BabyCalm - prosím o radu 🙂 Může jedna dávka po expiraci ublížit?

barunkiss
8. led 2021

Zdravím 🙂.

Mám doma týdenní holčičku, poslední dny ji trápí prdíky a bříško tak jsem zkusila dát ji trochu babycalm. Sice ihned usnula spokojeně, ale potom jsem si všimla, že je expirace maximálně měsíc. Jelikož je mám od kamarádky, tak jsem se ji ptala a říkala ze je má otevřené déle 🙄.

Tak jsem se docela vyděsila, jestli jí to nemůže ublížit. Samozřejmě zítra jedeme pro nové.
Proto se chci zeptat, zda s tím nemáte nejake zkušenosti.

Děkuji moc 🙂

elesse
8. led 2021

Zkusenost nemam. Ta expirace je sakra kratka, tak jsem to pak dobirala ja, protoze jsou to jen extrakty a oleje. Kdyz uz si to male dala, myslim, ze se nic nestane

chicky1j2
8. led 2021

Myslím že by ji to nic nemělo udělat. Ale opatrne sním je až od ukončeného 1. Měsíce. Takže jestli má týden tak by ho ještě neměla. Myslím že jediné kapky co jsou od narození je espumisan.

barunkiss
autor
8. led 2021

@chicky1j2 jo ja vím no, ja ji dala asi 2 kapicky jenom. Zítra jedeme do lékárny byla to taková okamžitá první pomoc protože byla úplně vyšťavená a nemohla spat.

chicky1j2
8. led 2021

@barunkiss jasný to naprosto chápu. Proto bych raději koupila něco co je vhodne i pro ni. Určitě v lékárně poradi 🙂

mamikry
8. led 2021

@barunkiss Myslim, ze dve kapicky jednorazove ji skutecne nic neudelaji, max. se po, coz je vlastne ucel 😉. Jinak nam pomahal Biopron baby, je uz od narozeni.

barunkiss
autor
8. led 2021

@mamikry koukala jsem jeste po tom Biopronu, Espumisanu a BioGaia tak nevím co je lepší, ale to je asi individuální podle mimča 🙂.
Někdy sama nevím co ji trápí, kaká a prdí normálně ale šíje s sebou a mrčí v postýlce jako by fakt měla bolesti bříška. Potom chce porad pít, chce být u prsa fakt půl hodiny klidně co půl hodinu, a pak se pozvrací protože je plná a pak mrčí zase. Nevím čím to je 😞.

mamikry
8. led 2021

@barunkiss Mozna se chce jenom chovat a citit maminku. Mate ji v zavinovacce? To miminka taky uklidnuje, kdyz maji omezeny prostor kolem sebe. Nebo ji zkuste pustit bily sum, treba bude klidnejsi.

barunkiss
autor
8. led 2021

@mamikry máme ji v košíku v zavinovačce a pouštíme ji jemné vibrování na uklidnění a nic nepomáhá.

cilkat
8. led 2021

Prošlým lékům obvykle klesá účinnost, ale neměly by se stávat nějak jinak nebezpečnými.

fouskovi
8. led 2021

@barunkiss u nás u obou Espumisan spíš dělal ještě větší bolení

uzivatelkapetra
8. led 2021

Já šestinedělí fakt strávila s malým v posteli jako živý dudlík, taky jsme dávali babycalm ještě před ukončeným prvním měsícem (ale třeba jen jednou denně) a bylo to super. Myslím, že na kluka mohlo být mnohem hůř. Byl spokojený.
Na domácnost se vykašli, bordel nikam neuteče, zkus fakt být pořád s ní, třeba jen den dva a uvidíš jestli se to zlepší, minimálně ti pomůže více vysledovat okolnosti bolení a více se napojit

zelenaesmolda
9. led 2021

@barunkiss
Nic se ji nestane,maximalne to nebude ucinkovat jak ma.

sona312
16. led 2021

@barunkiss Ne ublížit nemůže..nic tomu není ani měsíc po...taky jsem použila..