Bílý flek na mléčném zubu. Máte zkušenost?

2. dub 2023

Maminky, prosím o radu. Našla jsem dvouleté dcerce bily flicek na stolicce. K zubarce jdeme poprvé až v létě, tak bych nerada něco podcenila. Nemáte s tím prosím zkušenost?

vikinkav
2. dub 2023

Nam rekli pocinajici demineralizace

autor
2. dub 2023

@vikinkav Co se s tím dá dělat? 😢

vikinkav
2. dub 2023

Myslim ze jedine poradne cistit a doufat, ze nevznikne kaz

ravien
2. dub 2023

Tohle ma syn na vsech zubech, objevilo se mu to temer okamzite co mu vyrostly. Nez jsem si toho vsimla mel to na jednickach a dvojkach, take jsem hned sla k zubarce. Zubarka rekla deminaralizace, ze prestat kojit v noci, aby dite nepilo sladke piti a poradne cistit, doporucila pastu GC tooth mousse na dodavani vapniku. Priznam se, ze nevim z ceho to je, starsi petileta se kojila v noci do dvou let, ma zuby dnes v poradku a syn ma na vsech fleky. Na ctyrkach se mu to taky objevilo, ted lezou trojky, tak jsem zvedava, ale myslim, ze to tam bude mit zase. V noci nekojim, pije jen vodu, neslazeny caj, zuby cistim od mala stejne jako dceri, tak nevim, kde delam chybu.

autor
2. dub 2023

@ravien Achjo. To mě fakt mrzi. Dcera nepije ani nejí sladké, žádná lizatka nebo čokolády. Čistím fakt poctivě každý den normálním kartackem, jednosvazkovym i mezizubnim. 😢

ravien
2. dub 2023

Ja take cistim normalnim, jednosvazkovym a niti mezi jednickama a dvojkama. Je pravda, ze jak je druhy, tak ji vice sladkeho nez dcera, ze ji ochucene jogurty, da si treba babovku, ale nedostava cokoladu, bonbony,... Fakt nevim z ceho to je. Nocni kojeni jsem hned zacala omezovat, ale i na to maji zubari rozdilny nazor. Jeden rekl, ze rozhodne ne, druhy zase, ze pokud rano dobre vycistim zuby, tak to nevadi.
Modlim se, at mu to alespon vydrzi nez by si zuby nechal pripadne opravit, pokud by to bylo treba. Zatim to do stadia kazu nepostoupilo. Kdyz jsme nemocni a jsme doma nebo to stihame, tak mu je vycistim i v prubehu dne. S cistenim nikdy nebyl problem, od mala je na to zvykly a otvira pusu a bez problemu se necha.

manitu88
2. dub 2023

Ano, malý to taky měl, z kojení, přešlo to do stavu kazu. A přesně, dcera byla kojená a nic, malýmu se to udělalo, všechno dělám stejně.

werik153
3. dub 2023

Moje dítě sice sladké občas ji, nic méně kojený téměř nebyl, zuby mu čistím pořádně já, klasickým i mezi zubním, dokonce i zubní nití...a má zkažené všechny čtyřky, začíná se mu dělat i na pětkách tohle bílé,pije jenom vodu, případně čaje bez cukru, takže prostě těžko říct kde je chyba, čistíme pořádně a zuby se stejně kazí...