Autismus a sebepoškozování. Poradíte?

theatimma
16. črc 2021

Zdravím,
mám doma 4,5 letého autistu, který špatně snáší změnu režimu ( co se týče školky). Když byl nemocný a nemohl chodit do školky začal se sebepoškozováním (mlátí se pěsti do stehna) Teď je školka zavřená a ikdyz chodíme na hřiště mezi děti tak se mlátí znovu, tentokrát i do rukou. Nepostřehla jsem proč, někdy stojí doma a praští se jen tak... Nevím jak ho to odnaučit, má z toho modřiny, protože to bere silou a nejde mu to vymluvit..
Je tu někdo, kdo má také doma autistu, nějaké rady ?
Děkuji za odpovědi 🙏

martt
16. črc 2021

@theatimma Nemá ve školce nějakého oblíbeného kamaráda? Já jsem to přes prázdniny řešila tak ze jsme se o prázdninách scházeli právě se synovým kamarádem a jeho maminkou.

theatimma
autor
16. črc 2021

@martt My jsme se školkou měli problém. Ne z důvodu syna, ale nebyl tam dostatečně vzdělaný asistent, báli se ho oslovit, pohladit, posadit na klín a vůbec nevěděli jak s ním pracovat. ( A to syn je velmi kontaktní autista) Takže, když se některé děti chtěli kamarádit, tak paní učitelka i paní asistentka je odvedli dělat jinou činnost, aby syna nechali v klidu. To jsme vyřešili přestupem od září do jiné školky ✊🏻ale bohužel kamarády ze školky nemá.