Bolavé nožičky. Co dělat a kam se ještě obrátit?

lilianapul30
4. lis 2021

Dceru bolí nožičky už nějaký 3 měsíce. Obvodní mně vždy poslala domů že to dcera jen předstírá protože žárlí na brášku a chce jen pozornost. Myslím si že to není tím že roste protože už to trvá hodně dlouho, každý den třeba 4x za den, hlavně v noci a po probuzení. Jsem zoufalá a nevím co dělat. Když jdeme na procházku tak začne plakat že ji to bolí. Někdy se budí i ze spani. Myslíte si že to třeba jenom může být z toho že roste? Jako Obvodní mně úplně zabila tak že nevim co dělat a kam se obrátit. Budu ráda za všechny rady a tipy. 🙂

chumlee71
4. lis 2021

@lilianapul30 náš má to samý, to je z růstu . A taky ho to nejvíc chytne, když se celý den nezastaví a to se vzbudí v noci s pláčem ,ale jinak nic mu není.

odula
4. lis 2021

@lilianapul30 úplně normálně, zavolej jinýmu doktorovi, ne?

cuuza
4. lis 2021

Hoď si do googlu růstové bolesti, typické je to v noci a na nohou...

bara88
4. lis 2021

Ano může to být z toho že roste. Dávej vitamin D

barmil
4. lis 2021

@lilianapul30 je to z růstu, dávala jsem dceři obkladky na kotníky, kdyz byla ve školce, ted ji zas v pubertě bolela přes léto kolena a šup 7cm. A vždy to bylo vnoci, párkrát až plakala bolesti.

danvitka
4. lis 2021

Taky mě bolívali nohy až jsem se do nich tloukla aby to přestalo 😬 dodnes si to pamatuji, pravděpodobně z růstu. Jakou souvislost to může mít s tím, že se mi to ve třiceti vrátilo v podobě autoimunitního onemocnění těžko říct 🤷‍♀️ ale nechci strašit. Ten vitamín D bych dávala, je to právě i prevence RS 👍

petaov
4. lis 2021

Mladší syn má taky růstové bolesti. Většinou v noci. Nohy nahřívám, dávám kalciový sirup, když je nejhůř, tak paralen.

potaplice
4. lis 2021

Známá taky myslela, že je to z růstu a byl to zánět kloubu.