Atopický exém x kvasinková infekce

mapol
10. pro 2017

Potřebuji poradit, už nevím, kudy kam nějak. Dceři se po prvních atb před rokem rozjel exém. Protože jsem i já exematik, tak mají všichni jasno, že jde o atopický exém. Ale nevím proč, mě se to nezdá. Já exém mám, ale nerozjíždí se mi takovým tempem jako jí. Ona je za poslední měsíc a půl slitá exémem - rudé fleky, supiny , do toho ještě místa, která jsou jako by jí někdo odřel kůži (stroupky), ale neškrabala to tam. Doktoři s tím nikdo moc nic nechce dělat. Snad ji zítra vezme testy na potravinové alergie. Kožní je zcela mimo, ta má jasno s atopákem, ale jí vůbec nic nepomáhá a to jsem už ze zoufalství asi 3x mazala kortikoidy a nic. Když řeknu, jestli to nemá po těch atb, tak se mi každý směje jen. Vypadá to tak, že se jí objeví krupička a ta se postupně slije v extrémně suché místo. Má to na celém dekoltu, záhyby rukou a nohou, obličej celý a občas fleky po těle - tvarem oválné většinou s jasným obrysem.

hanysek_cz
10. pro 2017

Ahoj, za to nic nedas, zkus si koupit v lekarne imazol nebo fungicidin a namaz ji kousek te vyrazky. Jsou to masticky na kvasinky bez kortikoidu, mazat 2x denne a uvidis, co to udela. Jestli je to atopak, tak se mu nic nestane a c se nezmeni, jestli je to kvasinkove, tak to zesvetla a kazdym namazanim to bude lepsi.

8slunicko6
10. pro 2017

A držíte dietu?V obou případech je třeba se vyhnout cukrům(hlavně čokoládě a sladkostem) a mléčným výrobkům (můžou se jíst kysané mléčné výrobky, mléko se dá nahradit třeba ovesným-sojové je nevhodné), pít hodně rooibos a jíst probiotika+zeleninu+maso... Základ těchle potíží je z velké části v jídle...také jsme to měli a zabrala až dieta+jsme mazali sudocrémem nebo bepanthenem sensiderm.

andiienka
11. pro 2017

Taky bych zkusila vysadit cukry, mléčné výrobky, lepek...Pokud je to u vás možné tak vyzkoušet eliminační dietu. A co se týče mazání, my na ekzém používáme Bepanthen sensiderm a je super.