Syn má už tři týdny zvláštní skvrnu na kůži velikosti asi dvacetikoruny, která nechce zmizet. Je světle oranžová, mírně se zvětšuje, na omak drsnější. Nevíte, co by to mohlo být? Nestalo se to někomu? K lékařce jdeme až v úterý. Jinak nic podobného nikde na těle nemá.
foto by jistě pomohlo víc než jen samotný popis 😉
foti se to blbe :(
@bayt tohle mela Betka nekolikrat. Prislo mi to jako nejaky ekzem. Ale zmizelo to samo, vetsinou tak do ctrnacti dnu. Mazala jsem jen kremem od Vichy. Cervenooranzovy kruhovy flicek, vypadal jak ze suche kuze.
@sudylichozrout diky, to me trochu uklidnilo 🙂 ale nejak mu to nemizi, ani more nezabralo
@bayt Tohle má i dcera. Vůbec to nemizelo a dr nám řekla, že je to nějaká plíseň či kvasinka. Dostala krém s antibiotiky. Mažeme teprve pár dní a zatím žádný efekt. Tak uvidíme. Dr říkala, že do 2 týdnů by se to mělo zlepšit /zmizet
Nemastit, vysusovat zinkem.
My zkouseli vselicos a nakonec krasne zabrala zinkova mast za par kacek. Nedam na ni dopustit.
@bayt právě nemastit. Nejlépe zinek od Herbacos. Moje malá měla také flíček o velikosti koruny u ouška. Blbec jsem mastila, jak tu všichni radili, a teď má ekzém přes celou hlavu. Mastným to jen roztaháš. Toť můj názor.
Zkus ještě místní skupinu https://www.modrykonik.cz/group/6098/
To mi taky říkali, že se to rozleze. Měla to měsíc. Na atop trpí po koupeli jinak ne. Teď máme tu mastičku a už se to lepší 😉
Jako neodsuzuji nic a nikoho. Co clovek to nazor a zkušenost. My vyzkouseli hodne masticek a vzdy to po nich zmizlo, ale do tydne zpet a jeste vetsi...
Jen pro info, flek už zmizel. Byl to tedy ekzém, nic vážného. Mazala jsem Vitellou Ictamo (zinková mast s ichtyolem). Hodně pomohlo i koupání v moři a do koupele teď často přidávám i odvar z řepíku.
Plisen nebo kvasinka
@bayt cus, zkus vyfotit, takhle podle popisu je to dost neurcite 🙂