Ahoj, mám na vás jeden dotaz. Jelikož mám syna, který trpí atopickým ekzémem a už jí týden masozeleninové příkrmy ze skleničky, rozhodla jsem se mu sama vařit. Když se podívám na složení ve skleničkách, tak bych brečela. Ve složení je skoro samý alergen ☹ musím hodně dlouho hledat než je vše o.k. Například úplně první příkrm byla mrkev a osypal se po ní. Když jsem mu ji uvařila doma z mražené zeleniny, tak bylo vše o.k. Doufám, že mu dám ale vše potřebné, když budu vařit sama. Chci se zeptat, jestli někdo nemáte také atopika, jestli mu dáváte vařený žloutek 1x týdně místo masa, které mu dávám 6x týdně. Nebo žloutek raději vynecháte a dáte mu jen dvousložkové jídlo? A ještě jeden dotaz, když vaříte prckům (kdo tedy vaří) hovězí maso, tak které používáte?
ahoj,ja sem zloutek obcas dala ale bilek vubec-na ten mame prokazanou alergii z testu.jidlo ze sklenicky,kdyz uz sem dala,tak sme vetsinou snaseli dobre.jinak vetsinou sem delala kralici nebo kure.Vetsinou dvouslozkovy jidlo.A kolikrat mel maso treba jen 3,4krattydne...
ahojky nam atopika od 3m veku, zadne sklenicky jsem nedavala a to ani ovocne, delaji hodne zle... zadne dzusy ani
redene... hovezi maso davam zadni libove, uvarim ho v papinaku uplne domekoucka, pak ho jen rozdelis vidlickou 😉
a zloutek teda vubec ne, nas ma primo alergii na vejce ale vesmes vsechny exematicke deti jsou na vejce citlive a podle nasi alergolozky by je do 3 let veku vubec nemeli mit - a nijak jim to nechybi 😉