Ahoj maminky,prosím o radu.Kdo má zkušenosti s atopickým exémem.Mám klučíka 4měsíce a objevil se mu na tvářičkách.Mokvající puchýřky,v červeném fleku.Mám strach aby se mu to nerozlezlo.Od kožní nic moc nemáme,zatím nám nechce dávat nic silného.Chtěla bych zkusit bylinky.Četla jsem o heřmánku,měsíčku,aloe a amarantovém oleji.Poraďte prosím co pomohlo vám?Malého kojím,nic alergeního nejím,ale podle všeho to může způsobovat cokoliv.
Díky moc
@mamkazvysociny Neočkovali jste nedávno hexu?
@mamkazvysociny nejspis z ockovani. Nejlepsi je organickej detox a dal neockovat.
očkovali jsme hexu před měsícem a prevenar před 14dny.
@mamkazvysociny A objevil se až po tom očku? Pže to je častý důsledek
já myslím že to měl trošičku už pře tím ale po očkování se mu to hodně zhoršilo a zvětšilo....Spíš by mě zajímalo co s tím?
@mamkazvysociny těžko radit - je potřeba vložit fotky ... nejlépe do té skupiny, co máš odkaz výš 😉 ... bude to chtít úpravu stravy a podle aktuálního stavu kůže používat mazání (na zarudlé zinková mast, později hydratace plus zinkovka a pak jen hydratace, kdyby zinek nesedl, jsou i jiné možnosti)
@mamkazvysociny ekzem muzou zpusobit i latky obsazeny v doze vitaminu k uz pri narozeni, ockovani to pak uz jen zhorsi, takze v prvni rade by to vazne chtelo ukoncit ockovani a v dopise doktorce rict ze zadas aspon o odklad nebo vylouceni z duvodu vaznych vedlejsich ucinku. Jinak muzes mazat a detoxikovat jak chces, pristi ockovani mu to rozjede ekzem uz v plny palbe. Homeopaticka medicina a prirodni detox se zatim osvedcuji maminkam okolo me nejvic (bez dalsich vedlejsich ucinku). Ono totiz kremy a sterodni masticky jsou pro tak maly mimco docela zahul.
@anjelita hlavně kortikoidy nic neřeší, jen to zatlačí hlouběji do kůže a jak se přestanou mazat, tak problém zas vyjede (a obvykle i s úroky) ... a co šlo vyřešit za pár dnů, tak je pak na týdny ☹ ... a nebo, kdo neví, tak zas kortikoidy furt dokolečka, až to kůže a metabolizmus odskáčou (jsou to hormony a přes kůži se vstřebávají)
@mamkazvysociny Nam ted po ruznych experimentech dost pomaha Bepanthen Sensiderm. Az me to prekvapilo. 🙂
@mamkazvysociny - taky se malému objevilo kolečko na tvářích a na ručičce po očkování a mu na to pomohla konopná mastička z lékárny Cutis Help mimi (už jsem to tu párkrát psala - teď už jen preventivně používám celou řadu) i doktorka se divila, jak rychle to zmizelo 🙂 , takže pokud to byla jen reakce na očkování - zkuste
díky za rady.zkusíme a uvidíme ☹
Ahoj,
z vlastní zkušenosti můžu doporučit olejíček OK Omegu - synovi se objevil ekzém kolem 3 měsíců a do měsíce byl čistej. Mě se nedávno také objevil červený flek na ruce, začala jsem mazat a za 2 měsíce se mi to hezky ztratilo. Koukněte na http://www.zdravi-cz.cz/zkusenosti-s-vyrobky/po...
hodně pomáhá bepanthen na ekzém, kdykoliv se synovi objeví něco na pusince, dám bepanthen - ten drahý, né růžový a je to pryč. na ekzém je speciálně tento, synovcovi pomáhá http://www.bepanthen.cz/ekzem/sensiderm-krem/
Já také mohu doporučit bepanthen sensiderm krém na ekzém.
Holky, to mi chcete říct, že ten atopickej exém je po očkování? ☹ Můj klouček ho má a zrovna teď v té klidové fázi, ale už nevím cim pomoci. . Hodně větráme, méně koupeme. Mazala jsem ledas čím a když je to rozjeté, nezabírá nic. Nějaké rady, maminky? Pediatrička zatím napsala fenistil kapky a koupeme v olejíčku.
ahoj, po očkování? tomu nevěřím, většinou se ekzém může rozjet po příkrmech, něco mu nesedí, nějaká alergie na něco, zkusit mazat tím bepanthenem a vyloučit nějaké příkrmy.
