Ahoj. Potřebuju poradit. Mám 2 letou holčičku. Před rokem jí našli bakterii e coli 10x5 v moči. Vyvrcholilo to zánětem ledvin. Po propuštění z nemocnice byla kultivace moči negativní. Týden na to opět se bakterie objevila ve stejném množství. Dcera je jinak zdravá,nevykazuje žádné známky obtíží. Chci se tedy zeptat,jestli jí s touto bakterií mohu vzít do bazénu?
Děkuju moc za názor. Jsem velký plašan a z bazénu jsem měla strach. Jen jsem to potřebovala slyšet také od někoho jiného
Bazén určitě ne, jak píše berynka ideálně jen sprchovat, pokud je bez plen naučit správně utirat, měnit často prádlo nebo teď na léto větrat. U takhle malé holčičky je to na vás ta pece. E. coli je bakterie žijící ve střevech - tzn. nesprávná hygiena,prádlo,utirani,ručníky atd a důležité jsou i ty tekutiny. Hlavně ať se toho zbavite, zánět moc.mechyre často přejde do chronicity a už se toho poradně nezbaví , jen dokola ATB a doplňky stravy
@mancua dcery to měly taky.Do bazénu bych ji určitě nebrala,omezila bych i sedave koupele ve vane.
Dávala bych brusinky,uroval sirup a výrazně zvýšila příjem tekutin,ať je šance,ze se ta bakterie vyplaví.
Když bude malá oslabena,je riziko,ze se zánět vrátí.