Maminky, už měsíc nás trápí E-coli. Maličkej má průjmy, bolí ho bříško. Plně kojím. Nevím, kde jsme takovou šílenost mohli chytnout☹( Dávala jsem Enticon - po týdnu je ale na E-coli stále pozitivní. Začala jsem dnes dávat Hylac forte, ale to je takové kyselisko, že trpím, když to do prďouška cpu☹( Chceme se toho rychle zbavit, ale nevíme jak☹ Probiotika??? Jaká jsou nejlepší? Zkusím týden ten Hylac, poté nasadím probiotika. Maminky, jaká jsou pro tak malé miminko nejlepší (NEJÚČINNĚJŠÍ)? Prosím o rady☹ Děkuji🙂
Hodně záleží na druhu E.coli, dospělý i děti ji mají všichni ve stolici. Ale E.coli typ O je na léčbu antibiotiky.
lékařka tvrdí, že to odejde samo stolicí.. máme druh 025.... ☹
Tak to jo, to bude trvat dýl nrž s atb ale odejde. Co brát ten hylak vy a pujde to do mléka
Zkusim obnovit diskuzi: To same mame...☹ Jak to u VAs dopadlo? Nemuzeme tedko jit ani na ockovani (kvuli imunite kterou E-coli uplne podelala) atak mne to trapi...nejhorsi je za nama ale dolecime a co dal? JAk dat pozor? KDy ockovat?
nám právě Dr. řekla, že očkování nevadí, že nás naočkuje ve 4. měsících... (za 14 dní).... dnes jsme byli na kontrolních stěrech, tak uvidíme... už to máme cca 2 měsíce, děs.. zkoušela jsem probiotika, Hylak...nevím... snad už nebudeme pozitivní! Hodně mě to taky trápí... Vám očkování nedoporučují??
ale jelikož pořád průjmujem (s hlenem), tak tipuji, že negativní nebudeme 😖
no po kontrolnim steru za dva tydny (5 mesicu skoro) by uz ockovala. Ale to ji nedam....proste az si budu jista ze ma vse posileno tak se dohodneme. NEjspis az po vanocich. Me netrapi co mi doporucila - ma ode mne podepsany revers a nechala to na nas. Jde o muj strach - radsi bych ji asi mela ockovanou...co ja vim...
Dobirame enterol ( to je strevni vyziva) a davam 3 dny jedem pytlik smecty denne tak se asi vycisti....PAk nasadim probiotika a pak homeopatickou pripravu a pak teprve ...a to nesmi starsi dotahnout nic ze skolky....
add antibiotika- pokud ma rozdrasany streba e-coli (cimkoliv jinym) Tak se antibiotika nesmi nasadit pac drazdej prave streva. NAsazuji se jedine v nezvladatelnych pripadech.....Jinak prave spis vycistit a zahojit streva a dodat novou mikrofloru...
takže očkovanou ji ještě vůbec nemáte??? My máme jít ve 4.mesících na první...Dr. tvrdí, že E.coli ničemu nevadí... tak nevím... mám ale strach.... co myslíte Vy? My nebereme vůbec nic... už nevím, co mu mám dávat... Dr. tvrdí, že nic, že se to z těla vyloučí samo...
Dr ma pravdu. Vylouci se. Ale pokud jej trapi bolesti briska a ma defacto rozbordeleny streva-kde sidli imunita- ta kdalsi zatizeni imunitniho systemu bych nedelala. NEmam ji ockovanou, nejsem z toho nadsena ale nebudu to zkouset dokud nebude uplne v pohode. ANi dkyz se prorezavaj zuby tak neockuji. Dle doporuceni ....A podporit vylouceni zkousim Smectou (poradila moje MuDr. dat 3 dny jeden sacek-rozdelit na dve davky do prevarene vody lzickou) a 10 dni Enterol. Pak hned nasadim Laktobacilky....pak snad v pohode. Taky ji to boli, kopka, place u kojeni...neni v poradku a hotovo.