@naho31 po ockovani ma dite statisticky 10x vyssi sanci dostat ekzem nez dite neockovany. Kdo ho ma od narozeni mu to vetsinou ockovani zhorsi, pokud ho dite dostane po ockovani, muze ocekavat velky zhorseni po dalsim ockovani. Proto jsem vyse radila v prvni rade detox. Napriklad tahle maminka uz nikdy ockovat nebude po tom co se stalo jejimu diteti. Obrazky jsou graficke http://messiahmews.blogspot.ae/2012/12/theodore...
@naho31 Je to docela pravděpodobný, si vezmi, jaký je např. hexa šílený zásah do organismu. Takže stačá malá dispozice. Spousta vnitřních onemocnění se proevuje právě na kůži (onemocnění trávicího traktu, jater, ledvin, střev, štítné žlázy aj.) AE se ve vysokém procentu případů pojí s alergiemi - na pyl, roztoče, na potraviny. Náhoda? Těžko. Procento je vysoké a obojí je imunitní onemocnění.
@papka Také už jsem na něj slyšela kladné ohlasy a doporučení, že pokud je pokožka jen suchá, tak mazat Bepanthenem (tím na zadeček) a pokud postižené místo začne svědit, rudnout apod. tak sáhnout po Bepanthen Sensidermu.
Nám také pomohl Bepanthen sensiderm...zkoušela jsem všchno možné, už jsem z toho byla zoufalá a nakonec nám konečně něco pomohlo. Tak můžete vyzkoušet. Můžou ho používat i malá miminka.
Mě snad úplně přešla chuť očkovat. Už jen těžko vypozoruji po čem by mohl mít reakci. Má 8.měsíců a papá téměř vše. Nejsem tabulková máma. V lékárně mi paní poradila Bepahnten Sensiderm, vylovila poslední podpulťák a prý další přijdou na konci měsíce, kvůli výpadku dodavatele. Tak vyzkouším.
Kortikoidy nechci. 🤐 Je možné, že s oslabenou imunitou ekzém vzniká také? Malý se s tím už narodil a po narození měl hned silná atb. co myslíte?
Já mám třeba také suchou kůži a mažu kokosovým olejem nebo klasickou kalciovkou a jsem moc spokojená. Ekzém nemám, ale po mytí nádobí mě svědí ruce a pomáhá to. 🙂
tMůžu říct že po delší pauze mezi očkováním exém postupně zmizel.Okamžitě jsme ukončili všechna nepoviná očkování a dáváme jen hexu.Doufám že se nám to zase nevrátí.Žádné masti nijak moc nepomohli,prostě časem ustoupil a zmizel.A můžu říct že se nám to nejvíc rozjelo po prevenaru.Myslím že na tom něco vážně bude.Neříkám že očkování způsobuje exém ale u dětí co na něj májí náběh ho zpustí.
Ahoj. Syn ma po mne na AE predispoziciu. Ma 9,5 mesiaca, zatial neockovany a AE mu spustil obycajny soplik... co potom ockovanie.. ale k veci. Ja davam 3x denne hylak alebo sa daju uzivat probiotika. Zaklad je zdrave travenie. Ak kojis tak super, ak nie daj si predpisat UM s nastiepenou BKM. Kupeme v ovesnych kupeloch a mazeme momentalne a-dermou exomega (tiez je tam ovos). Na najhorsie loziska he dobry skin cap krem. Je to drahsia kozmetika ale bez kortikoidov.
Ahoj, dcera má od mimca atopak po me. ..od mala na to pomáhá obyc bepanthen, sudocrem a domácí masticka z trávy, co dela babička a koupání v linole. ..
@mamkazvysociny první dcer
@mamkazvysociny první dcera dostala MMR a měla kožní reakci rok, druhá dostala hexu první dávku v 12mes a reakce hned zvracení v noci a 9osypane tělo. Ještě teď má suché místa. Nekoupeme moc, strava stejná jako před očkem. U nás to zpustilo očko
Mrkni tady do této skupiny:
https://www.modrykonik.cz/group/6098/
Tam najdeš užitečné rady 🙂