Batole - slezení nehtů - ruce, nohy, ústa. Máte tip?

romantika
29. pro 2014

Maminky, které mate zkušenost s touto nemoci u malého dítěte, slezly nekteremu vašemu detatku nehty a jak to probihalo, pripadne da se tomu nejak pomoci neslizat. Mazat, nejake vitaminy. Zatím mu drzi, ale zda se mi od luzka, ze je tam ma hnede, jakoby odumrele. Měli jsme velice tezky prubeh, az do toxicity. Ted se tyden komplet odloupal cely. od nehtu cele prsty na nohách a rukách a ted dlane, kolinka a nejspis jsme to měli i v kombinaci s anginou. Budu rada za jekokoliv tipy. Dekuji

hojda
29. pro 2014

@romantika Ano, švagrová to zrovna říkala, že malému po té nemoci slezly nehtíky.

romantika
autor
29. pro 2014

@hojda dekuji a nerikala co s tim, nechat to odrust, odpadl cely nehtik najednou nebo necim mazala? dekuji

apollonka
29. pro 2014

Děti to prodelaly asi 3 mesice zpět,asi po 14 ti dnech se jim začali odchlipovat nehty na spodní části a postupně se odlouply..ted už to není ani poznat 🙂

hojda
29. pro 2014

@romantika To fakt nevím, jen vím, že se jim to po té nemoci stalo.

jajina.c
4. led 2015

My jsme to taky měli, syn a od něho jsem to chytla i já, syn lehčí průběh - horečky a dle syna bezbolestivé puchýřky, já měla těžký průběh - začátky podobné angíně a pak se objevily puchýřky, který mě šíleně bolely hlavně na nohou a měla jsem vysoké horečky. Oběma nám slezly nehty cca 4-6 měsíců po nemoci, synovi myslím 3 a mně 2, odlouplo se to samo a jen jsem to mazala indulonou, aby to nebylo suché.