My měli na 3 měsících taky. Nějaký ještě hnusný enterotoxický kmen, řešili jsme to i s hygienou, nebyl nijak běžný a nechápala jsem, kde k tomu malá přišla. Plně jsem kojila, nic jinak nedostávala. Jedině v té době jsem začala dávat druhé bio gaia kapky, takže jsem měla podezření, že to bylo z nich a vyhodila je.
Malé jsem dávala pár dní smectu.
Pak jsem odstříkala mlíko a do toho jsem dávala od swissu lactobacílky. Jsou v tobolce, vysypala jsem jí do toho mlíka. A asi po týdnu už to bylo lepší
Dekuji za reakci...tak snad nas to taky pusti...po te Smecte je ji opravdu lip...
Náš malej nepláče při kojení ani nic.... nevypadá, že by ho třeba bolelo bříško... Kaká tak 4x denně, tekutý s hlenem..občas nitky krve, ale jen nepatrně... ten hlen je tam ale nepřehlédnutelný☹ A hrozně mu "bublá" v bříšku.... Zkusím také tu smectu... jak ji podáváte a kolik??
Mela jsem podat 3 dny po sobe 1 sacek za den- rozdelila jsem jej do dvou davek - rano a po obede. Vzdy pul sacku do asi 20ml mlicka materskeho nebo prevarene vody a dala lzickou.
Vecer jsem dala este enterol (enterol jsme vybrali cele baleni - 10 dnu.)
Po te smecte ji prestalo skrucet v brise a uklidnila se- vakakala pak takove zelene huste zmolky ( amecta s hlenem - vyčisteno...)
No pokud neplace a neboli ho to tak mate stesti....my meli i bojkot kojeni kvuli spoustecimu reflexu kdy se zalykala a pak zacala odmitat kojeni a do toho ji ted i boli bricho...takze fakt sileny. Ted uz je ji dobre, a i stolice uz vypada normalne. Davam ted jen Laktobacilky a uvidime co dal....
Tak jsme porad pozitivni:( ted jsem do nej strikackou nacpala 3/4 sacku smecty, se sladkym cajikem (muze byt?), je smecta bezpecna pro 4m mimi? Pak za tri dny dam laktobacilky.
Nevadi, ze jsem sacek nerozdelila? A dala mu 3/4??
myslim ze neva, ale lepsi priste dat cca n apul dvakrat denne at se cisti. Prosim klidne do caje ale neni treba prece nic sladit 🙂 cukr je prece zbytecnej...dyt to dite zna jen mliko a ta smecta je plna glukozy- je sama sladka jak cecek 🙂 uvidite bude lip...Enterol jste uz davali?
p.s. smecta je bezpecna i pro mimi- je to jen strevni absorbent- pohlti vsechen binec a vymete jej ven z tela. Pak je treba obnovit strevni prostredi probiotikama. Anebo davat ten enterol- to je probiotikum a strevni vyziva na zahojeni.
J amu vsecko toto micham bud s vodou (prevarenou) nebo to sypu do materskeho mlika.
nám na e-coli zabarala vakcína COLINFANT NEW BORN. Malej byl předčasně narozenej a do toho chytnul e-coli. Bylo to dost ošklivé. Jelikož byl předčasně narozenej tak atb nepřicházela v úvahu, protože by mu mohla ještě více ublížít. Byla jsem z toho nešťastná a pak jsem si na internetu našla, že v podolí byla proti e-coli vynalezena vakcína, která se může dát dětem od narození do jednoho roku. Dáva se to do pusinky. Malej měl po ctyřech měsící strašných průjmu po této vakcíne klid.
Zkoušela jsem hylak, enterol varila mrkev rýži. Nic nepomáhalo, až ta vakcína. Jukněte se na recenze.
Držím moc palecky!
