doktorovi řekni narovinu, ať napíše žádanku. Vím, že je to někdy těžké a nechceš vypadat jako hysterka, ale já se už ponaučila a naše mudr též. Takže od doby kdy neudělala crp když jsem ho chtěla a poté za pár hodin byl větší problém, tak od té doby je milá jak andílek a já se rozhodně už nenechám odbýt. Raději ať jsem za hysterku než abych něco podcenila. A navíc, je to tvoje dítě a doktor má pracovat pro tebe a měl by i přistoupit někdy na tvé pochyby a i kdyby jen pro tvůj klid, tak by měl udělat maximum. Nemám ráda takové to nic není, raději chci názor i odborníka na daný problém.
@sudylichozrout
tak je mi jasne,ze se na to neda spolihat a neda se tomu stopro verit ale na druhou stranu tam obcas poukazou na zajimave diagnozy,myslela jsem to spis z tohohle hlediska.Nekdy se tam resi pripady o kterych clovek v zivote neslysel pokud se s tim nesetkal.A ze bolest kolene muze znamenat cokoliv vcetne rakoviny to zase takovy blabol neni 🙂
@jana31990 jak už padlo,jít na ortopedii. Mě se vymstila návštěva chiru pohotovosti,kde nepoznali na rtg zlomenou clunkovou kost. Na orto mi řekli, že jak je podezření na kost,vazy,šlachy,tak rovnou k nim 😉
@jana31990 Ahoj Jani, přidám naši zkušenost. Synovi budou 4 roky a zhruba od 2 let ho trápí bolest kolene či obou. Bolest přichází hlavně v noci, kdy ho to vzbudí a půl hodiny prořve. Zpočátku jsem nedávala nic, poslední dobou už mu dám Nurofen, který zabere - doporučil mi ho ortoped. O problémech s kolínky jsem nejdřív řekla obvoďačce, ta nás poslala na ortopedii (žádanka musela být) a ortoped nás poslal na rtg a utz kyčlí - prý dost často je bolest kolen způsobena díky změnám v kyčlích. Ale vše bylo OK, nikde nic nenašli. Kolínka syna trápí teď zhruba 1x týdně. Přisuzuju to růstu, oproti ostatním stejně starým dětem je o dost vyšší (113 cm). Držím pěsti, ať malou ta bolest brzy přejde, protože je to o nervy.
@jana31990 Muze to byt rust nebo treba prave zminovane problemy nebo jen zmeny v kyclich. Nemela dcerka po narozeni nedovinute jadyrka nebo nejake ortopedicke problemy, resp. jen sledovani kvuli kyclim? Treba se ji neco pohlo, treba se ji malinko meni klenba, pada klenba a nemusi to byt jen spatnou obuvi, proste geneticky vic dane nez u jinych. Pak by tady mohl pomoct fyzio, jenom kouknout a pripadne dat jeden dva cviky, ktere ji budou bavit a doma procvicovat.
Za mě růst, namazte alpou, určitě bych s tím neletela na pohotovost 🙏
@luciferkaklaris tak ona jako nebřečí jen si občas najednou začne stěžovat au a bebí. Já ji to pofoukam a je zase klid. Ale toho ortopeda asi zkusím jak mi tady bylo řečeno. Raději asi že sebe udělám hysterickou matku než aby chudák měla pak nějaký problémy
@jelenice_zavodnice s kyčlema nikdy problém neměla. Vše bylo v pořádku. A co se týče obuvi tak tu kupujeme jedině v lékárně. Nikdo z rodiny žádný takovýhle problém neměl. A právě že je divný že normálně blbne, litá atd... A najednou přiběhne au a bebí ale během chvilky zase jako by o ničem nevěděla. Ale právě že pořád to je jen to jedno koleno
@jana31990
co ibalgin gel?
Pokud jsou to růstové bolesti, u našeho kluka zabírá Alpa krém a Nurofen. Určitě bych nepodceňovala návštěvu ortopeda. Moje dcera (ale to už byla starší) skončila na operaci obou kolen. Taky žádný úraz ani zátěž, jen bolest.
@zelenaesmolda to jsem teda nezkoušela. A to se může už takhle malým dětem?
@jana31990
netusim,jenom me to napadlo kdyz jsi psala,ze nesnasi Alpu,ze ten gel by snest mohla.
@klea81 Tak teď jsem se pobavila 😀 Tak malému dítěti nevysvětlíte, že je to potřeba namazat, že to pak pomůže. Bojuju takhle se synem a to mu budou 4 roky....
@jana31990 Držím pěsti, určitě s ní zajděte, pro klid duše 🙂
@luciferkaklaris tak vy nevysvetlite, já jo 😇
@jana31990
a co namazat kdyz spi?
@jana31990
ja byt tebou tak to resim,bude to sice znit blbe ale nedavno bylo neco takoveho v Ordinaci,kluka bolelo koleno a byla z toho rakovina.