Maminky, které mate zkušenost s touto nemoci u malého dítěte, slezly nekteremu vašemu detatku nehty a jak to probihalo, pripadne da se tomu nejak pomoci neslizat. Mazat, nejake vitaminy. Zatím mu drzi, ale zda se mi od luzka, ze je tam ma hnede, jakoby odumrele. Měli jsme velice tezky prubeh, az do toxicity. Ted se tyden komplet odloupal cely. od nehtu cele prsty na nohách a rukách a ted dlane, kolinka a nejspis jsme to měli i v kombinaci s anginou. Budu rada za jekokoliv tipy. Dekuji
Děti to prodelaly asi 3 mesice zpět,asi po 14 ti dnech se jim začali odchlipovat nehty na spodní části a postupně se odlouply..ted už to není ani poznat 🙂
My jsme to taky měli, syn a od něho jsem to chytla i já, syn lehčí průběh - horečky a dle syna bezbolestivé puchýřky, já měla těžký průběh - začátky podobné angíně a pak se objevily puchýřky, který mě šíleně bolely hlavně na nohou a měla jsem vysoké horečky. Oběma nám slezly nehty cca 4-6 měsíců po nemoci, synovi myslím 3 a mně 2, odlouplo se to samo a jen jsem to mazala indulonou, aby to nebylo suché.
@romantika Ano, švagrová to zrovna říkala, že malému po té nemoci slezly nehtíky.