Bolest břicha, dcera 11 let. Řešil někdo s dlouhodobějšího pohledu?

lugier
1. pro 2023

Dobrý den, neřešil někdo dlouhodobější bolest břicha u dívky. Dcera před 3 týdny 2krát zvracela a druhý den měla zvýšenou teplotu 37C. Od té doby si stěžuje na bolest břicha. Během dne je, ale normálně aktivní jí, pravidelně chodí na záchod a zvládla dokonce bruslení 1,5h. Jen si stále stěžuje, že ji břicho pobolívá a někdy má pocit na zvracení. U doktorky jsme byli, ale v době nachlazení, tak další vyšetření chtěla řešit až budu nachlazení vyléčené. Zatím jsme zkoušeli žaludeční čaje (částečná úleva), černé uhlí, iberogast a zahřívací polštářek. Přemýšlím nad vysazením lepku, ale jinak už nevím co dále vyzkoušet.

lichozroutsudy
1. pro 2023

Mne se delsi bolesti bricha, pocitem na zvraceni a zvysenou teplotou jako diteti ohlasil slepak. Nerikam, ze to musi byt podobny pripad, pisu jen svou zkusenost. 🙂

lugier
autor
1. pro 2023

děkuji za zkušenost. Paní doktorka zatím slepák vyloučila.

slecnami
1. pro 2023

A bolí ji vysloveně v oblasti žaludku?? Mně totiž napadlo, jestli to nemůže být už nástup menstruace... 🤔

veroniquecz
1. pro 2023

@slecnami napadlo mě to samé.

hanzbl00
2. pro 2023

Mně takhle bolelo břicho taky někdy v tomto věku a bylo mi furt na zvracení. Ukázalo se,že mi vadí lepek. Tak možná bych zkusila nějaké vyšetření,jestli to nemůže být tím

zmrzlinka
2. pro 2023

Může to souviset s první menstruaci .Ale asi by bylo lepší zase zajet za pediatrem.

kolunka
2. pro 2023

Už jsem to tu psala někde do diskuze - nechte si udělat test na streptokoka. U nás se to teda točilo spíš na jaře, ale měla jsem kolem sebe celkem dost děti, které nevysvětlitelné zvracely a stěžovaly si na bolesti břicha. Některé maminky si to vyloženě musely vydupat , protože dr.koukl do krku a když cistY, tak kdeze by byl streptokok ze jo...a pak se sám divil. Nebo ten nástup menses...

lugier
autor
7. pro 2023

Děkuji za reakce. Nástup menstruace nás taky napadl. A to se případně řeší jak? Jen čekat zda to příjde nebo by mohl pomoc např. čaj s kontryhele, gynex kapky? Pozná např. gynekolog, že příjde první menstruace? Nyní jsme nasadili silnější probiotika a zkusili odčervit psa i dceru na základě doporučení lékaře. V případě vysazení lepku za jak dlouho můžu očekávat zlepšení?