Jinak jsem malému dávala lactobacílky do mlíčka, které jsem odstříkala a pak stříkačkou do pusinky.
Jinak přísun cukru podporuje tuhle potvůrku. Pokud jste na umělé stravě tak existuje nutrilon low lactose, který se používá u průjmů
Ještě abych upřesnila. Malej chytnul bakterii ve dvou měsích, redukovaně v 1 týdnu. Kapala z něho jen voda. Ležela jsem s ním i v nemocnici. V tomhle věku dostával v nemocnici nemlěčnou rýžovou kaši, aby se podařilo v něm něco udržet. Strašné období- 4 měsíce stresu z dehydratace. NIkdo mi vakcínu nenabídnul. Až náhodou jsem na ní narazila na internetu. Běžela jsem k pediatričce a ta nám ji napsala. Jen jsem si ji musela uhradit. Noo a bakterie byla pryč!!!! Mrzí mě, že nám ji nikdo nenabídl hned na začátku a malej musel trpět a já byla na zhroucení.
Vakcínou COLIFANT NEW BORN???? To neni zadna vakcina ale probiotikum a uplne stejne kmeny obsahuje HYLAC FORTE. Hylac jsem koupila vcera a koukam ze se neco zlepsilo-doufam ze to je tim 🙂
"Přípravek COLINFANT NEW BORN je imunopreparát (probiotikum).
Přípravek COLINFANT NEW BORN je určen pro novorozence a kojence do 1 roku věku a pro nedonošené děti, zvláště nekojené, především k prevenci nemocničních nákaz, žaludečních a střevních onemocnění různého původu, poruch složení střevní mikroflóry např. po léčbě antibiotiky a u nosičů enteropatogenních kmenů (kmenů vyvolávajících střevní onemocnění).
Kmen Escherichia coli obsažený v přípravku je představitelem skupiny bakterií, které jsou součástí normální střevní mikroflóry. Velmi dobře osidluje střevní trakt a jeho dlouhodobá přítomnost ve střevě stimuluje tvorbu specifických a nespecifických protilátek, a to jak místní, ve střevě a ve slinách, tak celkovou v oběhu krevním. Má příznivý vliv na složení střevní mikroflóry, vytlačuje enteropatogenní kmeny a u pacientů se střevními onemocněními napomáhá k úpravě střevní flory. Příznivě působí též u nosičů enteropatogenních kmenů."
Ale diky budu se na to Mudr hned ptat- resp.: sezenu si to 🙂 NAstesti i ona se divi ze to to moje decko tak zvlada. JE uplne ciprena vesela koji se ale casto ji boli bricho- koji se s placem, v noci se bdi protoze casto kaka....ale na to co ma zvlada bezvadne no...
My uz s tim bojujem 3 mesice, porad pozitivni. Kaka tak 2x denne max., vodnatejsi s hlenem. Ted davame laktob.a homeopatika. Uvidime☹
Nam hylak vubec nepomohl. Jinak hylak se da koupit normalne. Kdyz te colifant newborn musi napsat lekar. A ze pisu vakcina. Je to v ampulich stejne jako napriklad prevenar a nedava se kazdy den! Je tam presny rozpis stejne jako u ockovani na rotaviry. Hylak se s tim vubec neda srovnavat.
Pro me jedinecne. Kdyz se vam narodi predcasne miminko a dva mesice a ma e- coli a vahou pada tak zkusite vse a nam pomohlo tohle.
Jinak jsem koukala na krabicku a je uvedeno, ze se jedna o vakcinu. Zde je i odkaz kde je krabicka
Koupila jsem Hylac - lepsi se to ...ale psala jsem Dr co tohle Colifant...uvidime zda to bude nutne. Neni to drahe...
@dagmar86 pokud vím, tak na to jsou atb, jinak se toho asi nezbavíte. Osobně jsem E Col. chytla v porodnici. Bez atb se to nedalo zlikvidovat.