Bolest bříška, kolika. Kapky moc nezabírají

janca2908
30. říj 2016

Ahoj holky,potřebovala bych radu. Pred necelým měsícem s pul se mi narodil chlapeček. Žijeme v zahraničí,takze jsme na to samy :( problém nastal pred týdnem. Kazdy den kolem 18 hod začne maly řvát,kope nožickama,rucickama mlátí kolem sebe a nedá se uklidnit ani za nic a zaspi az vyčerpáním.Doktor mi řekl,ze to je kolika. Zacala jsem mu dávat kapky Bigaia a Lefax,ale moc to nezabírá. Chudacek malá se nemůže vůbec vyprdet.Mate nějaká podobnou zkušenost? Co vám pomohlo?

pavla833
30. říj 2016

Ahoj, měli jsme podobný problém, když byly synovi cca 2 měsíce. Laktační poradkyně mi poradila dát mu náhřatý polštářek na bříško (hned při kojení), nebo se prodává takový polštářek s pecičkama. Použili jsme to teda asi jen dvakrát, pak ho to naštěstí přešlo, ale přišlo mi, že to trochu pomáhalo. Pak ještě někomu pomohla rektální rourka, ale to jsem nezkoušela. Držím palce, ať je brzy líp

kika_21
30. říj 2016

@janca2908 Pomohl Espumisan kapky. Také cvičit s nožičkama-ohýbat je směrem k bříšku. Přitisknout na sebe,pochovat. Pít kmínový čaj-já, když jsem kojila.Masírovat malému bříško. Vydržet, ať je to brzy lepší. Také bych ho pod dohledem položila na bříško na chvilku.

andie90
30. říj 2016

Nám nejvíc pomhlo vysadit veškeré mléčné výrobky, pak nebyly bolesti žádné.. Než jsem vysadil mléko tak jsme používali Biogaiu - bez vysledku, espumisan - ten trosicku pomahal.
Po vysazeni mleka byly prdiky jen kdyz jsem si dala neco nadymaveho a to bez problemu behem par desitek minut pomohl espumisan... Ted jsem mlecne vyrobky zade vratila do jodelnicku a prdiky se opet vratily :( ale celkem na ne porad espumisan zabira + hrejivy polstarek se špaldou a levanduli, pripadne prodavaji s tresnovimi pecickami.
At je brzy lepe, je to narocne obdobi hlavne na psychiku, kdyz uz nevis jak drobkovi pomoc, ale zvladnes to 🙂 drzim pesti!

andie90
30. říj 2016

@janca2908 A jeste jsem si varila fenyklovo kminovy caj - taky super.. Sice po nejake dobe uz chutove bunky silely jen jsem ho zalila, ale fakt to pomahalo.. Na litr vody vrchovata lzice fenyklu a lzicka kminu ... Koupit normalne sacky v koreni - mne kupovane nasackovane caje nepomahaly.. Az toto 🙂

mialagia
30. říj 2016

@janca2908 taky potvrzuju feniklovo kmínový čaj..tak ráno v poledne a večer litr a máš klid..mě teda pomohl i pytlíkový..dobrý je od Teekane mother and child zelená krabička..a pak bylinné kapičky Babycalm- ty jsou dobrý, že jdou dávat i po jídle (espumisan a podobný se musí před a navíc je to přeci jen chemka) ☺

janca2908
autor
31. říj 2016

Dekuju za rady,ale cvičení,masirovani,nahrivani polstarku i čaje zkoušíme,ale bez výsledku.jedine,co pomůže je koupel,ale ta zabere na dobu,kdy je maly ponořený ve vodě. Doufam,ze to brzy přejde. Je to hrozny,kdyz se tak trápí a nemuzu mu pomoct

odula
31. říj 2016

@janca2908 a co strava? Ja jak udělám dietní chybu tak mám večer taky o zábavu postaráno...

lucie_vavi
31. říj 2016

Dbej pořádně na svojí stravu, zkus před 6 koupat v teplé vaně a při kojení dát pecičkový nahřátý polštářek. Při každém přebalování dávej na bříško, cvič nožičkama. Nám nejvíc pomohly kapky Baby Calm...přeju hodně štěstí, aby to brzo přešlo

lucie_vavi
31. říj 2016

a nepomáhá nosit v nosítku ?

andie90
31. říj 2016

@mialagia babycalm je prirodni?

andie90
31. říj 2016

@janca2908 ano ano @lucie_vavi má dobrý nápad, manduca nebo šátek nám taky pomohli 🙂 a nejen od bolesti bříška 🙂)

mialagia
31. říj 2016

@andie90 jasně 100% přírodní..si vygoogli..jinak nám tedy nepomáhalo ani nošení ani masáže ani teplé na bříško..prostě jí nadýmalo moje mlíko a po těch čajích a kapkách se to neutralizovalo jakoby..a pomohlo to i kamarádkám☺

andie90
31. říj 2016

@mialagia super, espumisan dochazi, tak ted tedy zkusime baby calm 🙂) diky moc! ;)

lucie_vavi
31. říj 2016

@andie90 jj ten babycalm je přírodní, nám kupodivu Espumisan například bolest bříška horšil. A třeba gel na bříško pupík - to nepomohlo vlbec a ještě mi Vaneska nadávala, prtože chladí, takže za mě fakt pecky a miminko u těla 🙂

babuna
31. říj 2016

@andie90 určitě zkuste 🙂 já také původně dávala espumisan a z počátku to vypadalo dobře ale malá se pořád kroutila a v momentě kdy jsem začala dávat Baby Calm obrat o 180stupňů 🙂 a hrozně ji to chutná - pozor ředí se to vodou - přímo do lahvičky. 🙂 obsahuje to glycerýn, fenyklový olej, anýzový olej a mátový olej zabírá to okamžitě 🙂

andie90
31. říj 2016

@lucie_vavi tak pupík nám teda taky vůbec nepomohl, leží ve skřince bez využití, naše Ela ani nevydrží u masírovaní 🙈
@babuna Jdeme na vycházku, tak se pro něj hned zatavíme 🙂 dilky za tip 🙂

hanicka_langova
31. říj 2016

Já dělala to samé co zde popisujete + ještě jsem malé meditoval bříško a zároveň foukala jí fenem na bříško. Docela u pomahalo poplacani po zadečku. A nejvíc pomáhalo když si lehla na bříško na tátu-manžel strašně topí..

stastnablcha
31. říj 2016

ahoj. ja som normalne vymenila mlieko. popravde asi 6 krat kym sme nasli to co sadlo. ale aj kojena mala obdobne "radosti" tak espulmisan a masirovat a popravde, casto rektalni rurku. akurat posledna nemala s tym problem, jednak sadol amilk na prvy sup a potom uz pri tretom beres tie veci tak nejak normalnejsie.. ale ked tak rozmyslam, ked bolo najhorsie pomohli sme si tou rurkou myslim.