Milé maminky, na internetu jsem zatím nikoho takového nenašla, ale stejně se ptám. Moje dcera začala bojkotovat kojení po šestinedělí, dospělo to tak daleko, že dostala žaludeční sondu, kterou má do dnes (i když se situace postupně zlepšuje). Teď je jí 9 a půl měsíce, je zcela zdravá a veselá, ale prostě od té doby co začala odmítat prso, odmítala i veškeré další způsoby podání tekutin. Zajímalo by mě, jestli nemáte někdo zkušenost s dítětem (třeba ne přímou, ale zda někoho neznáte), které také muselo být dlouhodobě sondováno. Doktoři říkají, že to není až taková rarita, že tyhle "poruchy příjmu potravy" se u kojenců občas objeví a mají vymizet s věkem. zajímalo by mě hlavně to odstavování od sondy a reakce na ní (my jsme měli silný reflux).
@hojda Děkuju za link, mrknu na to 🙂 My jsme byly hospitalizovaný 4 x v motole, chodíme tam na gastroenterologii, ale tak nějak mám pocit, že nám tam stejně pomoct neumí, i když se snaží, tak ty pokroky jsou pouze dílem mojí usilovný snahy.. Ale říkají, že tam takový děti občas mají. Kdyby existovalo něco na tom Karláku, za pokus by to stálo..
http://lastovicky.blog.cz/ a zkus napsat ještě barbarucha taky jim hrozila sonda